Όλες αγαπήσαμε τις ταινίες πρώτης προβολής του Netflix μέχρι τώρα. Τα υπέροχα νέα είναι ότι και το 2020 φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Αυτοί είναι οι επτά λόγοι που πρέπει να γεμίσεις τα ντουλάπια σου με snacks για τα βράδια που θα περάσεις σπίτι.

1. ‘To All The Boys I’ve Loved Before: P.S. I Still Love You’

Θυμάσαι τα γράμματα που έστειλε η μικρή της αδερφή σε όλους αυτούς που της άρεσαν; Μια απρόβλεπτη άφιξη ενός από των παραληπτών θα την κάνει να αναθεωρήσει το “Happily Ever After” που νόμιζε πως ήθελε. Τελικά μήπως η ανάγκη μας για συντροφικότητα και ρομαντισμό μας οδηγεί στο να κάνουμε λάθος επιλογές όταν είμαστε single; Μήπως επιλέγεις πιο σωστά όταν είναι καλυμμένη η ανάγκη σου για αγάπη;

2. The Last Thing He Wanted

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Joan Didion. Μια δημοσιογράφος βρίσκεται ανάμεσα στην αλήθεια και έναν μυστικό πόλεμο που συνδέονται με το τελευταίο άτομο που θα μπορούσε να σκεφτεί. Δεν μπορεί να το αφήσει απλά να περάσει έτσι. Ξεκινάει μια περιπέτεια για να βρει όλα τα κομμάτια του παζλ που θα μπορούσαν να διαλευκάνουν μια διεθνή συνωμοσία.

3. All Τhe Bright Places

Ένα αγόρι επιλέγει να βγάλει ένα κορίτσι από το σκοτάδι του κρύβοντας όλο το δικό του σκοτάδι. Η ταινία απεικονίζει τη διαδικασία αναγέννησης της προσωπικότητας και ορμής της νεαρής μετά από ένα τραυματικό γεγονός. Αλλά και την καταπίεση που βιώνει ο νεαρός για να την βοηθήσει να βάλει το φως ξανά στη ζωή της.

4. Lost Girls

Ένα κορίτσι χάνεται. Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν την απήγαγε κανείς, και πως η ίδια έφυγε και έβαλε έτσι τον εαυτό της σε κίνδυνο. Στο μεταξύ, μια αγχωμένη μητέρα προσπαθεί να βρει την κόρη της. Στη διαδικασία αυτή όμως της επιτίθενται πολλοί που προσπαθούν να αποσιωπήσουν το γεγονός.

5. Hollywood

Η ταινία Hollywood θα προβληθεί για πρώτη φορά την 1η Μαίου 2020. Το μόνο στοιχείο που έχουμε για την πλοκή της είναι η περιγραφή του Netflix:

“Μια νέα σειρά από τους Ryan Murphy και Ian Brennan, Hollywood, ακολουθεί μια ομάδα από επίδοξους ηθοποιούς και κινηματογραφιστές στο Hollywood μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς προσπαθούν να τα καταφέρουν στο Tinseltown – ανεξαρτήτως κόστους. Κάθε χαρακτήρας προσφέρει μια μοναδική οπτική σχετικά με το τι υπάρχει πίσω από την επιχρυσωμένη κουρτίνα της χρυσής εποχής του Hollywood, προβάλλοντας τα αθέμιτα συστήματα και τις προκαταλήψεις σχετικά με τη φυλή, το φύλο και τη σεξουαλικότητα που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Προκλητικό και εντυπωσιακό, το Hollywood εκθέτει και εξετάζει την δυναμική εξουσίας των δεκαετιών και ποιο θα μπορούσε να είναι το τοπίο διασκέδασης αν είχε αποσυναρμολογηθεί” 

6. The Half of It

Υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την επερχόμενη ρομαντική κωμωδία, αλλά φαίνεται ότι θα μπει γρήγορα στη λίστα των must-watch. Σύμφωνα με το Netflix, “μια ντροπαλή Κινέζο-Αμερικάνα, άριστη μαθήτρια βοηθάει μια αθλήτρια να προσεγγίσει την κοπέλα που και οι δύο αγαπούν. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, διδάσκουν η μία την άλλη τη φύση της αγάπης, καθώς συνδέονται με τους πιο αναπάντεχους τρόπους”. Μια LGBTQ-friendly ρομαντική κωμωδία… δεν θα μπορούσαμε να τη χάσουμε!

7. Kissing Booth 2

Το αγοροκόριτσο που μας έκανε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε με τον έρωτα της ζωής μας έρχεται πίσω στις οθόνες μας. Η ταινία έληξε με έναν παράδοξο τρόπο που δεν μας έδωσε πολλές ελπίδες για ένα “Happily Ever After”. Συγκεκριμένα το “happily” συνδέθηκε κυρίως με την ανεξαρτησία που διεκδίκησε και απέκτησε η πρωταγωνίστρια μέσω αυτής της διαδικασίας. Ήθελες περισσότερα; Stay tuned! Έρχεται sequel.

featured image: Vanity Fair