Να φύγει το 2016, να φύγει και να μη ξαναγυρίσει, αλλά πριν μαζέψει τις βαλίτσες του για πάντα θέλω να φτιάξω την pop culture χρονοκάψουλα μου να σώσω ότι σώζεται.

ΤΑΙΝΙΑ: LA LA LAND

la-la-land-e1472464587819

Τα μιούζικαλ τα απεχθάνομαι τόσο που συνήθως με πιάνει νευρικό γέλιο στη πρώτη νότα. Ίσως επειδή ήταν η τελευταία ταινία της χρονιάς που είδα επηρεάστηκα λίγο παραπάνω, ίσως φταίει και το δεκαέξι που έχει ταράξει τις ορμόνες μου, ίσως πολλά. Ξέρω μόνο ότι έκλαιγα από το trailer όχι γιατί ήταν κάτι στενάχωρο, αλλά γιατί οι εικόνες έμοιαζαν συγκλονιστικά ραμμένες μεταξύ τους σε σημείο συγκινητικό. Οι ορμόνες που λέγαμε. Ryan Gosling και Emma Stone με μια ασύγκριτη χημεία, απίστευτη μουσική, φωτογραφία, σκηνοθεσία, ΌΛΑ απίστευτα. Ερωτευτείτε, δακρύστε, μαγευτείτε και θα καταλάβετε γιατί η Evening Standard έγραψε πως δεν φτιάχνονται πια ταινίες σαν αυτήν.

ΣΕΙΡΑ: THE NIGHT OF

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-5

Φέτος είδα πάρα πολλές σειρές χωρίς να ξέρω αν αυτό είναι καλό ή ανησυχητικό σημάδι έλλειψης ζωής. Ποιος νοιάζεται, αρκεί που είδα έργα όπως το “Fleabag”, το “Atlanta” ή το “Insecure”. Σε μένα όμως τη διαφορά φέτος την έκανε το “The Night of” για το οποίο έχω πρήξει τα συκώτια των πάντων να το δούνε. Ο Riz Ahmed ερμήνευε με τα μάτια του και σε τραβούσε στο πρόβλημα του χωρίς όμως να στο επιβάλλει. Σειρά με νόημα, αυτό ήταν το “Night of”, αγγίζοντας ευαίσθητα ζητήματα του τώρα.

ΔΙΣΚΟΣ: BON IVER – 22, A MILLION 

985e010a

Ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος μετά από πέντε χρόνια, παίρνει μια αναπάντεχη πορεία και γίνεται πειραματικός χωρίς όμως να χάσουν σε βάθος τα κομμάτια του. Ηλεκτρονικός όσο ποτέ, ο Vernon έβγαλε τον πιο απαιτητικό τους δίσκο, αφού πρέπει να τον ακούσεις και να τον ακούσεις για να τον ξεκλειδώσεις, χωρίς να σου δίνεται έτοιμος στο πιάτο.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: JUSTIN TIMBERLAKE – I CAN’T STOP THE FEELING

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-3

Το μόνο κομμάτι που μπορεί να με κάνει να χαμογελάσω ακόμα και όταν δεν νιώθω καθόλου καλά. Υπάρχει μια αιώνια αγάπη για τον Justin Timberlake που δεν μπορεί να προσπεραστεί εύκολα. Πολύ κέφι, δαχτυλάκια να χτυπάνε και χορός όπως στο βίντεο κλιπ, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να σου αλλάξει η διάθεση. Λιώνεις και λίγο αν σκεφτείς πως ο Justin τραγουδάει οτι δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο πέρα από εκείνη όταν χορεύει. Άτιμη Biel.

ΒΙΒΛΙΟ: JAUME CABRE: CONFITEOR

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-4

Είναι ένα βιβλίο σταθμός στον 21ο αιώνα που θέλει υπομονή λόγω όγκου και περιεχομένου. Πρόκειται για ένα στοχαστικό μυθιστόρημα γύρω από τις έννοιες του Κακού και της Πίστης που ξετυλίγεται μέσα από τη ζωή του Αντριά, του πενηντάρη που λίγο πριν χάσει τη μνήμη του ξεδιπλώνει την οικογενειακή του ιστορία. Αν ένα βιβλίο διαβάσετε ας είναι αυτό.