Ξέχασε τις βιταμίνες Α, Ε, και C. Από εδώ και πέρα αγαπάμε βιταμίνη Κ! Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές πηγές πληροφοριών για όλες τις βιταμίνες εκεί έξω και είναι λογικό να έχουμε μπερδευτεί καθώς πια δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε. Βιταμίνες για υγιή μαλλιά, νύχια, και ένα σορό ακόμα. Έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο που πρέπει να βάζουμε υπενθύμιση για να μπορέσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα κάθε μέρα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να προσθέσουμε κάτι καινούριο που πέρα από αυτά που προσφέρει στην υγεία μας, προσφέρει και στην ομορφιά μας. 

Τι είναι η βιταμίνη Κ;

Η βιταμίνη Κ ανήκει στην ομάδα βιταμινών που ενεργοποιεί την πρωτεΐνη στο σώμα που είναι για να αποφευχθεί η πήξη του αίματος, προστατεύοντας την καρδιά και διασφαλίζοντας την υγεία των οστών. Μπορείς να τη βρεις σε πράσινα λαχανικά, καλαμπόκι αλλά και στον κρόκο του αυγού και το βούτυρο. 

Πώς δουλεύει;

Η βιταμίνη Κ διαλύεται σε λιπαρά τρόφιμα και έλαια, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να αποθηκευτεί στο λιπώδη ιστό του σώματος. Έτσι, ενεργοποιεί την πρωτεΐνη στο σώμα μας και την διανέμει όπου υπάρχει ανάγκη. 

Τι κάνει για το δέρμα μας;

Προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη Κ βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Πες αντίο σε μελανιές και πληγές! Επίσης, μειώνει τις φλεγμονές, την ερυθρότητα και το πρήξιμο ενώ μπορεί να ωφελήσει ακόμη και δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Ενδείκνυται και για σημεία που πάσχουν από ξηροδερμία καθώς θα ενυδατώσει την περιοχή.