Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko καταγγέλλει το Netflix για την προσβλητική εικόνα της Ουκρανής Petra, στη σειρά Emily στο Παρίσι.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, ο Tkachenko έγραψε: «[στη σειρά] Υπάρχει η καρικατούρα μιας Ουκρανής. Είναι απαράδεκτο. Είναι και προσβλητικό. Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;»

Τα ΜΜΕ στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν ότι ο Υπουργός έχει στείλει μια επιστολή διαμαρτυρίας στον κολοσσό του streaming για να παραπονεθεί για τoν ρόλο της Petra, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Daria Panchenko, η οποία στη σειρά φοβάται ότι θα απελαθεί, κλέβει μαγαζιά ενώ βρίσκεται σε ψώνια με την Emily και παρουσιάζεται χωρίς αίσθηση της μόδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά έχει σχολιαστεί για κλισέ και στερεότυπες απεικονίσεις – στην πραγματικότητα, έχει γίνει διάσημη για τους Γάλλους χαρακτήρες που φορούν μπερέ, καπνίζουν πολύ και είναι σνομπ.

Σε μια συνέντευξη στο Elle UK, πριν μερικές εβδομάδες η Collins δήλωσε ότι η σειρά προσπαθούσε να διορθώσει ορισμένα από τα λάθη δηλώνοντας ότι η νέα σεζόν θα ήταν «πιο συμπεριληπτική και πιο ποικιλόμορφη», ως τελικό αποτέλεσμα.

Η Collins είπε: «Ως Emily, αλλά και ως παραγωγός, μετά την πρώτη σεζόν, άκουσα τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τις ερωτήσεις, έλαβα υπόψη μου τα likes και τα dislikes των ανθρώπων. Υπάρχουν πράγματα που αφορούν την εποχή που ζούμε, τι είναι σωστό, ηθικό και τι πρέπει να γίνει. Ήθελα η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη μπροστά και πίσω από την κάμερα να είναι κάτι στο οποίο θα εστιάσουμε πραγματικά.»

Η σειρά τις μέρες των γιορτών βρέθηκε στις 10 εκπομπές με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο.