Τα ραντεβού έχουν μια ολόκληρη δική τους ιστορία. Από όταν πήγαινε η γιαγιά μου και η μαμά μου ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία ή για μια γκαζόζα, οι εποχές άλλαξαν και δεν ξέρω αν μπορώ να πω με σιγουριά, προς το καλύτερο. Τώρα αν πας μια κοπέλα σε ζαχαροπλαστείο, για μια πάστα, θα σε κοιτάει σαν τον παππού της. Εκτός από μένα. Εγώ θα σε εκτιμούσα λιγάκι παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που απλώς δεν μπορείς να πας με την κοπέλα που σου αρέσει στα πρώτα ραντεβού. Και τα περισσότερα μάλλον τα έχεις βγάλει ήδη από την λίστα σου. Αν όχι, διάβασε λιγάκι παρακάτω να τα βγάλεις.

tumblr_lqkofp5RGb1qirkq6o1_500

Το παιδί του σουβλατζή Ωραία τα σουβλάκια, αλλά χρειάζεται να νιώθει οικεία η κοπέλα σου για να φάει όπως πρέπει. Άσε που θα την πας, θα πάρει μια σαλάτα ή ένα καλαμάκι, δεν θα τα φάει, θα την πεις ξενέρωτη (από μέσα σου πάντα) και θα βρομίσετε και τσίκνα. Το ότι θα έχει βάλει κάτι όμορφο χωρίς λόγο το είπα; Όχι, όχι και πάλι όχι. Τώρα αν την πας μετά από πέντε με έξι ραντεβού θα την δεις με άλλο μάτι. Της αδερφής ψυχής σου. Κοινώς, μη το βγάλεις από την λίστα, απλώς κατέβασέ το.

Ρόδα είναι και γυρίζει. Η ρόδα του λούνα πάρκ. Ας αρχίσουμε με ένα: δεν ξέρω ποιος πάει την κοπέλα που του αρέσει για ραντεβού στο λούνα πάρκ. Βασικά, δεν ξέρω καν ποιος πάει σε λούνα παρκ πλέον. Αλλά επειδή το άκουσα και αυτό, έχω να σου πω ένα μεγάλο όχι. Γιατί εσύ πάνω στην αναμπουμπούλα του να κάνεις κάτι πρωτότυπο μπορεί να θολώσεις και να κάνεις ασυναρτησίες. Να μην κάνεις γιατί θέα έχει και στην Ακρόπολη, δεν χρειάζεται να πάτε στην ρόδα του λούνα πάρκ. Άλλες εκείνες οι χρυσές εποχές που ήταν της μόδας.

Σαν σταρ του σινεμά Δεν καταλαβαίνω τα πρώτα ραντεβού στο σινεμά. Το θέμα είναι να γνωρίσεις τον άλλον όχι να τον κουτουπώσεις (όπα) σε μια αίθουσα που δεν θα μιλάτε καν. Και χωρίς να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω, έχω πάει και εγώ και θέλω να γυρίσω να πω ότι δεν υπάρχει νόημα, αφού έτσι και αλλιώς θα πάτε για ποτό μετά. Κάνω λάθος; Δεν περιμένω απάντηση, περιμένω πράξεις. Όχι άλλα πρώτα ραντεβού σε σινεμά. Δεν πρόκειται να καταλάβεις άμα ταιριάζετε από την ταινία. ίσως λίγο από το πόσες ερωτήσεις θα κάνει για την ταινία. Οπότε μόνο τότε, τρέξε να σωθείς, γιατί υπήρξες τυχερός μια ώρα αρχύτερα.

Βόλτα, αόριστα και ωραία Καθόλου ωραία, πολύ αόριστα. Δίνεις λάθος μήνυμα στο κορίτσι, που μάλλον δεν θα δεχτεί ποτέ. Ή μήπως, το κάνεις σκόπιμα; Να μην το κάνεις γενικά σε μια κοπέλα γιατί όσο και να της αρέσεις η βόλτα με το αυτοκίνητο σε μια θέα, ή με τα πόδια στους δρόμους της Αθήνας, δεν έχει κανένα νόημα. Γιατί ναι όλα καλά, όταν θα μιλάτε, όμως τι θα κάνεις αν υπάρξει η αμηχανία του και τώρα τι; Θα την φιλήσεις; Και αν δεν θέλει, που θα πάει το κορίτσι το κακόμοιρο με τον τρελό (και άγνωστο) που έμπλεξε; Ξανασκέψου το. Έχουν καεί πολλά καημένα αγόρια έτσι.