Οι κακές συνήθειες, το άγχος, η πίεση και η ένταση της καθημερινότητας μπορούν να επηρεάσουν την ενέργεια, την διάθεση, αλλά και τις προοπτικές μας. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, να μην “πέσεις” σε αυτή την παγίδα για ακόμα μια φορά θα σου προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορείς να ξυπνάς σε καθημερινή βάση με περισσότερη αισιοδοξία την εποχή της αναγέννησης.

Το πρόγραμμα είναι το παν

Καθόρισε την ώρα κατά την οποία ξυπνάς καθημερινά, ώστε να θέσεις σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το βιολογικό σου ρολόι. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίσεις πως έχεις αρκετό χρόνο κάθε πρωί, ώστε να ετοιμαστείς για τις υποχρεώσεις σου, χωρίς να ξεκινήσεις βιαστικά την ημέρα που μόλις ξημέρωσε. Ακόμη, καλό θα ήταν να προτιμήσεις όχι το κλασσικό χτύπημα, αλλά τους απαλούς ήχους της φύσης, ώστε να ενεργοποιήσεις σταδιακά τον οργανισμό σου και να “οπλιστείς” με όσο καλύτερη διάθεση γίνεται.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η μουσική συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου με πολλαπλούς τρόπους, ενώ αυξάνει το αίσθημα ευδαιμονίας, αλλά και την παραγωγικότητα. Ακόμη, συντείνει στην μείωση των επιπέδων κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) και δημιουργεί μια αίσθηση αναζωογόνησης και φρεσκάδας.

Απόλαυσε κάθε στιγμή

Καλό θα ήταν να απολαύσεις κάθε λεπτό όλης αυτής της τελετουργίας, ακόμα και το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο καταναλώνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας. Άλλωστε, το συγκεκριμένο ρόφημα έχει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υποστήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας, την διάθεση, την μνήμη, τα επίπεδα ενέργειας και τα αντανακλαστικά σου.

Δημιούργησε μια λίστα

Κάθε πρωί μπορείς να αφιερώνεις 10-15 λεπτά, αισθανόμενη ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχεις στη ζωή σου. Ένας απλός τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι να καταγράψεις τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων, αλλά και τρείς στόχους, τους οποίους επιθυμείς να επιτύχεις εντός της επερχόμενης ημέρας.

Πρωινή εκγύμναση

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που διεξήχθησαν, κατέδειξαν πως η πρωινή εκγύμναση συμβάλλει στην επιτάχυνση του μεταβολικού ρυθμού και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σου. Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ακολουθήσεις μια επίπονη, εξαντλητική προπόνηση. Προτίμησε ένα χαλαρό πρόγραμμα, το οποίο θα απελευθερώσει όλες τις απαραίτητες ενδορφίνες (ορμόνες της χαράς), ώστε να ξεκινήσεις με ενθουσιασμό την ημέρα που μόλις ξημέρωσε.

Συμπερασματικά, είναι πολύ σημαντικό το να μπορέσεις να διαμορφώσεις σταθερές, αμετάβλητες συνήθειες, ώστε να βελτιώσεις πραγματικά την πρωινή σου ρουτίνα. Επομένως, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και πειραματίσου όσο περισσότερο μπορείς, με απώτερο σκοπό να ανακαλύψεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα κατά τις πρωινές ώρες.

featured photo: @viktoriaalisevich