Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγγραφέας Andy Weir έγραψε το Project Hail Mary. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα προηγούμενα βιβλία του είναι το The Martian. Ναι, αυτό που είδαμε και στη μεγάλη οθόνη με τον Matt Damon να σώζει τον κόσμο. Με το νέο του βιβλίο, ο Weir λέει μια καινούργια ιστορία τοποθετημένη στο διάστημα. Και φυσικά ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε αμέσως γι’αυτήν είναι ο Ryan Gosling.

O Ryan Gosling έχει ήδη αποδείξει πόσο καλά εξοικειωμένος είναι με το διάστημα όταν πρωταγωνίστησε ως Neil Armstrong στο First Man του Damien Chazelle. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι απλά θα γυρίσει σε ένα οικείο περιβάλλον. Αυτή τη φορά όχι μόνο ως πρωταγωνιστής, αλλά και ως παραγωγός της ταινίας. Πέρα από την ανακοίνωση αυτή, η υπόθεση παραμένει μυστήριο για πολλούς. Πολύ απλά γιατί το βιβλίο του Weir θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021.

Ο Andy Weir έχει αποδείξει επίσης ότι ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται ιστορίες που αφορούν το διάστημα. Το The Martian έλαβε από τις καλύτερες κριτικές τόσο λογοτεχνικά όσο και κινηματογραφικά. Συγκεκριμένα, έφερε στον Weir το βραβείο John W. Campbell για τον Καλύτερο Νέο Συγγραφέα στα Hugo Awards και στον Matt Damon μια υποψηφιότητα Όσκαρ για το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού. Αυτή την εμπειρία του ο Weir θα την ενώσει με τις υποκριτικές ικανότητες του Ryan Gosling.

Εκείνος έχει καταφέρει ήδη να φέρει εις πέρας τον ρόλο του γνωστότερου αστροναύτη του πλανήτη. Μπορεί αυτή η ερμηνεία να μη του έφερε πίσω κάποια υποψηφιότητα για Όσκαρ, κανείς ωστόσο δεν αμφισβητεί την εκπληκτική ερμηνεία του. Για κάποιο λόγο, αμέσως οι περισσότεροι συνέδεσαν το πρόσωπο του Gosling με τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε ποτέ στο φεγγάρι. Έτσι και τώρα, για τις ανάγκες της νέας ταινίας Project Hail Mary, ο Ryan Gosling “εκτοξεύεται” και πάλι στο διάστημα. Άγνωστος ο στόχος του, αλλά εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε να μάθουμε.

Featured Image: cosmopolitan.com