Τα πειράματα σε ζώα παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς (όπως φαίνεται και στον παγκόσμιο χάρτη παρακάτω) ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των χωρών εξακολουθούν να μην έχουν θεσπίσει νόμους κατά των πειραμάτων σε ζώα τόσο για τα καλλυντικά προϊόντα όσο και στα συστατικά τους, με αποτέλεσμα παρά την ύπαρξη πλήθους άλλων εναλλακτικών αξιόπιστων πρακτικών, εκατομμύρια ζώα να συνεχίζουν να υποφέρουν. Η Cruelty Free International, μία από τις μακροβιότερες και πιο αναγνωρισμένες οργανώσεις προστασίας των ζώων, εκτιμά ότι περίπου 500.000 ζώα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε πειράματα για τα καλλυντικά ετησίως.

bunny_1200x900

Όπου επιτρέπονται τα πειράματα σε ζώα -στα προϊόντα και στα συστατικά τους- οι περισσότερες χώρες δεν απαιτούν να διατίθενται στο κοινό ή ακόμη και στις διάφορες ρυθμιστικές αρχές τα δεδομένα των πειραμάτων, με αποτέλεσμα αυτό να καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να γνωρίζουμε επακριβώς την έκταση της βάναυσης αυτής πρακτικής. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι ένα και μόνο πείραμα μπορεί να περιλαμβάνει εκατοντάδες ζώα. Η απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013 ήταν μόνο το πρώτο μεγάλο βήμα για μία καθολική παγκόσμια ανάλογη απαγόρευση, καθώς ποιος άνθρωπος δεν πιστεύει ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να βλάπτεται στο όνομα των καλλυντικών και ότι τα πειράματα σε ζώα είναι ξεπερασμένα, βάναυσα και περιττά;

a3_faat_infographic_new_gr

Η νέα εκστρατεία Forever Against Animal Testing της The Body Shop και της Cruelty Free International αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς παντού και πάντα, μέσα από μια διεθνή σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών. Είναι η πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έγινε ποτέ κατά των πειραμάτων σε ζώα για τα καλλυντικά προϊόντα, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν 8 εκατομμύρια υπογραφές παγκοσμίως, ώστε να παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2018.

faat_map-final

Εάν θέλεις να βοηθήσεις και εσύ χιλιάδες ζώα και να υποστηρίξεις την καινούργια εκστρατεία Forever Against Animal Testing άφησε την «υπογραφή» σου εδώ, ενώ εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα cruelty free προϊόντα, το leaping bunny αλλά και να ελέγξεις τις εταιρίες των καλλυντικών που ήδη χρησιμοποιείς κλίκαρε εδώ.

117486394-black-and-white-hr_20pc-crop

Διάβασε επίσης, Ομορφιά χωρίς βαναυσότητα