Φίλες, φίλοι, θείες και γονείς προσπαθούν να κατανοήσουν το άλυτο μυστήριο του… γιατί είσαι single και εσύ βαρέθηκες να ακούς τις απορίες και τις διαβεβαιώσεις τους ξανά και ξανά.

0207Jess6

Μα γιατί είσαι ελεύθερη/ος; Είσαι πραγματικό κελεπούρι!

Είναι από τις ύπουλες ατάκες που δεν ξέρεις αν είναι για καλό ή κακό. Αν σε θεωρούν κελεπούρι τους απαντάς πως ο κόσμος είναι πολύ μέτριος για το πόσο υπέροχος/η είσαι.

Μήπως έχεις πολύ υψηλά standards;

Υπάρχουν άπειροι λόγοι που κάποιος είναι single. Προτιμάει την ελευθερία του, δεν έχει βρει κάποιον που να τον συναρπάσει αυτό το διάστημα, δεν έχει χρόνο, δεν θέλει κ.α. Το να προτείνεις σε κάποιον να χαμηλώσει τα standards του για να βρει γκόμενο/α, είναι η χειρότερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς σε φίλο. Εκτός κι αν ο φίλος/η δεν συμβιβάζεται με τίποτα κάτω του top model με πτυχίο Harvard και lamborghini.

Θα συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις.

Αν η φίλη/ος σου δεν είναι η Ματίνα Μανταρινάκη, δεν υπάρχει λόγος να μιλάς σαν να πρόκειται για το κάθε απελπισμένο ταπεινό χαμομηλάκι που ψάχνει αενάως ένα στήριγμα. Κάποιοι είναι μόνοι τους από επιλογή, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, σίγουρα δεν περιστρέφεται όλη τους η ζωή γύρω από αυτό για να θέλουν να ακούσουν μια κουβέντα συμπαράστασης. Άσε που πρακτικά και οι σχέσεις, όπως όλα στη ζωή, πρέπει να τα επιδιώξεις. Ο πρίγκιπας στο άσπρο άλογο έρχεται μόνο στα παραμύθια.

ng-6

Δεν αισθάνεσαι ποτέ μοναξιά;

Βεβαίως. Αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ακόμα και οι δεσμευμένοι νιώθουν καμιά φορά μόνοι. Mind-blowing, σωστά;

Δεν σε ανησυχεί το ότι μπορεί να μην κάνεις ποτέ παιδιά;

Εάν το ακούσεις αυτό ενώ είσαι κάτω των 30 απλά γελάς. Όταν τα πατήσεις όμως, οι πιεστικές ερωτήσεις αυξάνονται και πληθύνονται. Υπάρχουν δύο λόγοι που η ερώτηση είναι ενοχλητικοί. Πρώτον, δεν είναι τα παιδιά επιδίωξη όλων των ανθρώπων και δεύτερον, εάν στην προκειμένη περίπτωση είναι, το ίδιο το άτομο έχει από μόνο του ήδη κάποιες ανησυχίες και δεν χρειάζεται ξύσιμο στην πληγή.

Γιατί δεν φτιάχνεις λογαριασμό σε κάποιο site γνωριμιών;

Ναι, είναι καταπληκτική ιδέα αν θες να γεμίσεις το inbox σου με προτάσεις για συμμετοχή σε όργια, ροζ ταινίες και άλλα συναφή. Κι αυτός ο τύπος που φαίνεται νορμάλ, γιατί σου ζητάει να βγείτε πρώτο ραντεβού κάπου στην… Πεντέλη;

Υπάρχουν λεμονιές με πολλά λεμόνια εκεί έξω.

Πολύ πρωτότυπη συμβουλή, μάλιστα. Μόνο που οι άνθρωποι δεν είναι λεμόνια και δεν τους κόβεις από τα δέντρα.

Δεν φοβάσαι μη μείνεις στο ράφι;

Κλασσική ατάκα θείας που παντρεύτηκε στα είκοσι από προξενιό. Χμμ, κοίτα να δεις που οι άνθρωποι δεν είναι ούτε λεμόνια, ούτε προϊόντα που ξεμένουν στα ράφια.

 3335221_orig