Στην τέταρτη και τελευταία σεζόν του Succession, ο Tom Wambsgans καταδικάζει το ραντεβού του ξαδέρφου του επειδή είχε μια μεγάλη τσάντα σε μία κοινωνική εκδήλωση. Είναι μια σκηνή που πυροδότησε χιλιάδες memes και μια ευρύτερη συζήτηση: καθορίζουν οι μεγαλύτερες τσάντες το status symbol;

Οκ, σπάνια έχουμε δει Anna Wintour και Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, με τσάντα ή έστω με μία μεγάλη τσάντα, σαν να λένε στον κόσμο ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρηθούν κουβαλώντας μαζί τους πράγματα. ‘Εστω και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άρα; Είναι οι μεγάλες τσάντες ένα ενδεικτικό σημάδι ότι κάποιος δεν έχει οδηγό ή προσωπικό βοηθό για να του μεταφέρει πράγματα; Ότι ό,τι χρειάζεται από τις 9 έως το 5 πρέπει να χωράει στα όρια μία μικρής τσάντας;

Ας δούμε την άλλη όψη του νομίσματος.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @theboyabouttown

«Είναι μπερδεμένο θέμα η μεταφορά μίας oversized τσάντας στην υψηλή κοινωνία», λέει η συντάκτρια μόδας, Danielle Naer. «Έχουμε τη Wintour που δεν κουβαλάει ποτέ τσάντα και έχουμε και τις αδερφές Olsen τις jumbo τσάντες.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα της δήλωσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα lip balm και το κινητά μας τηλέφωνο ενώ βρισκόμαστε εν κινήσει, μέσα στη μέρα. Κι αυτό αρκεί να αγαπάμε τις τεράστιες, ευρύχωρες τσάντες.

Αν και δεν είναι καθόλου προσιτή με κόστος 11,775 ευρώ, η τσάντα Hermés Birkin σχεδιάστηκε με γνώμονα τα ταξίδια. Για την ιστορία: η ηθοποιός Jane Birkin ταξίδευε από το Παρίσι στο Λονδίνο όταν όλο το περιεχόμενο της τσάντας της πετάχτηκε έξω από τη μικρή τσάντα που κρατούσε, πριν από την απογείωση. Κατά σύμπτωση, ο Jean-Louis Dumas, ο διευθύνων σύμβουλος της Hermès, βρισκόταν στην ίδια πτήση και είδε το περιστατικό να συμβαίνει. Μαζί, οι δυο τους σχεδίασαν την τσάντα Birkin, με σκοπό να κάνουν τα ταξίδια άνετα και χωρίς παρόμοιες δυσκολίες.

Επειδή μία Birkin μάλλον δεν είναι στη λίστα σου παρακάτω θα βρεις μερικές επιλογές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Mm6 Maison Margiela, Medium classic Japanese leather tote bag € 520.00, Luisa Via Roma
Χειροποίητη Τσάντα Zanadu €240,00, 3rd Floor
Cyme, EDITION TEXTURED CAMEL, Polene
MARC JACOBS ΤΣΑΝΤΑ ΧΕΙΡΟΣ THE MEDIUM TOTE 225€, Attica