Κατά την διάρκεια της ζωής σου συνέχεια θα γνωρίζεις νέους ανθρώπους και θα επιδιώκεις να τους βάλεις στην καθημερινότητα σου. Κάποιοι από αυτούς θα μένουν στην ζωή σου για πολύ, άλλοι για πολύ περισσότερο. Ποιοι είναι αυτοί και τι λένε τα στατιστικά;;;

Θα βρεις τον πρώτο σου φίλο την πρώτη μέρα στο σχολείο. Και θα σου δώσεις το κόκκινο σου, την αρωματισμένη σου γόμα, θα ζητήσεις από την μαμά σου να τον καλέσετε σπίτι και να του δείξεις τα παιχνίδια σου.

Τα στατιστικά μου λένε: Θα χαθείτε μόλις αλλάξει ένας από τους δύο γειτονιά ή σχολείο. Είναι το πρώτο μάθημα της ζωής που σου διδάσκει πως κάποιες φιλίες ακολουθούν τον κανόνα των κοινών. Όσο έχετε κάτι κοινό τόσο θα είστε φίλοι. Φιλίες που διατηρήθηκαν στον χρόνο απλά έσπασαν τον κανόνα.

Η παρέα του γυμνασίου για τις πρώτες ανεξαρτησίες. Θα μοιραστείς τους πρώτους έρωτες, τα πρώτα μυστικά, τις πρώτες κοπάνες. Μαζί και οι πρώτες ζήλιες, οι πρώτοι σοβαροί -ο κόσμος καταστρέφεται- καυγάδες με τον φίλο ή την φίλη.

Τα στατιστικά μου λένε: Είναι φιλίες που κρατάνε και στο Λύκειο, ίσως και στο Πανεπιστήμιο αν περάσετε στην ίδια σχολή. Μετά χάνεστε και μετά ξαναβρίσκεστε για το ”ρομαντικό” της υπόθεσης.

bbd73e556a889817ef9b98e96bfdb532

Οι φίλοι από τις καλοκαιρινές διακοπές: Στο χωριό του παππού, στο εξοχικό, στο νησί του θείου. Εδώ, στην εφηβεία γεννιούνται ”μεγάλοι” έρωτες από απόσταση, Σεπτεμβριάτικες καταθλίψεις, αποχαιρετισμοί που ζηλεύει το Χόλιγουντ, γράμματα, μειλς, μηνύματα όλο τον χρόνο.

Τα στατιστικά μου λένε: Θες πολύ να κρατήσουν αυτές οι φιλίες. Θες να θυμάστε τα καλοκαίρια σας. Κρατάς όλα τα γράμματα ακόμα. Ή σε κάποια μετακόμιση τα έχασες. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους θυμάσαι καθόλου μετά από χρόνια.

Οι πιστοί φίλοι του Πανεπιστημίου: Είναι οι πρώτες ενήλικες φιλίες. Είστε πια μεγάλοι, ζείτε μόνοι σας, έχετε την ζωή σας, πάτε διακοπές, έχετε δικούς σας λογαριασμούς (να αφήσετε απλήρωτους). Ζείτε ανέμελη ζωή. Αγόρια κορίτσια μπλέκονται σε παρέες, έρωτες γεννιούνται, αλλά οι κολλητοί σου είναι κολλητοί και θα κάνεις τα πάντα να τους υπερασπιστείς σε όλα τους τα λάθη. Εδώ γεννιούνται υποσχέσεις για κουμπαριές, για παντοτινές φιλίες και όνειρα για πολυκατοικίες – κοινόβια.

Τα στατιστικά μου λένε: Είναι φιλίες που μοιάζει να στηρίζονται σε κάποιους όρκους. Δεν εξηγείται αλλιώς οι μακροζωία τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά μου πάντα.

544x259_edward34560

Ο σκύλος σου: Αν δεν έκανες παρέα ποτέ με σκύλο τότε δεν ξέρεις τι πάει να πει αληθινή φιλία.

Τα στατιστικά μου λένε: Φιλία που την χωρίζει ή η δική σου ανωριμότητα ή ο θάνατος.

Ο φίλος σου από τον στρατό: Απαραίτητη φιλία για βασανίσεις στο μέλλον μια κοπέλα. Βέβαιααα. Είναι τόσο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τον φίλο του από τον στρατό και να ξαναθυμηθούμε όλοι μαζί για εκείνο το καψόνι με τις αρβύλες. Βέβαιααα. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα δύο αγόρια μοιράστηκαν μάλλον πολλά μεταξύ τους για ένα διάστημα. Μπορεί ακόμα και να έκλαψε ο ένας μπροστά στον άλλον.

crying

Τα στατιστικά μου λένε: Οι ανδρικές φιλίες κρατάνε για πάντα.

Οι φίλοι από το γυμναστήριο, την γιόγκα, τα μαθήματα χορού, το τέννις: Θα ιδρώσετε μαζί, θα κλέψετε μαζί επαναλήψεις, θα κάνετε μαζί κοπάνα, θα παρακινήσετε ο ένας τον άλλον. Φίλοι δεν ξέρω αν θα γίνετε ποτέ.

Τα στατιστικά μου λένε: Κρατάει όσο και η συνδρομή.

Friends-with-tennis-racquets

Οι φίλοι από το γραφείο: Στα 12ωρα των τζαμένιων πολυόροφων κτιρίων της Κηφισίας έχουν γεννηθεί μεγάλες φιλίες. Πάνω από projects, από φύλλα excel, μέσα από emails που βρίζουν προιστάμενους και gtalk συζητήσεις ”πάω περίπτερο θες κάτι;”

Τα στατιστικά μου λένε: Προσωπικά έχω φίλους από τις προηγούμενες δουλειές. Και πλέον μπορεί να μην μιλάμε συχνά αλλά όταν μιλάμε είναι με αληθινό ενδιαφέρον για το πως εξελίχθηκαν οι ζωές μας.

Φίλοι από τα social media: Οι άνθρωποι που δεν θα συναντούσες εύκολα αλλού, ταιριάζεις μαζί τους και τους θες στην ζωή σου.

Τα στατιστικά μου λένε: Η διάρκεια τους εξαρτάται από το πόσο καλά τους έχεις γνωρίσει μέχρι να φτάσεις στο σημείο που είσαι βέβαιος πως τους θες στην ζωή σου.

Οι άσπονδοι φίλοι: Εσύ τους γλίτωσες;

Τα στατιστικά μου λένε: Όχι.

pic source: http://kdimoffphotography.com/blog/bestfriendsinthecamellias