Ποτε ειναι η καλυτερη στιγμη για το 'πρωτο φιλι'; Savoir Ville

Τα πρώτα ραντεβού είναι αμήχανα. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Ουσιαστικά δεν γνωρίζεις καν τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Απλώς λαμβάνεις τις δονήσεις, μαθαίνεις τα βασικά για το αγόρι/κορίτσι, και αφού τελειώσουν όλα αυτά θα καταλήξεις σε κάποιο ταιριάζουμε, δεν ταιριάζουμε. Κάπου εκεί έρχεται και το πρώτο φιλί. Λίγο πριν, λίγο μετά. Πάντα στο τέλος.

Δεν γίνεται στην αρχή για ευνόητους λόγους (εχμ, δεν ξέρεις καν τι σου γίνεται και δεν τον γνώρισες στο Tinder για να τον ξεχάσεις αύριο) και γίνεται πάντα στο τέλος. Την ώρα που φεύγετε από το μαγαζί, περπατάτε σπίτι, στο αυτοκίνητο, έξω από την πόρτα σου, έξω από ένα περίπτερο. Συμβαίνει και στα καλύτερα περίπτερα. Είναι εκείνη η αμήχανη στιγμή που ταυτόχρονα νιώθεις πιο σίγουρος για εσένα (ψιτ, αγόρι σε εσένα μιλάω), σκύβεις λίγο και την φιλάς.

Γιατί όμως να γίνεται στο τέλος του πρώτου (εντάξει, ή δεύτερου) ραντεβού και όχι κάπου στη μέση αυτού; Γιατί να μην σκύψει την ώρα που είστε όρθιοι στο μπαρ και μόλις έχεις αφήσει στην μπάρα το ποτό σου; Γιατί να μην γυρίσει στην μέση μιας συναυλίας οποιουδήποτε (ακόμη και των A Place to Bury Strangers) και ξαφνικά να σε φιλήσει εκεί που δεν θα είναι σχεδόν τίποτα αμήχανο, δεν θα το περιμένεις και θα βγείτε και από την άβολη στιγμή στη λήξη ενός ραντεβού.

Ποτε ειναι η καλυτερη στιγμη για το 'πρωτο φιλι'; Savoir Ville

Αφού λοιπόν, με ‘ενοχλούσε’ ώρα μέσα μου αυτή η διαπίστωση ενός από τα μεγαλύτερα λάθη στον κόσμο αυτόν όσων αφορούν τις περιπτώσεις ‘αγόρι-θέλει-κορίτσι-κορίτσι-θέλει-αγόρι’, πήγα και ρώτησα μερικούς φίλους μου αν είχαν ποτέ εμπειρία στο mid-kiss (δικό μου, δεν ξέρω αν υπάρχει) και ποια ήταν αυτή. Και έρχομαι εδώ, μαζί με τα στατιστικά μου στοιχεία να λένε πως 3 στους 5 φίλους μου το έχουν κάνει/ τους έχει συμβεί. Στους 3 από τους 3 άρεσε. Δεν ξέρω αν έφταιγε το αγόρι, το κορίτσι ή ο Ερμής που δε θα ήταν ανάδρομος, σημασία όμως έχει ότι είχε πετύχει. Το δικό τους  mid-kiss ήταν πολύ καλύτερο και από τα καλύτερα closing-kisses.

Σε αυτό τον κόσμο που 8 στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι μέσα από το πρώτο φιλί μπορούν να καταλάβουν την πορεία της σχέσης και αν θα υπάρξει (δε το πα εγώ, ο Hitch), αν είναι να το κάνεις, κάντο σωστά. Φίλησέ την στη μέση του ραντεβού σας, αλλά μην την φιλάς συνέχεια μετά από την στιγμή εκείνη. Ξαναφίλησέ την στο τέλος. Ύστερα μπορείς να μου στείλεις ένα mail ή μήνυμα και να μου πεις αν τελικά όλο αυτό πέτυχε. Φρόντισε όμως, να έχεις διαβάσει ήδη τα σημάδια στο ενδιάμεσο.