Οι Γαλλίδες είναι γνωστές για τη chic προσέγγισή τους στην ομορφιά, όπως και στη μόδα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρίες καλλυντικών έχουν δημιουργηθεί την Γαλλία. Σήμερα σου έχουμε 6 εύκολα tips για να εφαρμόσεις άψογα το foundation σου, ένα από τα σημαντικότερα βήματα του μακιγιάζ, όπως οι Γαλλίδες.

Επίλεξε ένα ελαφρύ foundation

Πες όχι στις βαριές βάσεις. Οι Γαλλίδες προτιμούν το foundation τους ελαφρύ σχεδόν όσο μια ενυδατική κρέμα, το οποίο θα γίνει ένα με το δέρμα και θα δώσει μια λαμπερή όψη.

Όχι μεγάλη ποσότητα προϊόντος

Μπορείς να εφαρμόσεις το προϊόν στις περιοχές που θέλεις κάλυψη, αν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο «πρόβλημα» το πρόσωπό σου. Αν πάλι θέλεις την κάλυψη, χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι το οποίο θα έχεις βρέξει και στεγνώσει καλά ώστε να μην απορροφάει μεγάλη ποσότητα του προϊόντος. Το σφουγγαράκι βοηθά καλύτερα στη εφαρμογή και η στρώση είναι πιο λεπτή σε σχέση με ένα πινέλο για παράδειγμα. Το βασικό concept είναι πως οι Γαλλίδες χρησιμοποιούν το foundation σαν να είναι concealer.

Extra tip: Μην ξεχνάς να πλένεις το σφουγγαράκι σου αρκετά συχνά, καθώς μαζεύει μικρόβια, όπως τα πινέλα. Μη σε ξεγελά το γεγονός ότι το βρέχεις πριν από κάθε χρήση!

Απόφυγε το highlighter για λαμπερό δέρμα

Το highlighter δεν είναι απαραίτητο για λάμψη και επίσης μια λάθος ποσότητα μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ιδρωμένη και όχι λαμπερή. Αντίθετα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις foundations με λαμπερό αποτέλεσμα ή με μια translucent πούδρα με τον ίδιο σκοπό.

vogue.co.uk

Το εφέ του «γυμνού» δέρματος

Αν θέλεις να πετύχεις το εφέ του «γυμνού» δέρματος, απέφυγε να εφαρμόσεις το foundation στη μύτη και την περιοχή των ματιών, αφήνοντάς τα πιο φυσικά. Επίσης, μπορείς να αναζητήσει το λεγόμενο second-skin foundation, το οποίο είναι ελαφρύ και δεν φαίνεται να έχεις εφαρμόσει κάτι στο δέρμα σου.

Η τέλεια εφαρμογή

Πέρα από το σφουγγαράκι, μπορείς να εφαρμόσεις το προϊόν και με τα χέρια σου. Θα ζεστάνουν και το προϊόν, φέρνοντάς το στην ιδανική θερμοκρασία. Πριν, πλύνε τα καλά για να μη μεταφέρεις μικρόβια.

Χρησιμοποίησε ενυδατικούς ορούς για να δώσεις λάμψη

Το skincare είναι το πιο βασικό βήμα για άψογη εφαρμογή του μακιγιάζ. Οι Γαλλίδες επίσης χρησιμοποιούν ενυδατικούς ορούς σε ορισμένα σημεία του προσώπου όπως τα μάγουλα, ο λαιμός και το άνω χείλος, δίνοντάς τους έτσι λάμψη σε συνδυασμό με το foundation.

featured image: The Blondielocks