Η φίλη μου η Μαρίνα με ρώτησε τις προάλλες στο Facebook αν μας φαίνεται κάπως -εμάς των αγοριών- η πρώτη προσέγγιση από μια κοπέλα και μου θύμισε μια κουβέντα που είχα την προηγούμενη εβδομάδα (και άλλες περίπου 200 φορές πριν) με τους φίλους μου στον κλασικό καναπέ της ανάλυσης.

COUPLE BEACH BAR CHESS

Το πρώτο που μου ‘ρχεται και το πιο ειλικρινές κατά τη γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει άντρας που δεν κολακεύεται κάθε φορά που μια γυναίκα δεν τον έχει πλησιάζει απλά για να της ανάψει το τσιγάρο. Μας αρέσει, αισθανόμαστε κάπως, σκεφτόμαστε ήδη στα 16” αν θα θέλαμε να κάνουμε σεξ με αυτή τη γυναίκα και πώς θα μας φαινόταν αυτή η προοπτική.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ό,τι γράψω από εδώ και πέρα θα αγγίξει τα όρια του περιττού, αλλά θα τα πω γιατί σε μια δεύτερη ανάλυση έχουν κι αυτά τη χρησιμότητά τους.

Για να χαρούμε που μας την πέσατε, πρέπει πρώτα να είμαστε σίγουροι ότι συνέβη κάτι τέτοιο και εδώ έρχεται η πρώτη δυσκολία. Πολλοί από εμάς, δηλαδή όλοι εκτός απ’ τον Ryan Gosling και τον Michael Fassbender, δεν έχουμε συνηθίσει στο να μας πλησιάζουν τα κορίτσια με πονηρές διαθέσεις. (Κακώς, κάκιστα, αλλά δεν την ξέρεις τη ζωή; Όλο αδικίες). Ως εκ τούτου, μπορεί να γυρίσεις σπίτι και να λες “πωπω, εκτέθηκα, του την έπεσα και εκείνος δεν έδειξε τίποτα”, αλλά ουσιαστικά να μην έχουμε καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ. Έχει συμβεί, συμβαίνει κάθε μέρα.

Πώς διορθώνεται αυτό; Δεν διορθώνεται. Ούτε χρειάζεται να το ρίξετε στις προστυχιές ή στην υπερβολική έκθεση. Απλά δεν διορθώνεται. Αν έχετε απορίες σχετικά με το αν πήραμε το μήνυμα και τι κάναμε μ’ αυτό, δοκιμάστε μια δεύτερη προσέγγιση, ένα follow-up ρε παιδί μου.

Το δεύτερο side θέμα που προκύπτει όταν μας πλησιάζετε πρώτες είναι ο τρόπος, όσα αφήνετε να εννοηθούν και όσα λέτε επιτόπου την ώρα της φωτιάς. Οι πολύ χύμα προσεγγίσεις είναι να, πώς να στο πω, κάπως τραυματικές. Μπορεί να μη μας φαίνεται συχνά, αλλά σκεφτόμαστε διάφορα. Το πρώτο απ’ αυτά, κάθε φορά που παραγίνεστε σαφείς, είναι ότι το πέσιμο είναι το καινούργιο σας χόμπι. Δεν νιώθουμε και τόσο ξεχωριστοί συνεπώς.

Κανείς, ούτε εμείς ούτε εσείς, δεν πρέπει να υποτιμά τη μαγεία του μυστηρίου. Είναι υπέροχο να μας πλησιάζει ένα κορίτσι. Τελεία. Τα υπόλοιπα είναι συνθήκες και υπο-συνθήκες. Καλό θα ήταν να γίνεται διακριτικά, με σαφή μηνύματα, αλλά και το απαραίτητο μυστήριο-συγκράτηση. Σε μια περίοδο που φτάνουμε να κάνουμε σεξ μέσω Facebook, είναι πραγματικά υπέροχο να ζούμε στιγμές άμεσης επικοινωνίας, ειδικά όταν τις εισηγείται ένα κορίτσι για αλλαγή.

Μαρίνα, συνέχισε την καλή δουλειά (αν την έχεις αρχίσει ήδη).