Πως να επιλεξεις το σωστο σακακι

Με αφορμή την περίοδο των εκπτώσεων, όπου οι δελεαστικές τιμές συχνά μας ενθουσιάζουν στο να επιλέξουμε ρούχα και αξεσουάρ, που τις περισσότερες φορές πληρούν μόνο τις αισθητικές προϋποθέσεις. Ακούγεται προφανές και απλό σαν διαδικασία επιλογής, αλλά πολλές φορές είτε η χρονική πίεση, είτε η παρουσίαση των ρούχων στο κατάστημα που έχετε επισκεφτεί, είτε η παρέα μας, επιδρούν σε ένα τόσο σημαντικό βαθμό που δεν μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα με την απαραίτητη βαρύτητα.

Ουσιαστικά λοιπόν η αποστολή μας περιλαμβάνει την επιλογή ενός σακακιού, που όσο περισσότερο μας αρέσει άλλο τόσο θα πρέπει να κολακεύει αντίστοιχα το σωματότυπο και τη γραμμή μας.

aw

Η σημαντικότερη ένδειξη υπόδειξης ότι το σακάκι που φοράμε ταιριάζει ή όχι στο σώμα μας, πέρα από αριθμούς και μεγέθη γίνεται επίσης αντιληπτό και με την αίσθηση που μας προκαλεί όταν το φοράμε. Μια αίσθηση όπου το ρούχο αγκαλιάζει το περίγραμμα του σώματος μας, που σβήνει απαλά γύρω από την περιοχή του γιακά, όπου το σημείο των ώμων μας συναντά ακριβώς τη ραφή του, χωρίς να προεξέχει ούτε χιλιοστό παραπάνω! Το καθοριστικότερο σημάδι διαπραγμάτευσης, προκειμένου ένα σακάκι να επιλεγεί για την γκαρνταρόμπα μας βρίσκεται στους ώμους και στο σημείο όπου ενώνεται με τα μανίκια. Πάνω στο σημείο αυτό αντιλαμβάνεται κανείς, κατά πόσο το χρηματικό αντίτιμο που αναγράφεται στο καρτελάκι του ρούχου, είναι ανάλογο με την ποιότητα κατασκευής του.

Αυτό φυσικά μεταφράζεται πως ένα καλοραμμένο ρούχο, όταν συναντήσει ένα καλό πατρόν που συνεργάζεται με ένα αξιόλογο ύφασμα, δεν πρόκειται ποτέ να στέκεται ιδανικά στο μπροστινό μέρος και να μην εφαρμόζει καλά στο πίσω. Αντίθετα θα υπάρχει μια αρμονικότητα στον τρόπο όχι μόνο που στέκεται πάνω μας όταν σκεκόμαστε ακίνητοι/ες μπροστά στον καθρέφτη, αλλά και κατά την κίνηση μας, όπου τα δεδομένα γίνονται πιο πολύπλοκα και ταυτόχρονα πιο απαιτικά. Ο τρόπος προκειμένου να αποφύγουμε άβολες καταστάσεις μετά την απομάκρυνση μας από το ταμείο, είναι επίσης να δούμε πως συμπεριφέρεται το σακάκι που φοράμε όταν σηκώσουμε τα χέρια μας, σαν να πρόκειται να πιάσουμε κάτι. Αν η αίσθηση είναι φυσιολογική και το ρούχο ακολουθεί τη κίνηση μας χωρίς να μας προκαλεί ένα στένεμα γύρω από την περιοχή της πλάτης και των ώμων, τότε το μέγεθος που επιλέξαμε είναι σωστό, ενώ διαφορετικά θα έπρεπε να επιλέξουμε το αμέσως μεγαλύτερο.

Η επιλογή των κουμπιών επίσης είναι ένα αξιοσημείωτο σημείο για το σακάκι. Ανάλογα με την επιλογή σας σε ένα, δύο ή τρία κουμπιά, δημιουργείται μικρότερο ή μεγαλύτερο V στο θώρακα μας. Οι περισσότεροι σωματότυποι με μέσο ύψος και μέγεθος, δείχνουν υπέροχα σε σακάκια με ένα ή δύο κουμπιά καθώς το βαθύ V που δημιουργείται, οδηγεί το βλέμμα σε μπούστο ( για το γυναικείο κοινό ) και στο στέρνο (για το ανδρικό κοινό ). Για πιο κοντούς ανδρικούς ή γυναικείους σωματότυπους, τα σακάκια με τρία κουμπιά τους βοηθούν να δείχνουν οπτικά ψηλότεροι, μικραίνοντας με αυτό τον τρόπο το μπροστινό άνοιγμα, επιμηκύνοντας έτσι τον κορμό τους. Σαφέστατα το μήκος του σακακιού κολακεύει ιδιαίτερα, όταν δεν ξεπερνά σε μήκος το σημείο των γοφών, λίγο πιο κάτω από τη μέση ή το ύψος των δαχτύλων των χεριών μας, όταν στεκόμαστε σε χαλαρή στάση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες κοπέλες, έχουν φαρδύτερο σημείο στο σωματότυπο τους, τους γοφούς. Οποιοδήποτε λοιπόν σακάκι δεν σταματά εκεί, δημιουργώντας έτσι ένα επιπλέον λόγο εστίασης ματιού στο σημείο εκείνο, πρέπει να ξανακρεμιέται στη θέση του!

Ανέξαρτητα λοιπόν αν είστε άτομα που δίνουν τόσο σημασία στις λεπτομέρειες της εφαρμογής των ρούχων όταν τα δοκιμάζετε, θυμηθείτε ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν σαν πολιτική τους πέρα από την αλλαγή του προϊόντος που αγοράσατε και την επιστροφή χρημάτων. Αν λοιπόν αισθανθείτε πηγαίνοντας σπίτι σας, ότι το σακάκι σας δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το θέλατε συνδυαστικά με τα  αξεσουάρ και το υπόλοιπα σύνολο, δεν προβληματίζεστε καθόλου αφού τα χρήματα σας σας ξαναεπιστρέφονται με σκοπό να επενδυθούν εκ νέου, σε ένα περισσότερο υποσχόμενο σακάκι!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.