pws-katalavaineis-oti-mia-gunaika-se-flertarei-savoir ville

Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι αγγελικά πλασμένος! Εντάξει, νομίζω ότι αυτό είναι πρόδηλο• αν ήταν αγγελικά πλασμένος, δεν θα υπήρχαν κοινωνικές ανισότητες, επισιτιστικό πρόβλημα και η σοκολάτα θα αδυνάτιζε. Επίσης, αν ήταν όντως αγγελικά πλασμένος, πριν από 2015 χρόνια, ο Θεός θα είχε στείλει στη Γη, μέσα στις αποσκευές του μικρού Χριστούλη, τον «Πλήρη και αναλυτικό οδηγό της γυναικείας ψυχολογίας και συμπεριφοράς (Β’ έκδοση, πλήρης και αναθεωρημένη)»  αποδεικνύοντας έτσι, περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας, τόσο την ύπαρξή του όσο και το γεγονός ότι είναι όντως παντογνώστης!

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και έτσι εμείς οι άμοιροι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε για πάντα μέσα στην αμφιβολία για το τι θέλουν και τι σκέφτονται πραγματικά οι… γυναίκες της ζωής μας! Το εννοούν όταν μας λένε «να κάνουμε ό,τι θέλουμε»; Όντως δεν τις πειράζει να βγαίνουμε πού και πού με τους φίλους μας; Πραγματικά τις ενδιαφέρει η γνώμη μας για τα ρούχα που ψωνίζουν; Μας φλερτάρουν ή όχι;  Μπορεί να μην έχω απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά θα προσπαθήσω ν’ απαντήσω τουλάχιστον στο τελευταίο. Υπάρχουν λοιπόν σημάδια ότι μια γυναίκα μας φλερτάρει και, αν υπάρχουν, ποια είναι αυτά, που να πάρει;

Προφανώς και η απάντηση είναι «ναι», αλλιώς δεν θα σας κούραζα τόση ώρα με την ακατάσχετη αμετροέπειά μου! Η αλήθεια είναι ότι το φλερτ είναι κάτι που συνήθως γίνεται ενστικτωδώς και, άρα, τις περισσότερες φορές, τα σημάδια για τα οποία θα μιλήσουμε είναι ασυνείδητα. Γι’ αυτό και περνούν απαρατήρητα! Τώρα όμως που θα ξέρετε για τι πράγμα να κοιτάξετε, θα είστε πιο υποψιασμένοι την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να… ψήσετε μια κατάσταση!

Κατ’ αρχάς, τσεκάρετε αν επιδιώκει την σωματική επαφή. Για παράδειγμα, ψάχνει ευκαιρία για να σας αγγίξει –φαινομενικά- τυχαία; Εισβάλλει στον προσωπικό σας χώρο για να σας πει πράγματα στ’ αυτί ακόμα και αν, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ανάγκη; Σας σπρώχνει όταν γελάει με τ’ αστεία σας (τύπου Μενεγάκη);  Το οποίο μου θυμίζει: γελάει με τ’ αστεία σας (ακόμα και αυτά που δεν είναι καθόλου αστεία); Αν η απάντηση είναι «ναι», συγχαρητήρια! Όλες αυτές, είναι ενδείξεις ότι η κοπέλα νιώθει μια κάποια έλξη για την πάρτη σας!

Φυσικά και δεν είναι οι μόνες! Στο ζωικό βασίλειο, η περίοδος της αναπαραγωγής συνοδεύεται από εντυπωσιακές επιδείξεις φτερών και πούπουλων που σκοπό έχουν να εντυπωσιάσουν αλλά και να αποδείξουν την υπεροχή ενός ζώου έναντι άλλων. Προφανώς, η μέση κοπέλα δεν έχει χρωματιστά φτερά είναι όμως πολύ πιθανό να έχει εντυπωσιακό στήθος και η στάση του σώματος που θα πάρει να είναι τέτοια που να το προβάλλει! Επίσης, αν παρατηρήσετε ότι εκείνη σας κοιτάζει εξεταστικά (ειδικά όταν –νομίζει ότι- εσείς δεν κοιτάτε), είναι πολύ πιθανό να το κάνει επειδή κι εσείς προβάλλεται, ασυναίσθητα, τα δικά σας «δυνατά σημεία», ατιμούτσικα! Και αν την πιάσετε επ’ αυτοφώρω, κοκκινίζει και κοιτάζει αδιάφορα αλλού!

Έχω παρατηρήσει επίσης ότι, όταν μια κοπέλα φλερτάρει, συνήθως ενοχλείται από κάθε εξωτερική παρεμβολή. Θα προσπαθήσει να «ξεπετάξει» την φίλη που συνάντησε τυχαία στον δρόμο και θα κοιτάξει με δολοφονικό βλέμμα το κινητό της όταν αυτό χτυπήσει απροσδόκητα. Με το ίδιο δολοφονικό βλέμμα θα κοιτάξει και οποιονδήποτε προσπαθήσει να διεκδικήσει την προσοχή σας, είτε αυτός είναι ο σερβιτόρος της καφετέριας είτε κάποιος άλλος απ’ την παρέα σας! Γενικά, θα έχει την προσοχή της στραμμένη πάνω σας και θα θέλει να μονοπωλήσει και το δικό σας ενδιαφέρον. Το πιο πιθανό, είναι να μην θέλει καν να δώσει τέλος στις συζητήσεις σας. Θα συνεχίσει να σας μιλάει ή να σας προκαλεί να της μιλήσετε εσείς (ακόμα και αν το θέμα συζήτησης είναι το τι φάγατε το μεσημέρι) και δεν θα χάσει την ευκαιρία να σας επαινέσει για οτιδήποτε της πείτε που θα την εντυπωσιάσει! Όπως δεν θα χάσει την ευκαιρία να σας πει ή να σας δείξει πόσο καλά περνάει μαζί σας!

Πολύ πιθανό είναι, επίσης, να σας πετάξει σε κάποια φάση, μεταξύ τυρού και αχλαδιού και τελείως τυχαία –και καλά-  ότι είναι single και ότι θα της άρεσε να βρει κάποιον ενδιαφέροντα τύπο για να βγουν! Και να προσπαθήσει να κατευθύνει την συζήτηση στο τι συμβαίνει στην δική σας ζωή αυτή την περίοδο. Μην αγχωθείτε! Αν είστε στην ίδια «φάση» και ενδιαφέρεστε για εκείνη, κάνατε την τύχη σας! Αν πάλι δεν είστε, μπορείτε να της δώσετε να το καταλάβει χωρίς, φυσικά, να γίνετε κάφροι. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να σας φερθούν σε μια αντίστοιχη περίπτωση και φερθείτε ακόμα καλύτερα!

Κλείνοντας, νιώθω την ανάγκη να επισημάνω ότι υπάρχουν πάνω στον ταλαίπωρο τούτο πλανήτη μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπων που είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους και ότι είναι απολύτως λογικό ο καθένας να έχει το δικό του τρόπο να φλερτάρει. Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά αλλά, σε καμία περίπτωση, περιοριστικά! Μην απορήσετε αν σ’ εσάς συμβεί κάτι που δεν αναγράφεται σ’ αυτό το post. Απλώς χαλαρώστε και απολαύστε το. Εδώ που τα λέμε, τι άλλο μπορείτε να κάνετε…;