Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ο τρόπος με τον οποίο είναι διαμορφωμένο το κάθε πράγμα στον χώρο μας, έχει τεράστια επίδραση πάνω μας και συνεπώς στις επιδόσεις μας στο διάβασμα ή στην επαγγελματική μας πορεία. Τον βασικότερο ρόλο εδώ τον έχει το γραφείο. Αν είσαι από τους άτυχους, όπως εγώ, που διανύουν αυτή την άτιμη περίοδο της εξεταστικής, οι παρακάτω τρόποι οργάνωσης του γραφείου σου θα μπορέσουν να σε κάνουν να συγκεντρωθείς στο διάβασμα. Αν πάλι δούλευεις, τα σημερινά tips θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός.

οργανωσετογραφειοσου

Στη θέση σου

Αν όλη την ώρα στριφογυρνάς στην καρέκλα σου, είναι φυσικό και επόμενο να μην μπορείς να συγκεντρωθείς. Αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή καρέκλα, καθώς ο χρόνος που περνάς διαβάζοντας ή δουλεύοντας είναι σίγουρα πολύς. Η επένδυση αυτή θα σε γλιτώσει από τους ενοχλητικούς πόνους στην πλάτη, καθώς και από την μείωση της παραγωγικότητας σου. Μια εργονομική καρέκλα γραφείου πρέπει να διαθέτει ρυθμιζόμενο κάθισμα και μπράτσα, αλλά και άνετα μαξιλάρια. Δοκίμασε το.

Ο κατάλληλος φωτισμός

Ο κατάλληλος φωτισμός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα γραφείο, καθώς μπορεί να αποτρέψει την καταπόνηση των ματιών και κατ’ επέκταση την κούραση. Φρόντισε, λοιπόν, να τοποθετήσεις το γραφείο σου, έτσι ώστε να «κοιτάει» προς το φυσικό φως. Ναι, το φυσικό φως θα σε βοηθήσει και σωματικά και ψυχολογικά. Για τις σκοτεινές μέρες ή για τις busy νύχτες, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα φωτιστικό γραφείου. Να θυμάσαι, όμως, ότι δεν πρέπει να το παρακάνεις με τον τεχνητό φωτισμό, καθώς τα μάτια δέχονται ήδη μια μεγάλη φωτεινή «πίεση», αυτή του υπολογιστή.

Ξεκαθάρισε τα πράγματα

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά αν εκείνη η μινιατούρα του Πύργου του Άιφελ θα συνεχίσει να έχει θέση στο γραφείο σου. Δεν λέω να την αποχωριστείς, αλλά να της δώσεις μια καινούρια θέση. Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείς τα περιττά πράγματα από το γραφείο σου και να φροντίζεις να μην υπάρχει ακαταστασία για δυο λόγους. Πρώτον, με το να κρατάς άσχετα πράγματα και διακοσμητικά, δεν αφήνεις χώρο για τα πράγματα, που χρειάζεσαι πραγματικά για την δουλειά σου, όπως βιβλία, φακέλους με έγγραφα κλπ. Δεύτερον, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η σύγχυση, που επικρατεί στο γραφείο σου, είναι ένας από τους παράγοντες, που ευθύνοται για την έλλειψη συγκέντρωσης. Σκέψου το.

Προσωπικές πινελιές

Ναι, χρειάζεται να ξεφορτωθείς τα περιττά πράγματα, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει το γραφείο σου σαν εκείνους τους «αποστειρωμένους» χώρους εργασίας. Πρόσθεσε προσωπικές «πινελιές» και αντικείμενα, που αποτελούν για σένα έμπνευση. Γιατί αυτός είναι ο στόχος αυτού του tip. Αυτές οι προσθήκες θα σε βοηθήσουν να έχεις θετική διάθεση και πολλή ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα θα σε κάνουν πιο δημιουργικό. Επιγραμματικά, μπορείς να ένταξεις στο γραφείο σου τα αγαπημένα σου χρώματα, όμορφα φυτά ή πόστερ με motivation quotes.