Ως ζώδιο του αέρα, οι Υδροχόοι είναι διανοούμενοι και αφηρημένοι στοχαστές. Τείνουν να είναι ευκίνητοι, ανοιχτόμυαλοι και ιδιαίτερα κοινωνικοί. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο γι ‘αυτούς να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους. Ξέρουν πώς να συντηρούν, να αναπτύσσονται, να επεκτείνουν και να θρέφουν.

Ο κυβερνήτης πλανήτης του Υδροχόου είναι ο Κρόνος. Οι αρχαίοι αστρολόγοι αναγνώρισαν τον Κρόνο ως τον πιο μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος που ήταν ακόμα ορατός με γυμνό μάτι. Ο Κρόνος είναι το όριο μεταξύ του γνωστού και του άγνωστου κόσμου, και η διατήρηση αυτού του ορίου απαιτεί δομή, πειθαρχία και ωριμότητα. Ενώ το ζώδιο της γης, ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει τις φυσικές και υλικές πλευρές του Κρόνου, ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει την ευάερη κοινωνική πλευρά του Κρόνου.

Ο Αιγόκερως είναι το μακρινό πέτρινο κάστρο ενώ ο Υδροχόος είναι η σοφή γιαγιά που ζει σε αυτό το κάστρο. Περνά τις μέρες της παρακολουθώντας τον υπόλοιπο κόσμο από το μπαλκόνι της, παρατηρώντας τα πάντα και τους πάντες από απόσταση, επεμβαίνοντας μόνο όταν ξέρει ότι η φωνή της είναι απαραίτητη.

Αν και εκτιμούν ιδιαίτερα την ατομικότητά τους, οι Υδροχόοι θέλουν να καλλιεργήσουν την αίσθηση της αλληλεγγύης με τον κόσμο. Αυτό το ζώδιο έχει να κάνει με τον ανθρωπισμό κι όχι μόνο με το τι είναι καλό για αυτούς – έχει να κάνει με το τι είναι καλό για τον κόσμο. (Το οποίο συνήθως είναι καλό και για αυτούς.)

Ποια είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Υδροχόου;

Οι Υδροχόοι είναι εραστές. Είναι από τους πιο κουλ και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που θα συναντήσεις ποτέ, φιλικοί και προσιτοί. Λέγεται ότι ο τρόπος που σκέφτεται ένας Υδροχόος είναι ο τρόπος που θα σκέφτεται η κοινωνία σε μια δεκαετία. Γνωστό για την έντονη διάνοιά του, την αγάπη για τη μάθηση και τις προοδευτικές απόψεις του, αυτό το ζώδιο είναι ένας εξαιρετικός λύτης προβλημάτων και παραγωγικός στις ιδέες του.

Οι Υδροχόοι έχουν ισχυρό αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και επιθυμία να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Συχνά εμπλέκονται σε ανθρωπιστικούς σκοπούς και νοιάζονται βαθιά για την ευημερία των άλλων. Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη, ότι ο Υδροχόος είναι επίσης ανεξάρτητος. Δεν τους αρέσει να αισθάνονται περιορισμένοι και έχουν μια μοναδική αίσθηση του εαυτού τους.

Ποια είναι τα χειρότερα χαρακτηριστικά του Υδροχόου;

Οι Υδροχόοι είναι μεγάλοι «ξερόλες», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συνήθως έχουν δίκιο. Θέλουν να είναι πιο προοδευτικοί και προσανατολισμένοι στο μέλλον από τους άλλους, μπορεί να είναι άκαμπτοι και δογματικοί, πέφτοντας θύματα παγιδεύσεων του εγώ που υπονομεύουν τις δικές τους φιλοσοφίες. Μπορεί να είναι δύσκολο να τους κάνεις να νοιαστούν (ή ακόμα και να αναγνωρίσουν) τους ανθρώπους στη ζωή τους που δεν τραβούν αμέσως το ενδιαφέρον τους.

Με ποιον είναι συμβατός ένας Υδροχόος;

Επειδή ο Υδροχόος και οι Δίδυμοι είναι και τα δύο ζώδια του αέρα, μοιράζονται μια ισχυρή ψυχική σύνδεση. Απολαμβάνουν τις συζητήσεις και τις πνευματικές αναζητήσεις, δημιουργώντας μια ελκυστική και ζωντανή συνεργασία. Άλλα συμβατά ζώδια περιλαμβάνουν τον Ζυγό και τον Τοξότη. Ο Ζυγός, επίσης ζώδιο του αέρα, εκτιμά επίσης την αρμονία και την ισορροπία στις σχέσεις, και οι δύο θα αναζητήσουν δικαιοσύνη και θα είναι ανοιχτοί σε συμβιβασμούς. Όσο για τον Τοξότη, μοιράζεται την ανάγκη του Υδροχόου για ανεξαρτησία και ελευθερία, και αμφότεροι το σέβονται αυτό στον άλλον, κάτι που ευνοεί μια σχέση αμοιβαίας εξερεύνησης, ανάπτυξης και περιπέτειας.

Με ποιον είναι ασύμβατος ένας Υδροχόος;

Οι Υδροχόοι θέλουν να αποφύγουν τον Ταύρο, τον Σκορπιό και τον Καρκίνο. Επειδή ο Ταύρος χρειάζεται σταθερότητα και ρουτίνα, αυτό θα έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία του Υδροχόου για καινοτομία και αλλαγή. Καθώς ο Υδροχόος έχει την τάση να κρατά τα συναισθήματά του, αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί σε μια σχέση με έναν Σκορπιό, ένα έντονο ζώδιο που λαχταρά βαθιές συναισθηματικές συνδέσεις. Ο Σκορπιός μπορεί να βρει τον Υδροχόο πολύ αποστασιοποιημένο, πράγμα που οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Με έναν Καρκίνο, πάλι, η συναισθηματική απόσπαση του Υδροχόου και η συναισθηματική ευαισθησία του Καρκίνου θα είναι η σίγουρη πηγή προβλημάτων.

Ποιες είναι οι καλύτερες καριέρες για τον Υδροχόο;

Οι Υδροχόοι είναι φυσικοί καινοτόμοι και επιχειρηματίες. Είτε δημιουργούν την επόμενη εφαρμογή που θα κυριαρχήσει στις ζωές μας και γράφουν πολιτικές διαφωνίες που προκαλούν επανάσταση είτε ξεπερνούν τα όρια της καλλιτεχνικής ιδέας.

Πώς είναι ο Υδροχόος ως φίλος;

Δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι που ζητούν διαρκώς την επιβεβαίωση—δεν θέλουν να είναι φυσιολογικοί, ούτε περιμένουν από εσένα να το θέλεις. Αυτό που τους αναζωογονεί: Δεν χρειάζονται να τους μοιάζεις, γιατί ο λόγος που τους αρέσεις είναι ακριβώς ότι είσαι όπως είσαι.

Πώς είναι ο Υδροχόος ως γονέας;

Ένας γονέας Υδροχόος λατρεύει να καλλιεργεί την ατομικότητα των παιδιών του. Αν το μήλο πέσει μακριά από το δέντρο, τόσο το καλύτερο! Αλλά ενώ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι, μπορεί ν να θυμούνται ότι ο κόσμος είναι σκληρός και μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται ένα παιδί είναι να ακούσει κάποιον να λέει: «Ξέρω ακριβώς πώς αισθάνεσαι.»

Πώς είναι ο Υδροχόος ως σύντροφος;

Όταν ένας Υδροχόος είναι ερωτευμένος, η σχέση γίνεται σημαντική, επομένως προχωρούν όταν υπάρχει κοινός σκοπός και ενθουσιασμός για το μέλλον. Τείνουν να είναι πολύ ισότιμοι και ανοιχτόμυαλοι. Αυτό αποτυπώνεται απολύτως και στο κρεβάτι.

Ποια είναι τα κρυμμένα χαρακτηριστικά του Υδροχόου;

Οι Υδροχόοι έχουν τη φήμη της ψυχρότητας επειδή βιώνουν τον κόσμο με τόσο αφηρημένους όρους, αλλά στην πραγματικότητα έχουν τεράστιες, ζεστές καρδιές. Μπορούν να φαίνονται απομακρυσμένοι από τις ανησυχίες των απλών θνητών, αλλά κατά βάση οδηγούνται από το πάθος. Ό,τι κάνουν είναι επειδή πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν κάπως τη ζωή τους και τη ζωή όλων στον κόσμο.