Αγαπημένη μου κόρη,

Κατά τη διάρκεια της ζωή σου θα ακούσεις πολλές συμβουλές για το πώς μπορείς να “ρίξεις” έναν άνδρα. Για το πώς να είσαι ελκυστική, το πώς να τον “κρατήσεις”… Και πάει λέγοντας. Πίστεψέ με, όλα αυτά είναι βλακείες.

Σίγουρα μπορείς να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές και να τον “ρίξεις”. Αλλά, πώς είσαι σίγουρη ότι είναι αυτό που ψάχνεις; Γιατί αν πρέπει να “ψαρέψεις” έναν άνδρα με αυτόν τον τρόπο και μετά να τον αφήσεις να φύγει; Τότε δεν ψάχνεις για σύντροφο, αλλά για ψάρι.

Πώς θα καταλάβεις τι είναι η αληθινή αγάπη και τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο τυχερός που θα είναι δίπλα σου;

Με αγάπη,

Η μαμά σου.

1. Μην ασχολείσαι με έναν άνδρα που νομίζεις ότι ενδιαφέρεται, αλλά δεν μπορεί να το δείξει ή να το πει

Αν δεν μπορεί να σου πει πόσο σε αγαπάει, τότε δεν θα μπορεί ούτε και να συζητήσει όλα εκείνα που χρειάζεται μία μακρόχρονη και υγιής σχέση. Και μην ξεχνάς ότι σου αξίζει να ακούς κάθε μέρα πόσο σε αγαπάει και σε νοιάζεται.

2. Μη διανοηθείς να σπαταλήσεις τον χρόνο σου με κάποιον που δεν του αρέσεις και τόσο

Αν μετά τα πρώτα ραντεβού δεν σε ρωτήσει τίποτα για τον εαυτό σου, τρέξε σαν να σε κυνηγάει ένας serial killer. Οι καλύτερες σχέσεις απαιτούν αμοιβαίο σεβασμό και ενδιαφέρον. Ο εγωκεντρισμός είναι ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά που μπορείς να βρεις σε έναν σύντροφο.

3. Αν ένας άνδρας σου πει ότι θέλει να σε φροντίζει, πήγαινε παρακάτω

Δεν είσαι καμιά εύθραυστη κούκλα που χρειάζεται φροντίδα. Τα ζευγάρια που αγαπιούνται φροντίζουν ο ένας τον άλλον γιατί νοιάζονται.

4. Ένας άνδρας που επικεντρώνεται μόνο στην εξωτερική σου εμφάνιση πρέπει να φύγει

Ακόμα κι αν έχει ενθουσιαστεί. Φυσικά και αυτή η έλξη είναι απαραίτητη, αλλά αν δίνει σημασία μόνο στο στήθος σου δεν θα μπορέσει να δει πόσο καταπληκτική, έξυπνη και αστεία είσαι. Μην τον αφήσεις να κάνει το κέντρο της σχέσης σας το στήθος σου.

5. Μην σπαταλάς το χρόνο σου με κάποιον που θες να τον αλλάξεις

Αν δεν μπορείς να ζήσεις με τις παραξενιές του τώρα, τότε δεν θα μπορείς να το κάνεις και στο μέλλον. Θα αλλάξει μόνο και όταν το θέλει αυτός.

6. Τέλος, μη μένεις με κάποιον που σου δίνει ψίχουλα αγάπης

Αν ξεκινήσει έτσι, θα “πεινάσεις”. Η ανιδιοτελής αγάπη δεν ζητάει ανταλλάγματα. Μην αφήνεις τη μοναξιά και την αβεβαιότητα να καθορίσει το ποιον θα αγαπήσεις. Δεν θα γίνει ποτέ αρκετό και αληθινό. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να κλείσει κάποιες τρύπες στη ζωή σου.

Θα βρεις κάποιον που αγαπάς και σε αγαπάει όταν πια θα αισθάνεσαι σιγουριά και ασφάλεια. Όχι όταν χρειάζεσαι κάποιον απλά να “γεμίσει” τη ζωή σου.

Μετάφραση: Εύα Τόλιου
featured image: Unsplash|Sweet Ice Cream Photography