Ίσως μία από τις λίγες Γερμανίδες που μοιάζει περισσότερο με Γαλλίδα. H Diane Kruger, 38 Μαΐων παρακαλώ, μοιράζει την ζωή της ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία και Βανκούβερ. Έχει υπάρξει μεταξύ άλλων μοντέλο της Channel, του YSL και του οίκου Dior, ενώ μια εποχή είχε δεσμό με τον Γάλλο σκηνοθέτη Guillaume Canet. Εκτός όμως από την πασαρέλα, η frau –ή καλύτερα madame- Kruger μας έχει κόψει την ανάσα και στην μεγάλη οθόνη.

#1 Όταν υποδύθηκε την Ωραία Ελένη της Τροίας.

troy kruger

Είναι από εκείνες τις στιγμές που λες «είναι δυνατόν να έβαλαν Γερμανίδα να παίξει την δικιά μας ωραία Ελένη;», όμως με το που την βλέπεις καταλήγεις να κάθεσαι αποσβολωμένος μπροστά στην οθόνη με την πίτσα στο στόμα.

#2 Όταν έκανε την βοηθό-αγαπητικιά του Beethoven.

beethoven kruger

Η Kruger φαίνεται πως έχει αδυναμία στα φιλμ εποχής. Στο Copying Beethoven υποδύεται την Anna Holtz, μια μαθήτρια που υποτίθεται πως βοήθησε τον μεγάλο μουσικό να ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες και αν ετοιμάσει την 9η Συμφωνία. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμιά Anna Holtz στην ζωή του Beethoven, αλλά όσο να ναι μια Kruger θα έκανε την ταινία λίγο πιο ενδιαφέρουσα στο μάτι.

#3 Όταν έγινε διπλή κατάσκοπος για χάρη των Inglorious Basterds.

Η Kruger κατά βάθος ήθελε να έχει γεννηθεί Γαλλίδα, το ξαναλέω. Απόδειξη το γεγονός ότι έπαιξε τον ρόλο  της Bridget von Hammersmark, μιας διπλής κατασκόπου η οποία, αν και δούλευε για τους Ναζί, έδινε πληροφορίες στις Δυνάμεις του Άξονα.

Η Diane Kruger θα εμφανίζετε φέτος το καλοκαίρι στο Fox Channel στην αστυνομική σειρά The Bridge, που θα ακολουθήσει τα μονοπάτια δύο ντέντεκτιβ στην προσπάθειά τους να βρουν τον serial killer που κινείται στο Τexas και στην Πολιτεία Τσιουάουα.

TheBridge2_01