Είναι OK να αγαπάς τις τέλειες ατέλειες σου, αλλά είναι επίσης ΟΚ το να θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς ότι είσαι η μόνη που αποφασίζει για το σώμα σου! Αυτό που ταλαιπωρεί κάποιες από εμάς είναι αυτά τα λίγα κιλά που έμειναν από κάποιες ατασθαλίες ή μια εγκυμοσύνη. Είναι πολύ εύκολο να τα χάσεις και σου έχουμε κάποιες συμβουλές, για να γίνει ακόμα πιο εύκολο.

1. Ψυχολογία

Όπως κι αν επιλέξεις να «κινηθείς» για να χάσεις κάποια κιλά, αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η ψυχολογία σου για αρχή. Δεν χρειάζεται άγχος και πίεση. Από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να χάσεις αυτά τα κιλά, φόρα το πιο λαμπερό σου χαμόγελο. Είμαστε σίγουροι ότι θα το καταφέρεις.

2. Μείωσε τους υδατάνθρακες

Μια καλή αρχή είναι να μειώσεις τα σάκχαρα και τα άμυλα ή τους υδατάνθρακες. Όταν το κάνεις αυτό, τα επίπεδα πείνας σου θα μειωθούν και γενικά θα καταλήξεις να τρως αρκετά λιγότερες θερμίδες. Αντί να καίει υδατάνθρακες για ενέργεια, το σώμα σου θα αρχίσει να καίει το αποθηκευμένο λίπος για να πάρει ενέργεια.

3. Επίλεξε πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και λαχανικά

Κάθε ένα από τα γεύματα σου πρέπει να περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή υγιούς λίπους και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων.

Η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών είναι βασικό στοιχείο αυτής της διατροφής και μπορεί να αυξήσει τις δαπάνες θερμίδων κατά 80-100 θερμίδες την ημέρα. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν επίσης να μειώσουν τον πόθο και τις σκέψεις για το φαγητό κατά 60%, να μειώσουν την επιθυμία για σνακ αργά το βράδυ κατά το ήμισυ και να σε κάνουν να νιώσεις πιο γεμάτη. Τέτοιες τροφές είναι το κρέας, το ψάρι, τα αυγά και οι φυτικές πρωτεΐνες μεταξύ άλλων.

Στα λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων ανήκουν για παράδειγμα το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το σπανάκι, οι ντομάτες, το  λάχανο, τα σέσκουλα, το μαρούλι και το αγγούρι.

Στα υγιεινά λίπη, ανήκουν το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το λάδι αβοκάντο και το βούτυρο, ανάμεσα σε άλλα.

Μπορείς μια μέρα κάθε εβδομάδα να τρως περισσότερους υδατάνθρακες, αν και δεν είναι απαραίτητο. Αν το κάνεις επέλεξε υγιείς υδατάνθρακες όπως η βρώμη, το ρύζι, η κινόα, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και τα φρούτα.

4. Γυμναστική

Η «σωστή» γυμναστική είναι αυτή που θα σου αρέσει και θα την κάνεις σίγουρα (σημαντική η ψυχολογία και εδώ). Αρκετοί προτείνουν ωστόσο τα βάρη, όπου θα κάψεις πολλές θερμίδες και θα αποτρέψεις την επιβράδυνση του μεταβολισμού σου, κάτι που είναι ανεπιθύμητο στη διαδικασία απώλειας βάρους.

5. Νερό και ύπνος

Πίνε νερό πριν τα γεύματα σου. Μία μελέτη έδειξε ότι το πόσιμο νερό μισή ώρα πριν από τα γεύματα αύξησε την απώλεια βάρους κατά 44% σε διάστημα 3 μηνών.

Από την άλλη ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλούς λόγους και ο κακός ύπνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για αύξηση βάρους.

6. Διάλεξε ένα προϊόν για μείωση του τοπικού πάχους και σύσφιξη

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων για μείωση του συσσωρευμένου τοπικού πάχους στο σώμα, που μπορούν να εφαρμοστούν είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε όσο κοιμάσαι.

Επίσης μπορείς να επιλέξεις κάποιο προϊόν για σύσφιξη ή λιποδιάλυση, κατά της κατακράτησης υγρών που φέρνει αυτά τα ανεπιθύμητα φουσκώματα, καθώς και κάποιον προϊόν για συγκεκριμένη περιοχή όπως είναι η κοιλιά.

 
Lanes Kcaligram 7days για Άμεση Επαναφορά της Σιλουέτας
 
XLS Medical Forte 5 Συμπλήρωμα για Μεγαλύτερη Απώλεια Βάρους
Elancyl My Coach Κρέμα για Κυτταρίτιδα & Αδυνάτισμα
Somatoline Cosmetic 7 Nights Slimming Fresh Gel Ultra Intensive 
featured image: MyDomaine