Είναι αυτό το μικρό πράσινο τερατάκι που σου αφήνει μικρά τσιμπήματα όποτε βλέπεις το αγόρι σου να χαμογελάει παρατεταμένα στην κοπέλα που σας σερβίρει ή όταν αναφέρεται το όνομα της πρώην του στη συζήτηση. Είναι τα ίδια τσιμπηματάκια που νιώθει και εκείνος όταν του ανακοινώνεις πως έκλεισες τριήμερο με τα κορίτσια στην Ίο ή βλέπει από φωτογραφίες πόσο ωραία πέρασες στο πάρτι του γραφείου προχθές. Η ζήλια είναι μέσα στο πρόγραμμα οπότε, πάμε να δούμε τους τρόπους να την αντιμετωπίσεις και αν μπορείς να μάθεις να ζεις με αυτή.

  • Μάθε να σέβεσαι τα συναισθήματά σου και τα συναισθήματα του άλλου

Ο μόνος τρόπος να παλέψεις τα όσα νιώθεις είναι να τα δεχτείς. Αν είσαι κτητική και ζηλιάρα από τη φύση σου, τότε το να αναγνωρίσεις αυτή σου την αδυναμία θα κάνει πολύ καλό και σε εσένα την ίδια και στη σχέση σου. Πριν φρικάρεις, πριν πάθεις υστερία, πριν δημιουργήσεις όλα τα πιθανά σενάρια στο μυαλό σου, κάτσε και αναλογίσου αν ο άλλος σου έχει δώσει δικαίωμα να νιώθεις ζήλια ή αν απλά έχεις μπει σε ένα τρυπάκι του μυαλού σου. Αντίστοιχα οφείλεις να φερθείς και αν ο ζηλιάρης της υπόθεσης είναι ο φίλος σου. Ακόμη και αν δεν κατανοείς καθόλου γιατί νιώθει έτσι όπως νιώθει, θα πρέπει να το σεβαστείς και να τον ακούσεις. Ατάκες όπως “είναι δικό σου πρόβλημα που ζηλεύεις” ή “δεν με νοιάζει τι μπορεί να σκέφτεσαι” είναι απαγορευτικές είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.

  • Μείωσε τις προσδοκίες σου

Ίσως ο έμφυτος ρομαντισμός μας, ίσως οι πολλές αμερικάνικες κομεντί έχουν κάνει πολλές από εμάς να θεωρούμε ότι ο άλλος δεν θα νιώσει ποτέ έλξη για καμία άλλη γυναίκα στη Γη. Λυπάμαι, αλλά μας τα είπαν λάθος. Όπως υπάρχουν άντρες που εσύ θεωρείς ελκυστικούς, έτσι και αυτός βρίσκει και θα βρίσκει ελκυστικές γυναίκες. Και αυτό είναι οκ.  Αυτό δεν συνεπάγεται ότι τις θέλει στο κρεβάτι του, ή ακόμη περισσότερο ότι δεν θέλει εσένα στο κρεβάτι του. Ας μάθουμε να μη συγχέουμε το θαυμασμό με την απιστία και όλα θα γίνουν πολύ πιο απλά για εμάς.

  • Σταμάτησε την τοξικότητα

Να τσεκάρεις τα social των πρώην του, να παρακολουθείς τα like του, να υποπτεύεσαι κάθε θηλυκή γάτα που περνάει από δίπλα του. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι ή αν δυσκολεύεσαι να τον πιστέψεις τότε η μεταξύ σας σχέση μπάζει νερά και για αυτό δεν φταίει καμία πρώην. Φταίτε εσύ και αυτός. Από την άλλη αν δεν σου έχει δώσει δικαίωμα και εσύ συνεχίζεις να σκέφτεσαι και να κάνεις τα δικά σου, θέσε στον εαυτό σου ένα συγκεκριμένο χρόνο μέσα στη μέρα όπου θα ασχοληθείς με αυτό. Για παράδειγμα, μισή ώρα το απόγευμα, μετά τη δουλειά. Έτσι θα βάλεις ένα μέτρο σε αυτές τις σκέψεις και σταδιακά -ειδικά αν όλα αυτά τα παράγει το κεφάλι σου- θα πάψεις εντελώς να ασχολείσαι με όλο αυτό.

featured photo: thoughtcatalog.com