Οι σειρές που προβάλλονται στο εξωτερικό και έπειτα στην Ελλάδα, είναι αρκετές. Βασικά είναι πάρα πολλές και είναι φορές που χάνεσαι και δεν ξέρεις ποια να δεις. Άλλες τις ξεκινάς ενθουσιασμένος και σε απογοητεύουν από το πρώτο επεισόδιο. Άλλες πάλι μοιάζουν να μην καταλήγουν πουθενά, αφού έχουν πάνω από 10 κύκλους.

Και εκεί εμφανίζονται οι mini σειρές. Αυτές που αρκούνται σε έναν μόνο κύκλο, και σε συγκεκριμένα επεισόδια (maximum 10). Και αυτό φαίνεται να το προτιμάει το τηλεοπτικό κοινό. Είναι τόσο, όσο! Από το πρώτο επεισόδιο σε εισάγουν σε αυτό που θέλουν να σου πουν, χωρίς βέβαια να χάνεται το μυστήριο. Και απ’ότι φαίνεται αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Η γεύση βέβαια που σου αφήνει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς μπορεί στην αρχή να είναι πικρή όμως στην συνέχεια καταλαβαίνεις πως καλύτερα να μην γνώριζες το μετά των πρωταγωνιστών και της ιστορίας.

Πάμε να θυμηθούμε μαζί τις mini σειρές που μας έκαναν να εκτιμήσουμε την απόφαση των δημιουργών τους να μην υπάρξει δεύτερος κύκλος.

Big Little Lies

mini σειρες

Είναι η πιο πρόσφατη mini σειρά που είχαμε την τύχη να δούμε. Ένα πραγματικό αριστούργημα από τον David Kelley που έφερε στο προσκήνιο των ρόλο της γυναίκας ως σύζυγο, μητέρα, φίλη μα πάνω από όλα άνθρωπο. Μπορεί να μην χορταίναμε να βλέπαμε τα επεισόδια όμως θα συμφωνήσουμε με τον σκηνοθέτη της σειράς Jean Marc Vallee, πως δεν χρειάζεται να δούμε δεύτερο κύκλο του Big Little Lies.

And then there were none

mv5botbizgzkngqtnja1zc00mmi5lwixzwityjcxogflmmm4otbhxkeyxkfqcgdeqxvymjexmjk0odk-_v1_

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε το 2015 και πρόκειται για την μεταφορά του ομώνυμου έργου της Agatha Cristie στην μικρή οθόνη. Αποτελείται από 3 επεισόδια όπου ο τηλεθεατής θα μπορέσει να τα δει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να του δημιουργηθεί κάποια ασάφεια ή κενό. Η ιστορία εκτυλίσσεται το 1939. Δέκα άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους λαμβάνουν μια πρόσκληση για να περεβρεθούν σε ένα νησί. Ένας γιατρός, μία γραμμάτεας, ένας στρατηγός του Α’ παγκοσμίου, ένας δικαστής, δύο υπηρέτες, ένας αστυνομικός, ένας νεαρός playboy, ένας τυχοδιώκτης και μία συντηρητική κυρία περνούν ένα ήσυχο δείπνο, όχι για πολύ όμως. Σύντομα αποκαλύπτεται ότι έχουν όλοι τους ένα κοινό. Έχουν σκοτώσει κάποιον. Μια σειρά που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του μυστηρίου και του πρωτότυπου σεναρίου.

Night Manager

17lecarre1-master768-v2

Βασισμένο στο κατασκοπευτικό δράμα του John le Carré, το “The Night Manager” ακολουθεί τον πρώην Βρετανό στρατιωτικό Jonathan Pine (Tom Hiddleston), καθώς παρακολουθεί τον επικίνδυνο έμπορο όπλων Richard Onslow Roper (Hugh Laurie). Τα έξι επεισόδια ήταν αρκετά για εμάς τους λάτρεις των mini σειρών, όμως απ’ότι φάινεται θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων. Στην καρδιά μας όμως θα υπάρχει πάντα ο πρώτος κύκλος, και δύσκολα ο επόμενος θα μπορέσει να τον ξεπεράσει.

11.23.63

screen-shot-2016-01-25-at-10-02-11-1024x583

Η υπόθεση είναι τόσο απλή όσο χρειάζεται για να μας κάνει να δούμε για δεύτερη και τρίτη φορά αυτή την σειρά:  Ο Jake Epping (James Franco) είναι καθηγητής γυμνασίου, ο οποίος ενώ βρίσκεται χαμένος στη ρουτίνα της καθημερινότητας, επιθυμεί να κάνει τη διαφορά με κάτι ουσιώδες. Με την παρότρυνση του άρρωστου φίλου του (Chris Cooper), ο Jake γυρίζει πίσω στον χρόνο με στόχο να εμποδίσει τη δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy. Εννέα επεισόδια γεμάτα μυστήριο βασισμένα στο best-seller του Stephen King είναι ένας καλός λόγος να την δείτε.