Πώς να καθαρίσεις το αγαπημένο σου denim jacket

Είναι από εκείνα τα all time classic κομμάτια στη ντουλάπα μας που μας λύνουν τα χέρια στο λεπτό όταν ψάχνουμε ένα άνετο πανωφόρι. To φοράμε καθημερινά γιατί είναι αγαπημένο και ταιριάζει εύκολα με τα περισσότερα. Έρχεται η ώρα όμως που το denim jacket μας χρειάζεται να πλυθεί και αυτό δεν είναι πάντα μια απλή υπόθεση ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως  τα τελευταία χρόνια τα denim μπουφάν μας διαθέτουν πολλά διακοσμητικά και ευαίσθητα στοιχεία (patches, κρόσσια ακόμη και κεντήματα) που μπορεί να καταστραφούν στο πλυντήριο.

cbc5cf559139bcb28ea3c6737d6d0714

Βρήκαμε λοιπόν έναν εναλλακτικό τρόπο για να καθαρίσεις το αγαπημένο σου denim jacket. Χρειάζεσαι μόνο μια μεγάλη πλαστική σακούλα και την κατάψυξη του ψυγείου σου ή τον καταψύκτη σου. Αρχικά διπλώνεις το jacket και το τοποθετείς μέσα στη πλαστική σακούλα. Έπειτα το βάζεις στη κατάψυξη και το αφήνεις εκεί όλη νύχτα. Η τόσο χαμηλή θερμοκρασία θα απολυμάνει το μπουφάν από όλα εκείνα τα βακτήρια που βρίσκουν τη χαρά τους να ζουν σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα. Επιπλέον το κρύο διατηρεί το jacket σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το να μπει στο πλυντήριο  και να πλυθεί, πράγμα που σημαίνει πως θα το έχουμε πολύ περισσότερο καιρό στη ντουλάπα μας για να του δείχνουμε την αγάπη μας.

Τώρα, αν θες να καθαρίσεις κάποιον λεκέ η μόνη λύση να το πας στο καθαριστήριο. Αν το jacket σου δεν έχει πρόσθετα υλικά τότε μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο στους 30% και όλα καλά.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Πώς όμως θα το καθαρίσουμε; Διαβάστε τη συνέχεια στο Savo… […]


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.