Όποιος λέει ότι του άρεσε και ότι θα ξαναπήγαινε σχολείο λέει ΨΕΜΑΤΑ! Φοιτητής ξαναγίνομαι, μαθητής ποτέ.

Σε κάθε σχολείο των 90s που λες, υπήρχαν κάποιες σταθερές: Ο χαμός στο κυλικείο που έπεφτε λιντσάρισμα για μια τυρόπιτα και σοκολατούχο γάλα, το κάπνισμα στις τουαλέτες όπου πήγαιναν τα κουλ τυπάκια και βέβαια οι κλασσικοί τύποι μαθητών. Ε… Εγώ θα σας μιλήσω για τους τελευταίους αλλά δε θα σταματήσω στην περιγραφή! Θα σας πω και πού βρίσκονται σήμερα!

0b198b5b-2073-4816-8e1b-edc18fa4b05b_560_420

Ο κουλ

Γνωστός και ως «πρόεδρος του 15μελούς», ο κουλ ήταν ο αρχηγός του σχολείου. Συνήθως έβγαινε πρόεδρος γιατί ήταν αρχι-ρεμάλι και τον ήξερε όλο το σχολείο από τις αποβολές αλλά και γιατί είχε θράσος να «τη λέει» στους καθηγητές. Στο διάλειμμα ήταν θαμώνας της τουαλέτας για τσιγάρο.

Χαρακτηριστικά: Φλάη μπουφάν γυρισμένο ανάποδα (στο πορτοκαλί) με κονκάρδες από ότι ήταν της μόδας. Μαλλί με «τσουλούφια», τσάντα Polo που μέσα είχε ένα τετράδιο τα βιβλία που έβαλε μια φορά και δεν ξαναέβγαλε ποτέ και τσιγάρα. Μπότες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ βέρμαχτ/μαρτινς. ΠΟΤΕ φόρμα στη γυμναστική, έπαιρνε απουσία και δεν τον ένοιαζε γιατί #yolo.

Πού βρίσκεται τώρα

Best Case Scenario: Στην καλύτερη περίπτωση, ο πρόεδρος του 15μελούς θα έχει αναλάβει τη δουλειά του πατέρα του.

Worst Case Scenario: Στη χειρότερη (και πιο πιθανή δυστυχώς) περίπτωση, το προεδριλίκι στο σχολείο ήταν η καλύτερη στιγμή του. Χωρίς διάβασμα δεν πέρασε πουθενά και πιθανόν τώρα είναι 30κάτι χρονών ντελιβεράς (αγαπάμε ντελιβεράδες όλων των ηλικιών) ή άνεργος και ήδη έχει και ένα παιδάκι άνευ γάμου.

high-school-stereotypes-listicle-01-960x550

Το φυτό

Γνωστό και ως «απουσιολόγος» ή «φύτουλας», το φυτό ήταν αντικείμενο χλευασμού από την πλειοψηφία των μαθητών. Βέβαια επειδή ήταν και απουσιολόγος, από τη μία τον κοροϊδεύαμε από την άλλη τον γλύφαμε μην τυχόν δε μας γράψει καμιά κοπάνα. Αντικειμενικά μιλώντας, καμιά φορά το σήκωνε το δούλεμα ο οργανισμός του, ειδικά όταν θύμιζε στον καθηγητή κανένα τεστ.

Χαρακτηριστικά: Συνήθως δεν τον ένοιαζε η εμφάνισή του οπότε φορούσε ό,τι να ναι ή του άρεσαν πιο συντηρητικά ρούχα. Δεν πολύ-πρόσεχε τον εαυτό του γιατί «άσε μας ρε φίλε έχουμε και διάβασμα και έρχονται πανελλήνιες τώρα αυτά θα κοιτάμε;». Τσάντα ό,τι να ναι ΠΑΝΤΑ γεμάτη με τα σωστά βιβλία.

Πού βρίσκεται τώρα

Best Case Scenario: Πέρασε σε μια καλή σχολή, πέθανε και εκεί στο διάβασμα και τώρα βγάζει φράγκα με ουρά. Έλιωσε και στο γυμναστήριο, άμα λάχει πλήρωσε και έκανε μια πλαστική στη μύτη του που ήταν στραβή και τώρα είναι σαν τον George Clooney στην «Εντατική»: Λεφτάς, με καλή δουλειά και περιζήτητος εργένης.

Worst Case Scenario: Έλα σοβαρά τώρα… πιστεύεις ότι κάποιος μεθοδικός, έξυπνος, με το μυαλό στο κεφάλι του θα αποτύχει στη ζωή; Πάλι λεφτά θα βγάζει.

high-school-stereotypes-listicle-08-960x550

Ο αθληταράς

Το τυπάκι με τις φόρμες που στα διαλείμματα έπαιζε μπάσκετ, μπάλα, βόλει, κρίκετ και κέρλινγκ. Όλοι τον ήθελαν στην ομάδα τους την ώρα της γυμναστικής ή στην ε-ε-εκδρομή και είχε σαν όνειρό του να περάσει ΤΕΦΑΑ και να γίνει ο επόμενος Γκάλης, Βαζέχα, Γκάνεφ κ.λπ.

Χαρακτηριστικά: Ε, είπαμε: φόρμες παντού και πάντα. Ήταν αυτός που είχε πάντα την καλή μπάλα Spalding για το μπάσκετ που όμως δεν την έφερνε να παίξουμε στην πλατεία γιατί «δεν είναι για έξω για μέσα είναι».

Πού βρίσκεται τώρα

Best Case Scenario: Ή που θα πέρασε πράγματι στα ΤΕΦΑΑ και θα έχει γίνει προπονητάρα κάπου ή που θα τον ανακάλυψε κανένας μάνατζερ και θα παίζει δεξί εξτρέμ στη Σούπερ Λιγκ.

Worst Case Scenario: Τελικά ήταν καλός αθλητής μεν, αλλά μόνο στα πλαίσια του σχολείου. Ο αθληταράς διαπίστωσε ότι για να μπει ΤΕΦΑΑ θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερος αλλά όταν το κατάλαβε ήταν πολύ αργά. Έλα όμως που δεν ξέρει να κάνει και τίποτα άλλο τώρα! Οπότε, αν δεν έπεσε στην κατάθλιψη και στα πακοτίνια, πήγε σε κανένα γυμναστήριο και έγινε από αυτούς που σου λένε 13 διαφορετικούς τρόπους για να παίρνεις κρεατίνη.

high-school-stereotypes-listicle-06-960x550

Η ωραία

Το «μωρό» του σχολείου. Η ωραία ήταν το μέτρο σύγκρισης για όλα τα υπόλοιπα κορίτσια του σχολείου (και του κόσμου γενικότερα). Συνήθως τα είχε με κάποιον εξωσχολικό που τις περισσότερες φορές ήταν μεγαλύτερος και οδηγούσε και παπάκι GLX για να την παίρνει στο σχόλασμα.

Χαρακτηριστικά: Ντυμένη στην τρίχα, συνήθως με κολάν για να φαίνεται η κωλάν της, δεν φορούσε ΠΟΤΕ φόρμα στη γυμναστική (είχε πάντα περίοδο… όλο το χρόνο) και συνήθως στο λαιμό της φορούσε νεκροτάμπελο (αυτό που φοράμε όταν πάμε φαντάροι) με το όνομα του γκόμενου. Τσάντα Eastpack στον ένα ώμο με ένα βιβλίο και ένα τσαντάκι καλυντικών μαζί με τσιγάρα (του γκόμενου).

Πού βρίσκεται τώρα

Best Case Scenario: Αν η ωραία είχε το μυαλό στο κεφάλι της θα πέρασε σε κάποια σχολή για να μην είναι μόνο ένα ωραίο κωλαράκι και εκεί θα βρήκε και έναν αντίστοιχα ωραίο και θα έκανε παιδάκια πριν τα 25, και θα ζει ζωή χαρισάμενη.

Worst Case Scenario: Δυστυχώς οι περισσότερες είναι ακόμα ελεύθερες γιατί «διάολε είμαι ωραία θα περιμένω τον ψηλό, μελαχρινό, με μούσια, τατουάζ που ξέρει από αμπέλια και καλό κρασί να με πηγαίνει για snorkeling χάρη στα άπειρα λεφτά του!».  Αποτέλεσμα; Γίνονται κούγκαρ και ήδη γλυκοκοιτάζουν τα 40 κυνηγώντας κανένα γκομενάκι.

high-school-stereotypes-listicle-09-960x550

Ο μουσικός

Ήταν αυτός που ήξερε κιθάρα, πιάνο, γιουκαλίλι και μελόντικα. Έπαιζε σε κάθε γιορτή του σχολείου, ήξερε όλα τα «underground» συγκροτήματα και το μοναδικό θέμα συζήτησης είχε να κάνει με το πότε θα έρθουν πάλι οι Maiden στην Αθήνα να πάμε να γουστάρουμε.

Χαρακτηριστικά: Μπουφάν φλάη (από την κανονική, από το πράσινο/μαύρο) με κονκάρδες Maiden, Metallica, άντε και κανένα Chick Corea οι πιο ψαγμένοι. Παντελόνι ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΟ σωλήνας, μαλλί μακρύ, αξούριστος, με τσάντα Polo που έχει γράψει πάνω «Doors» και «Εξόριστοι» με Blanco.

Πού βρίσκεται τώρα

Best Case Scenario: Την έχει βρει με τη μουσική του, παίζει σε κάποιο συγκρότημα και ταυτόχρονα δουλεύει και σε 2-3 ωδεία και κάνει την καύλα του, έχει βρει και έναν/μία σύντροφο που μοιράζεται την τρέλα του και ετοιμάζει τους δικούς του Kelly Family με κουτσούβελα. Amen!

Worst Case Scenario: Έλα ας είμαστε ρεαλιστές, άνθρωπος που ασχολείται με μουσική έχει παιδεία, όλο και κάπου θα έχει βολευτεί. Στη χειρότερη θα κάνει κάποια ιδιαίτερα και θα γράφει τα δικά του τραγούδια με την ελπίδα να γίνει γνωστός.

high-school-musical-2_e0b8001a

Ο κοινωνικός

Το τυπάκι που ξέρει και τον ξέρουν οι πάντες. Όλοι τον συμπαθούν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), αλλά δεν τον θεωρούν κουλ, απλά είναι το «καλό παιδί» που «έχει πλάκα». Είναι ένας κοινωνικός χαμαιλέοντας και μπορεί άνετα να κάνει παρέα με οποιαδήποτε από τις παραπάνω ομάδες αφού έχει τη σπάνια ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση.

Χαρακτηριστικά: Κάθε διάλειμμα έχει και μια καινούργια παρέα. Ρούχα κάζουαλ, τζινάκι τις μέρες χωρίς γυμναστική, φορμίτσα τις μέρες με γυμναστική, πάντα “by the book” με τσάντα Eastapack «προβλεπέ» για να τον συμπαθούν οι καθηγητές που είχε πάνω κάτι για τα πάντα.

Πού βρίσκεται τώρα

Best Case Scenario: Ο «κοινωνικός» είναι η κατσαρίδα της κοινωνίας. Δεν έχει σημασία αν πέρασε σε κάποια σχολή ή όχι, χάρη στην προσαρμοστικότητά του θα τα έχει καταφέρει και θα έχει βγάλει και λεφτά αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει μια δουλειά. Απαξ και τη βρει τον συμπαθούν όλοι εκεί μέσα που δύσκολα τη χάνει.

Worst Case Scenario: Αν ο κοινωνικός ήταν και τεμπέλης, τότε αυτός ο συνδυασμός τον έκανε απλά φαφλατά με αποτέλεσμα με το που βρίσκει δουλειά να τη χάνει και να βρίσκεται μόνιμος συνδρομητής του ΟΑΕΔ. Και μάλιστα να βολεύεται κιόλας αφού έτσι έχει περισσότερο χρόνο να πάει για καφέδες με τους 1567 φίλους του.

10-things-i-hate-about-you-90s-books-heath-ledger-favim-com-3542114