Ένα πράγμα που παρατηρώ στα περισσότερα ζευγάρια, είναι το Σ’αγαπάω που έχουν για καραμέλα. Από το πρωί που θα ξυπνήσουν, μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούν, το μέτρημα κάπου χάνεται. Κάπου συνηθίζεται επίσης και κάπου χάνει το νόημα του. Και είναι κρίμα, γιατί είναι πραγματικά όμορφο το συναίσθημα να ακούς τον σύντροφο σου να σου λέει ότι σ’αγαπάει ή να σου λείπει όταν έχει μέρες να στο πει. Αντίστοιχα δεν είναι πολύ καλύτερα όταν εκφράζεσαι εσύ και το λες όχι απλά για να το πεις, γιατί πρέπει, αλλά γιατί πραγματικά το νιώθεις; Άσε που κάποιες φορές όταν ο ένας θα πει “σ’αγαπάω” ο άλλος θα απαντήσει “κι εγώ”. Σου είπα χάνει το νόημα του.

Κι αν νομίζεις ότι μόνο όταν λες στον σύντροφο σου ότι τον αγαπάς δείχνεις τι νιώθεις για εκείνον, κάνεις μεγάλο λάθος. Υπάρχουν καθημερινές πράξεις που το αποδεικνύουν. Μικρά πράγματα που είναι εξίσου δυνατά. Όπως τα παρακάτω.

Κλείσε το κινητό σου όταν είσαι μαζί του

Μην βιαστείς να πεις ότι δεν γίνεται, ότι περιμένεις ένα σημαντικό email ή ένα τηλέφωνο, γιατί θα γελάσω. Δεν αμφισβητώ ότι όντως πρέπει να είσαι stand by μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις στην δουλειά, αλλά σκέψου πόσες φορές κρατούσες το κινητό στο χέρι όταν ήσουν μαζί του και έβλεπες stories στο instagram ή έκανες like σε φωτογραφίες. Αν δεν μπορείς να κλείσεις το κινητό σου τελείως, τουλάχιστον άφησε το στην τσάντα σου. Δώσε την προσοχή σου στον φίλο σου. Δείξτου ότι εκείνη τη στιγμή που είστε μαζί, εκείνος είναι ο πιο σημαντικός. Γιατί για εσένα είναι όντως σημαντικός. Αυτή είναι δυνατή πράξη αγάπης πλέον.

Κράτησε του το χέρι

Το άγγιγμα είναι βασικό στοιχείο αγάπης. Θυμάσαι όταν ήσουν πιο μικρή και ήσουν με εκείνο το καλό παιδί και δεν υπήρχε περίπτωση να περπατήσετε μαζί και να μην πιαστείτε από το χέρι; Αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα. Όταν τον βλέπεις να περπατάει δίπλα σου έτσι όμορφος που είναι, πήγαινε δίπλα του και κράτησε του το χέρι. Είναι μία απλή κίνηση που δείχνει πόσο δεμένη είσαι μαζί του.

Υποστήριξε τις φιλοδοξίες του

Σε μία παλιά μου σχέση, ο τότε φίλος μου είχε κάποιες φιλοδοξίες που με έβρισκαν πλήρως αντίθετη. Δεν έβρισκα καν το νόημα όσων ήθελε να κάνει. Τις θεωρούσα γελοίες μη σου πω. Τώρα ξέρω ότι έκανα λάθος. Και αυτό στο λέω γιατί ξέρεις κι εσύ πόσο σημαντικό είναι να σε ενθαρρύνει η σχέση σου σε κάτι που θες να ξεκινήσεις ή κάνεις σχέδια μελλοντικά. Αν ο σύντροφος σου έχει κάποιες δεξιότητες, υποστήριξε τον και βοήθησέ τον με όποιο τρόπο μπορείς. Έτσι δείχνεις ότι τον αγαπάς.

Να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου

Δεν γυρίζουν όλα γύρω απ’το σ’αγαπώ. Υπάρχει το ευχαριστώ που πολλές φορές ξεχνάς. Όταν σε παίρνει τηλέφωνο για να σε ξυπνήσει γιατί κατάλαβε ότι σε πήρε ο ύπνος και θα αργήσεις στην δουλειά, να πεις ευχαριστώ. Όταν σε αφήνει σπίτι σου τα βράδια ενώ εκείνος μένει μακριά, να πεις ευχαριστώ. Όταν σε κάνει να γελάς σαν μικρό παιδί, να πεις ευχαριστώ που σου δίνει ευτυχία απλόχερα. Και για όλα αυτά τον αγαπάς άλλωστε, αλλά αξίζει να βλέπει από σένα την ευγνωμοσύνη σου.

Να ρωτάς πως είναι και τι σκέφτεται

Αν είχε ένα τσακωμό με τον πατέρα του, ακόμα κι αν ξέρεις ότι έχει νεύρα, ρώτησε τον πως είναι και θα δεις ότι θα σου πει παραπάνω πράγματα. Αν υποψιάζεται ότι η κοπέλα του κολλητού του δεν είναι κατάλληλη για εκείνον, ρώτησε τον τι σκέφτεται. Άστον να στο αναλύσει. Με το να θες να μάθει τι σκέφτεται και πως είναι, δείχνει πραγματικά ότι νοιάζεσαι για εκείνον.