Δίοδος διαφυγής από την ασφυκτική καθημερινότητα; Καλλιέργεια της δημιουργικότητας; Ανάπτυξη δεξιοτήτων; Εξερεύνηση του πολιτισμού και της τέχνης; Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να περιγράψεις την αξία των δημιουργικών σεμιναρίων.

Μια αξία που δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε ή μπορεί να μην αντιληφθούμε και ποτέ, αφού παραμένουμε προσκολλημένοι σε έναν τυποποιημένο τρόπο εκμάθησής. Σε έναν τρόπο εκμάθησης που δεν αγκαλιάζει τη δημιουργικότητά μας, δεν μας προτρέπει να εμπνευστούμε από τη μοναδικότητά μας και να συνθέσουμε έναν κόσμο μακριά από τη «ρομποτική» διάδραση.

Αν ψάχνεις λοιπόν έναν τρόπο, ένα μονοπάτι για να ανακαλύψεις κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου και να γοητευτείς από την καλλιτεχνική σου ταυτότητα, παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τους χώρους όπου θα βρεις τα πιο δημιουργικά σεμινάρια.

ARTENS Seminars 

Είσαι έτοιμη να γνωρίσεις έναν καινούργιο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας; Η Artens είναι ένας Πολιτιστικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2016 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών. Βασικός σκοπός της; Να καλλιεργήσει μια διαδραστική σχέση μεταξύ νέων δημιουργών, καλλιτεχνών και μαθητών και να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα. Στην Artens μπορείς να βρεις πληθώρα δημιουργικών σεμιναρίων όπως ορθοφωνία, δημιουργική γραφή, ιστορία κινηματογράφου, στιχουργική και πολλά ακόμα.

Tabula Rasa

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Tabula Rasa (@tabularasagr)

Στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, θα βρεις ξεχωριστά σεμινάρια για κάθε ηλικία όπως λογοτεχνική γραφή, ιστορία θεάτρου, σεναριογραφία, ποίηση, σύγχρονος χορός και πολλά ακόμα που είναι αδύνατον να απαριθμήσουμε. Αν επιθυμείς να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου, να αποκτήσεις ένα σύνολο θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και φυσικά να εξασκηθείς στην πρακτική εφαρμογή τους, τότε το εργαστήρι Tabula Rasa είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Μικρό Πολυτεχνείο 

Το Μικρό Πολυτεχνείο είναι ένας πολυχώρος σεμιναρίων τέχνης, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές κατηγορίες καλλιτεχνικής επιμόρφωσης το σεμινάριο που τους ενδιαφέρει. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και έχει περισσότερα από 100 σεμινάρια κάθε χρόνο σε όλο το φάσμα των τεχνών. Ανάμεσά τους μπορείς να βρεις σεμινάριο ορθοφωνίας και αγωγής του προφορικού λόγου, σεμινάριο φωτογραφίας, σεμινάριο συγγραφής παραμυθιού, σεμινάριο διακόσμησης & Interior Design και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Kykloi Seminars 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Kykloi Seminars (@kykloi_seminars)

Υφαντική, ραπτική και πλέξιμο είναι μόνο μερικές από τις κοσμητικές τέχνες πάνω στις οποίες μπορείς να εκπαιδευτείς στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Κύκλοι. Στο επίκεντρο αυτών των σεμιναρίων; Η αναβίωση του Λαϊκού Παραδοσιακού Πολιτισμού μέσω της χειροτεχνίας και η Γυναίκα. Ζήσε το παρόν, εξερεύνησε το παρελθόν και αγκάλιασε την πιο δημιουργική πλευρά του εαυτού σου.

Ανοιχτή Τέχνη

Το επίκεντρο των σεμιναρίων της Ανοιχτής Τέχνης; Φυσικά ο πολιτισμός και κάθε έκφανσή σου. Λογοτεχνία, θέατρο, κινηματογράφος, πολιτιστική διαχείριση και πολλά παραπάνω δημιουργικά σεμινάρια σε περιμένουν στον έναν ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σπίρτο

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Το Σπίρτο (@tospirto)

Το Σπίρτο ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προώθηση της μοντέρνας τέχνης σε όλο το φάσμα της μουσικής και των εικαστικών.  Προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων που ξεφεύγει απ’ τον τυποποιημένο τρόπο εκμάθησης, δίνοντας στον μαθητή τη δυνατότητα να γνωρίσει την τέχνη, κυρίως μέσα από την πρακτική της. Ζωγραφική, φωτογραφία, χειροποίητο κόσμημα και εικονογράφηση είναι μόνο μια μικρή γεύση από τα δημιουργικά σεμινάρια που μπορείς να παρακολουθήσεις εκεί.