Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ήταν προτεραιότητα για όλους την προηγούμενη χρονιά. Ήξερες όμως ότι πέρα από την άμυνα του οργανισμού πρέπει να ενισχύσεις και την άμυνα της επιδερμίδας σου;

Το δέρμα μάς προστατεύει εμποδίζοντας εξωτερικούς παράγοντες να εισχωρήσουν στο σώμα. Αυτοί μπορεί να είναι βακτήρια και ιοί, σωματίδια στον αέρα, ηλιακή ακτινοβολία ή το blue light από τον υπολογιστή σου.

Για να πετύχει αυτή τη δράση, το δέρμα είναι εξοπλισμένο με το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό του δέρματος περιέχει εξειδικευμένα κύτταρα και μελανoκύτταρα που μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία.

Επίσης, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας περιέχει ένα κηρώδες, λιπαρό κάλυμμα. Γνωστό ως “όξινος μανδύας”, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες ενώ διατηρεί ενυδατωμένη την επιδερμίδα, ενισχύοντας τον επιδερμικό φραγμό. Επάνω σε αυτό το μανδύα βρίσκεται ένα μικροβίωμα από καλά βακτήρια και μαγιά που εξουδετερώνει τα παθογόνα.

Έτσι, το σώμα διατηρεί μια ισορροπία μικροβίων που ζουν αρμονικά στο δέρμα και αποτρέπει την ανάπτυξη και επιβίωση εχθρικών βακτηρίων και μυκήτων.

Αν και οι παραπάνω αμυντικοί μηχανισμοί δουλεύουν αυτόματα και συνεργατικά, χρειάζονται καμιά φορά ένα boost. Ο καθημερινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει την άμυνα του δέρματος και γι’ αυτό παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές για να την ενδυναμώσεις.

Το δέρμα μπορεί συχνά να πέσει θύμα φλεγμονών από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η UV ακτινοβολία, ή εσωτερικούς, όπως το στρες. Γι’ αυτό είναι καίριας σημασίας να κάνεις ό,τι μπορείς για να μειώσεις την πιθανότητα φλεγμονής από τέτοιους παράγοντες. Παρόλο που ο αέρας στην πόλη δεν είναι ο καθαρότερος υπάρχει λύση. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι λαμβάνοντας ένα διατροφικό συμπλήρωμα ελαίου ψαριού που περιέχει 2,5 γραμμάρια Ω3 λιπαρά οξέα μπορείς να μειώσεις σημαντικά την φλεγμονή που προκαλείται από την μόλυνση του αέρα. Ενδεικτικά, αυτό αντιστοιχεί σε 2 μερίδες σολομού.

Μειώνοντας τις περιβαλλοντικές φλεγμονές ενδυναμώνεται ο επιδερμικός φραγμός. Έτσι, το ανοσοποιητικό του δέρματος μπορεί να συγκεντρωθεί στην καταπολέμηση εχθρικών βακτηρίων και μυκήτων.

Φυσικά, και σε αυτό το θέμα η μείωση του άγχους είναι καίρια. Μάλιστα, η χρόνια έκθεση του οργανισμού στις ορμονικές αντιδράσεις που προκαλούνται από το στρες μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα, αυξάνοντας τα επίπεδα φλεγμονής.

Παράλληλα, μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του δέρματος. Προτίμησε χλιαρό νερό όταν πλένεις το πρόσωπο και το σώμα σου για να μην ξηράνεις υπερβολικά την επιδερμίδα σου. Επίσης, αντικατάστησε τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν σαπούνι με πιο ήπια προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα. Μετά το πλύσιμο, στράγγισε την επιδερμίδα σου με ταμποναριστές κινήσεις της πετσέτας και βάλε μια καλή ενυδατική.

Προτίμησε μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ και άπλωσε την σε νωπό δέρμα. Έτσι, θα κρατήσεις υγιή την επιδερμίδα σου, μειώνοντας την πιθανότητα φλεγμονής και ενισχύοντας τον επιδερμικό φραγμό. Ακόμα, η καθημερινή χρήση ενός τοπικού αντιοξειδωτικού όπως η βιταμίνη C μπορεί να τονώσει την άμυνα του δέρματος. Κι όπως ισχύει πάντα: η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι προτεραιότητα.

Η σύνθεσή της  ΗYDRAPHASE αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό Ιαματικού νερού της La Roche-Posay, γνωστό για τις φυσικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες καθώς και υαλουρονικό οξύ που προέρχεται από πράσινη βιοτεχνολογία: διαδικασία βιο-ζύμωσης με χρήση φυτικών σακχάρων.
Το Pure Vitamin C10 με καθαρή βιταμίνη C, Σαλικυλικό οξύ, Υαλουρονικό οξύ για μείωση των ατελειών και ανάδειξη της λάμψης σε όλους τους τύπους δέρματος.