Οι Puta Volcano είναι Αθηναίοι, παίζουν heavy rock και δεν απαντούν σε ερωτήσεις όπως «τι αγαπούν να μισούν ο ένας στον άλλον.» Και πολύ καλά κάνουν, γιατί είναι η on stage οικογένεια που όλες οι μπάντες θα ήθελαν να έχουν. Μουσικά έχουν επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Queens of the Stone Age, Alice in Chains, The Mars Volta, Baroness και Carpenter Brut.

Εκείνο που μου έκανε έμενα εντύπωση στην δική τους μουσική είναι τα groovy riffs, η μη αναμενόμενη τραχιά γυναικεία φωνή της Luna Stoner, και το εντελώς γραφικό (χωρίς την γραφικότητα της υπόθεσης) story telling.

Το νέο τους album “Harmony of Spheres” κυκλοφόρησε ήδη από τον Απρίλιο του 2017, ακολουθώντας το “The Sun” του 2015 και το EP “Represent Victory Below Eye” του 2011.

Όμως, οι Puta Volcano είναι γνωστοί στα αθηναϊκά stages ως εκείνοι που οριακά θα γκρεμίσουν το οίκισμα. Κι αυτό γιατί οι γεμάτες ενέργεια ζωντανές εμφανίσεις τους, και η εμφάνισή τους στο Rockwave 2015 στο πλευρό των Black Angels και των Black Keys, είναι αυτό που θα τραβήξει όλους εσάς (εμάς μας τράβηξε, αφήστε μας) να πάνε στο κοντινότερο (χρονολογιακά) live τους.

12549126_10153839198372095_2395826086849708764_n-custom

Πως δημιουργήσατε τους Puta Volcano;

Oι Puta Volcano είναι ένας οργανισμός που διαμορφώθηκε μόνος του μέσα στα τελευταία 7-8 χρόνια. Φτιάξαμε μια μπάντα για να τζαμάρουμε και σιγά σιγά απέκτησε ταυτότητα, προσωπικό ήχο και σταθερά μέλη.

Γιατί Puta Volcano;

Για το provocative του ονόματος υποθέτω, κυρίως στα δικά μας αυτιά.  Tο όνομα παίρνει δύναμη από τη μουσική ούτως η άλλως. Επίσης αγαπάμε τα ηφαίστεια, είναι μια υπόγεια φυσική διεργασία. Έτσι και η μουσική, είναι σαν να παλεύει κάτι καιρό μέσα σου και να εκτονώνεται όταν έρθει η σωστή στιγμή.

Αν έπρεπε να περιγράψετε το Harmony of Spheres μέσα σε μια πρόταση ποια θα ήταν αυτή;

Διαγαλαξιακό ταξίδι σε άγνωστους προορισμούς με όχημα ένα στούντιο-πλοίο και κοσμοναύτες εμάς τους τέσσερις.

Τι είναι για εσάς και την πορεία σας ως μουσικοί το Harmony of Spheres;

Η φυσική συνέχεια του “Represent Victory Below Eye” και του “Sun”. Και σίγουρα αυτό που θα εμπεριέχεται σαν αναφορά στην επόμενη δουλειά μας.

Ποιο είναι το κομμάτι που σας δυσκόλεψε περισσότερο στην δημιουργία του;

Για τον καθένα είναι διαφορετικό, προσωπικά το Moebius λόγω κόντρα μετρήματος.

Αν είχατε την ευκαιρία αυτή τη στιγμή, με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Θέλουμε πολύν χώρο για να τους αναφέρουμε όλους. Queens of the Stone Age και Tool είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό.

Ποιο είναι το μέχρι τώρα καλύτερο live σας;

To καλύτερο από άποψη vibe πιστεύω είναι το Rockwave και στη συνέχεια το Release του Harmony of Spheres στο An club.

Σε μια εποχή που όλοι προτιμούν το soft rock και alternative rock εως και indie, εσείς πάτε αντίθετα. Τι είναι για εσάς η μουσική σας και στην συνέχεια, το συγκρότημα; 

Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο πάμε αντίθετα, μάλλον η εποχή πηγαίνει κόντρα αν αναλογιστούμε ότι το παγκόσμιο mainstream είναι ένα ελαφρολαϊκό ποπ, στα 90s τα πράγματα ήταν εντελώς ανεστραμμένα. Παρόλα αυτά η σκηνή είναι αρκετά δυνατή και αναπτύσσεται συνεχώς με νέα ονόματα να την εμπλουτίζουν.

Ποια είναι η πιο συχνή και εκνευριστική ερώτηση που σας κάνουν;

Πώς νιώθετε που έχετε γυναίκα τραγουδίστρια;

Οι Puta Volcano είναι: Luna Stoner (φωνητικά), Alex Pi (κιθάρα), Bookies (μπάσο), Steven Stefanidis (τύμπανα)