Παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένες μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη τη σωστή στιγμή για να μην κλαις την επόμενη.

#1 Μην πιάσεις το δόλωμα

Οι τράπεζες ποτέ δε ζητάνε προσωπικές πληροφορίες μέσω email ή sms. Για αυτό το λόγο αγνόησε κάθε παρενόχληση αυτού του είδους. Ιδανικά σου προτείνουμε να την καταγγείλεις.

#2 Ταξίδεψε με ασφάλεια

Πως να κρατήσεις τα χρήμα σου ασφαλή σε κάθε περίπτωση

Στα ταξίδια σου προσπάθησε να αποφύγεις τα μετρητά. Μπορεί έτσι να θεωρείς ότι ξέρεις τι μπαίνει και κυρίως τι βγαίνει από την τσέπη σου αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι εύκολος στόχος για ληστεία. Καλύτερα χρησιμοποίησε την πιστωτική ή τη χρεωστική σου κάρτα.

#3 Δώσε επιλεκτικά προσωπικές πληροφορίες σε site

Πως να κρατήσεις τα χρήμα σου ασφαλή σε κάθε περίπτωση

Πολλές φορές τα websites πουλάνε τις διευθύνσεις email των ατόμων που έχουν κάνει subscribe σε διάφορες εταιρίες. Έτσι αν θέλεις να διαφυλάξεις τα προσωπικά σου δεδομένα, καλό θα ήταν οι πληροφορίες που δίνεις να είναι μειωμένες. Φυσικά εδώ μιλάμε για τον αριθμό της κάρτας σου.

#4 Προστάτευσε το PIN σου

Μπορεί αυτή τη συμβουλή να την έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά εμείς οφείλουμε να σου την υπενθυμίσουμε. Κάθε φορά που γράφεις τον κωδικό σου στο ATM φρόντισε να καλύπτεις τα νούμερα με το άλλο σου χέρι. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε παρακολουθεί.

#5 Διάβασε τα μικρά γράμματα

Πως να κρατήσεις τα χρήμα σου ασφαλή σε κάθε περίπτωση

Είσαι έτοιμη να υπογράψεις ένα συμβόλαιο ή μήπως θέλεις να υπογράψεις για τη διαμονή σου στο ξενοδοχείο; Οτιδήποτε και αν ετοιμάζεις καλό θα είναι πάντα να κοιτάζεις τα μικρά γράμματα. Μήπως υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις; Μήπως ο φόρος δε συμπεριλαμβάνεται;

#6 Τσέκαρε τις αποδείξεις

Αν θέλεις να μιλήσω από προσωπική εμπειρία, μου έχει τύχει σε εστιατόρια να μου χρεώνουν πράγματα που δεν έχω παραγγείλει. Μια γρήγορη ματιά στην απόδειξη μπορεί να σε βγάλει από περιττά έξοδα.