Το ημι-μόνιμο μανικιούρ ( ή αλλιώς gel νυχιών) σίγουρα αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην έλλειψη χρόνου που όλες μας έχουμε. Φεύγοντας από το σαλόνι ομορφιάς που θα το εφαρμόσουμε, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο πως για τις επόμενες δυο εβδομάδες δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε μήπως το χρώμα «κάνει φτερά» από τις άκρες των νυχιών μας.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως πριν πετάξουμε τη σκούφια μας από χαρά και τρέξουμε στο πιο κοντινό σαλόνι νυχιών για να κάνουμε gel, ας προσέξουμε λίγο τι χρειάζεται να κάνουμε σε τρία πολύ συχνά προβλήματα που προκύπτουν, αφού το αφαιρέσουμε:

(Εννοείται φυσικά ότι δεν κάνουμε περισσότερες από δύο φορές στη σειρά gel στα νύχια. Όσο καλή ποιότητα νυχιού και αν έχουμε και όσο σκληρά και αν είναι η όλη διαδικασία θα τα φθείρει σοβαρά.)

Πρόβλημα 1: νύχια που σπάνε συνεχώς

Στην περίπτωση αυτή η λύση είναι μια και μοναδική: θα πρέπει να διατηρήσεις τα νύχια σου σε ένα σχετικά κοντό μήκος για ορισμένο καιρό μέχρι να δυναμώσουν.

Πρόβλημα 2: νύχια που ξεφλουδίζουν

Φρόντισε να λιμάρεις κάθε βράδυ την επιφάνεια των νυχιών με ένα buffer. Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα ένα λαδάκι με βιταμίνη Ε θα δώσει τη χαμένη όψη υγείας στα καταπονημένα νύχια σου.

Πρόβλημα 3: νύχια που εμφανίζουν ανώμαλη επιφάνεια και λευκά σημάδια

Αφαιρώντας το gel μανικιούρ, τα εργαλεία αφαίρεσης καταπονούν την επιφάνεια των νυχιών, αφήνοντας σαγρέ και αφυδατωμένη όψη. Αποφεύγοντας το βάψιμο τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και εφαρμόζοντας μια ποιοτική βάση ώστε να τα προστατέψουμε, μπορούμε να επαναφέρουμε την χαμένη όψη υγείας στην εμφάνισή τους.

Διάβασε ακόμα για τα: 6 κορίτσια που σου δίνουν έμπνευση για τα νύχια και το Nail trend: το μανικιούρ με σύρματα