Η Kim Kardashian είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, είναι από τα πρόσωπα που ασκούν τεράστια επιρροή στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Μπορεί στην αρχή της καριέρας της να έγινε γνωστή για τις πλούσιες καμπύλες της, όμως τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που επιλέγει να κάνει το μακιγιάζ της τραβά όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον. Πίσω όμως από κάθε event ή φωτογράφιση κρύβεται ο χρόνια φίλος της και πιστός makeup artist Mario Dedivanovic. Γνωστός στο Instagram ως Makeup by Mario.

Το pinpoint concealing είναι η πιο χρήσιμη τεχνική που μάθαμε από τον makeup artist της Kim Kardashian
people.com

Αρκετά συχνά οι δυο τους διοργανώνουν τα πολύ επιτυχημένα «masterclasses» όπου δημιουργούν μερικά από τα πιο κλασσικά makeup looks της Kim. Φυσικά ο Mario εξηγεί βήμα-βήμα κάθε τεχνική αλλά ταυτόχρονα μοιράζεται πολλά μυστικά ομορφιάς. Μια λοιπόν από τις πολύ αγαπημένες του τεχνικές είναι το λεγόμενο pinpoint concealing. Με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ατέλειες του προσώπου μας χρησιμοποιώντας ελάχιστο προϊόν. Η επιδερμίδα έτσι δε χάνει τη φρεσκάδα της και φαίνεται αψεγάδιαστη.

Πώς θα πετύχεις το pinpoint concealing;

Για να πετύχεις το no-makeup makeup αποτέλεσμα θα χρειαστείς ένα μικρό πινέλο ματιών και ένα concealer. Αφού βρεις τη σωστή απόχρωση concealer που θα κάνει το τέλειο match με την επιδερμίδα σου θα πρέπει να καλύψεις τα σπυράκια ή τις ουλές. Βάζοντας μια μικρή ποσότητα πάνω από το κάθε σημείο. Μην ασκείς υπερβολική πίεση πάνω από το σημείο γιατί θα εφαρμόσεις περισσότερη ποσότητα από όση χρειάζεται. Αυτό στη συνέχεια θα σε δυσκολέψει μιας και το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο φυσικό. Αφού έχεις καμουφλάρει τις περιοχές που χρειάζεσαι, πέρασε ταμποναριστά με το δάχτυλο στου πάνω από τα σημεία. Έτσι θα βοηθήσεις το προϊόν να λιώσει και να γίνει ένα με την επιδερμίδα σου. Ολοκλήρωσε περνώντας τα μέρη που κάλυψες με μια πούδρα ή ένα setting spray για να διαρκέσει το αποτέλεσμα αρκετές ώρες.

Μην ξεχνάς όμως, η σωστή περιποίηση του προσώπου πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ είναι απαραίτητη. Όσο πιο φρέσκια και ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα τόσο πιο εύκολα και φυσικά θα απλώνονται τα προϊόντα. 


featured image: daffnee