Στον ρομαντισμό το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής. Δεν είναι μόνο τα λουλούδια ή τα δείπνα με κεριά που σε κάνουν ρομαντικό, αλλά μια ολόκληρη στάση απέναντι στη ζωή. Τι γίνεται λοιπόν όταν είσαι αθεράπευτα ρομαντικός σε μια τεχνοκρατική κοινωνία;

rom girl

Θα ερωτευτείς τουλάχιστον μια φορά κεραυνοβόλα. Ή τουλάχιστον θα νομίζεις ότι ερωτεύτηκες. Το αποτέλεσμα; Άμα απορριφθείς θα πονέσεις πιο πολύ από το συνηθισμένο (ouch!), ενώ άμα το άλλο άτομο δείξει ενδιαφέρον, θα πρέπει να κρύψεις τον υπερβολικό –για την χρονική συγκυρία- συναισθηματισμό σου για να μην φύγει ο άλλος τρέχοντας.

tumblr_lpmg38zpe31qdh18no1_500

Θα αποφύγεις με κάθε τρόπο να δεις ρομαντική/ δραματική ταινία με παρέα. Αυτές οι ταινίες φτιάχτηκαν για να ξεδίνουν μόνες στο κλάμα οι ρομαντικές ψυχές ετούτου του πλανήτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις να δεις τέτοιου είδους ταινία με μεγάλη παρέα ή στο σινεμά, γιατί το πιθανότερο είναι πως θα βουρκώσεις ακόμα και στη λιγότερο φορτισμένη συναισθηματικά σκηνή. Άμα σε αναγκάσουν θα προσπαθήσεις να νεκρώσεις κάθε ιστό της καρδιάς σου.

ng-6

Θα μάθεις να μην κοιτάς τους επαίτες και τα αδέσποτα στα μάτια. Είτε τους δώσεις κάτι, είτε όχι, τα μάτια των επαιτών ή των αδέσποτων ζώων θα στοιχειώσουν τις σκέψεις σου. Εσύ έχεις μάθεις να αποφεύγεις το ευθύ κοίταγμα στους δρόμους και τα τρένα, για να μην ραγίσει και το τελευταίο ακέραιο κομμάτι της ψυχής σου.

tumblr_m8nuwbbBWV1rwq8p6o1_500

Θα έρθεις τουλάχιστον μια φορά σε λογομαχία με κάποιον κυνικό. Ο οποίος θα προσπαθήσει να εκλογικεύσει τα συναισθήματα σου κι εσύ θα απαντήσεις με τον πιο παιδιάστικο τρόπο που μπορείς. Αργότερα στο σπίτι θα παραδεχτείς πως είχε δίκιο και θα τον μισήσεις γι’ αυτό.

635401808476089256arguing

Θα σκληραγωγηθείς στην απόρριψη γρηγορότερα από τους λιγότερο ρομαντικούς. Έχεις την τάση να δένεσαι συναισθηματικά με τους ανθρώπους και να τα δίνεις όλα ευκολότερα από τους περισσότερους ανθρώπους του περίγυρού σου. Αυτό σημαίνει πως θα φας πολλές φορές τα μούτρα σου και θα απογοητευτείς από άτομα και καταστάσεις στο διπλάσιο. Όταν λοιπόν οι πιο κυνικοί φίλοι σου αποφασίσουν να αφεθούν συναισθηματικά και νιώσουν την πρώτη μεγάλη απόρριψη, εσύ θα ξέρεις ακριβώς πώς να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα, μιας και η ζωή σε έχει εκπαιδεύσει καλά.

hug

Θα βλέπεις πάντα την θετική πλευρά των ανθρώπων. Εκεί δηλαδή που οι περισσότεροι αναζητούν τα ψεγάδια, εσύ θα βλέπεις τα προτερήματα. Αυτό θα σε κάνει τον φίλο/η που όλοι θα ήθελαν και όταν γνωρίσεις ένα σύντροφο που δεν τρομάζει από τον συναισθηματισμό σου, θα ανταμειφθείς. Εάν κάνεις παιδιά, αυτό το προτέρημα θα σε κάνει άψογο γονιό.

tumblr_mh5zgwOh321r6po7wo1_500

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εσύ θα φέρνεις πάντα την ελπίδα. Ναι, είναι δύσκολο να είσαι ρομαντικός σε μια κοινωνία που έχει απορρίψει το συναίσθημα. Όμως όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και η λογική δείχνει πως δεν θα υπάρξει άσπρη μέρα για πολύ καιρό ακόμα, εσύ θα φέρνεις την αισιοδοξία. Γιατί αν είναι να περάσεις μια δύσκολη φάση, τουλάχιστον ας την περάσεις χαμογελώντας!

tumblr_m0burcvakr1qi0ofuo1_500