Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές τη φράση, ‘όταν είναι ο σωστός, θα το καταλάβεις’. Πολλές είναι οι γυναίκες που περιμένουν – με πολυ ανυπομονησία – τον Mr. Right.

Έχω φίλες που ήθελαν τόσο πολύ να παντρευτούν και να ξεκινήσουν την οικογένεια τους που δεν έχασαν καθόλου χρόνο ψάχνοντας για τον κατάλληλο άντρα που θα τους προσέφερε ακριβώς αυτό που επιθυμούσαν. Ενδιαφέρονταν για αυτόν και περνούσαν όμορφα μαζί. Ωστόσο, δεν είχαν εκείνη την ιδιαίτερη σύνδεση που έχεις με την ”αδερφή ψυχή” σου. Ένα απο εκείνα τα ζευγάρια έχει τώρα χωρίσει και ένα άλλο βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου. Μετά απο την επίσκεψη τους σε σύμβουλο γάμου αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους.

Τα καλά πράγματα – και ο έρωτας που θα διαρκέσει για πάντα – έρχονται σε εκείνους που περιμένουν. 
  1. Είσαι πρόθυμη να ξεκινήσεις τη δική σου οικογένεια επειδή σε ενδιαφέρουν τα παιδιά και όχι τόσο το άτομο με το οποίο είστε μαζί.

Αν αυτό που θες είναι ο γάμος, τα 2 παιδιά και το σπίτι με το γκαζόν και τον άσπρο φράχτη – και δεν σε νοιάζει με ποιον θα τα κάνεις όλα αυτά (αρκεί να είναι καλός μαζί σου και να στα προσφέρει) τότε πιθανότατα δεν είσαι έτοιμη να ερωτευτείς.

Αν απο την άλλη πλευρά, θες όλα τα παραπάνω γιατι δεν θες να είσαι το μοναδικό single άτομο στα οικογενειακά τραπέζια και γάμους, τότε επίσης δεν είσαι έτοιμη να ερωτευτείς.

Μην παίρνεις τα μάτια σου απο το βραβείο  αλλά σιγουρέψου πως αυτό το βραβείο  είναι αυτό που πραγματικά θέλεις. Σε όλους μας αξίζει μια υπέροχη σχέση με φοβερή χημεία και τη δυνατότητα να διαρκέσει για πάντα!

  1. Προσπαθείς να αποφύγεις κάτι.

Αν προσπαθείς να αποφύγεις τη μοναξιά ή το να πληγωθείς, τότε ίσως να μην είσαι έτοιμη να ερωτευτείς. Λένε πως ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις μια σχέση είναι με το να ξεκινήσεις μια νέα. Το πρόβλημα εδώ είναι οτι φέρνεις την προηγούμενη σχέση σου στη νέα. Αν δεν αφιέρωσες αρκετό χρόνο για να ‘θρηνήσεις’ για τη σχέση που τελείωσε, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως η νέα σχέση που ξεκίνησες δεν θα κρατήσει. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να νιώσει τον πόνο, προκειμένου να ‘γίνει καλά’. Σου υπόσχομαι πως η λύπη δεν θα διαρκέσει για πάντα.

Αν νιώθεις μόνη ή βαριέσαι, τότε γέμισε το χρόνο σου με ασχολίες και hobby. Απόλαυσε το χρόνο σου ως single. Όταν περνάς καλά και έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου, τότε είναι που αντανακλάς τη λάμψη που θα φέρει δίπλα σου τον κατάλληλο σύντροφο για εσένα.

  1. Ο σύντροφος σου δεν είναι στην ίδια φάση μαζί σου.

Είχα μια συνάδελφο στη δουλειά που τα είχε με ένα που της είχε πει απο την αρχή οτι δεν ήταν έτοιμος για κάτι σοβαρό. Αυτή όμως ήταν. Και το ήθελε μαζί του. Πίστευε πως αν ήταν δίπλα του, τον στήριζε και του έδειχνε πόσο τον θαύμαζε, αυτός θα ήταν έτοιμος για να σοβαρέψουν τα πράγματα και να της κάνει πρόταση γάμου μέσα στον επόμενο χρόνο. Αντιθέτως, χώρισαν. Όσο και αν τον στήριξε ή του έδειχνε το ενδιαφέρον της, αυτός δεν ήταν έτοιμος.

Αν κάποιος για τον οποίο ενδιαφέρεσαι σου πει απο την πολύ αρχή πως δεν είναι έτοιμος για κάτι πιο σοβαρό ή τέλος πάντων κοντά σ αυτό που θέλεις εσύ, εμπιστέψου τον. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν μπορείς να δεχτείς κάτι τέτοιο, τότε τέλεια! Καλά να περάσεις. 

Όμως, αν είσαι όπως η φίλη μου και θέλεις περισσότερα, τότε μην ερωτευτείς αυτό το άτομο. Είναι προτιμότερο να τους αφήσεις να φύγουν ώστε να έρθει στη ζωή σου το άτομο που θα θέλει ακριβώς αυτά που θέλεις και εσύ.

  1. Δεν είσαι ο εαυτός σου.

Έχεις νιώσει ποτέ πως πρέπει να αλλάξεις για τον σύντροφο σου; Είτε κάποιο χαρακτηριστικό σου είτε και ολοκληρωτικά; Αν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κάποιον ή νιώθεις πως δεν μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του, τότε μην μπεις στον κόπο να τον ερωτευτείς.

Είσαι αρκετή όπως ακριβώς είσαι. Αν κάποιος διαφωνεί, τότε δεν είναι ο ‘Ένας’. Το άλλο σου μισό, ο ‘τέλειος’ σύντροφος για εσένα, θα είναι μαζί σου για αυτό που είσαι. Οποιαδήποτε ατέλεια που πιστεύεις οτι έχεις, θα τη θεωρεί χαριτωμένη.
  1. Δεν είσαι πραγματικά έτοιμη για ο,τι περιλαμβάνει μια σοβαρή σχέση.
Μιλώντας με τη φίλη μου για περισσότερο απο μια ώρα για τον ιδανικό (για αυτήν) σύντροφο, την ρώτησα αν είναι 100% έτοιμη για αυτόν – σε περίπτωση που εμφανιζόταν στη ζωή της. Πήρε μια βαθιά ανάσα και μου είπε ‘όχι’. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Τόση ώρα ‘προσπαθούσαμε’ να σκεφτούμε τον ιδανικό σύντροφο για αυτήν και τώρα που την ρώτησα αν το ήθελε πραγματικά, συνειδητοποίησε πως απολαμβάνει την εργένικη ζωή και δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια νεα σχέση. 6. Εαν απολαμβάνεις την ελευθερία  και ανεξαρτησία σου, τότε σίγουρα δεν είσαι έτοιμη να ερωτευτείς.  Πόσο χρόνο περνούν ως singles οι περισσότεροι; Οι παλαιότερες γενιές το έβλεπαν ως στίγμα το να είσαι single μετά απο μια συγκεκριμένη ηλικία. Σε μερικές περιπτώσεις, μια γυναίκα μπορούσε να θεωρηθεί γεροντοκόρη αν δεν είχε παντρευτεί μέχρι τα 25! Ευτυχώς σήμερα, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και όλο και πιο πολλοί αποφασίζουν να ‘νοικοκυρευτούν’ στα 30 και 40. Να θυμάσαι πως είναι επιλογή σου! Διασκέδασε το και το κατάλληλο άτομο θα εμφανιστεί όταν είναι η σωστή – για εσένα – στιγμή.