Το «Σ’ αγαπώ» έχει έξι γράμματα, αλλά μεγάλη σημασία. Είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να σου πει κάποιος αλλά και ό,τι πιο όμορφο μπορείς να πεις κι εσύ. Και σίγουρα το να το πεις είναι ένα μεγάλο βήμα που θα καθορίσει τη συνέχεια της σχέσης σου. Ίσως ξέρεις ότι δεν είναι μια λέξη που πετάμε αβίαστα, είναι συναίσθημα, είναι υπόσχεση, είναι αγάπη. Γι’ αυτό και πρέπει να είσαι προσεκτική όταν αποφασίσεις να κάνεις αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή δήλωση. Καμιά φορά είναι καλό να λέμε αυθόρμητα αυτό που σκεφτόμαστε και νιώθουμε (αν το νιώθουμε), σ’ αυτή την περίπτωση όμως σου προτείνουμε να το επεξεργαστείς λίγο περισσότερο κάνοντας στον εαυτό σου τις εξής 5 ερωτήσεις:

1. Τι το ξεχωριστό υπάρχει αυτή τη φορά;

Είναι η στιγμή που πρέπει να αναθεωρήσεις τις φορές που ίσως να βιάστηκες λίγο (εντάξει, τυγχάνει) και να δεις τι το διαφορετικό υπάρχει αυτή τη φορά. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και σκέψου πώς νιώθεις. Εάν σου γεννιούνται προβληματισμοί και αμφιβολίες άφησέ το μια άλλη φορά!

2. Είναι η σχέση αρκετά ώριμη για να κουβαλήσει το βάρος του «σ’ αγαπώ»;

Το «σ’ αγαπώ» κουβαλάει και μερικές υποχρεώσεις μαζί του. Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτές. Είναι ένα βήμα που κάνει τη σχέση σου με το αγόρι σου πιο σοβαρή, προϋποθέτοντας χρόνο, φροντίδα και να είσαι εκεί πνευματικά και σωματικά 100%. Εάν νομίζεις ότι τα πράγματα είναι απλά, κάνεις μεγάλο λάθος!

3. Πώς θα νιώσω αν δεν μου πει «κι εγώ»;

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια αυτής της μικρής, υπέροχης λεξούλας. Η απάντηση και η αγάπη που περιμένεις πίσω. Γιατί ναι, μπορεί να πιστεύεις ότι και για εκείνον ισχύει το ίδιο, αλλά ίσως δεν καταφέρει να το πει! «Και γιατί να μην το πει; Δεν το νιώθει;» Αυτά και άλλα πολλά είναι που θα βασανίζουν το μυαλό σου, μέχρι να πάρεις την πολυπόθητη απάντηση. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα, έτσι δε θα απογοητευτείς πάρα πολύ εάν δεν πάρεις την απάντηση που θέλεις.

4. Τον αγαπάω;

Και αυτή η ερώτηση ίσως θα έπρεπε να ήταν η πρώτη που θα κάνεις στον εαυτό σου. Πολλές φορές μπερδεύουμε τα συναισθήματα μας, τον ενθουσιασμό με τον έρωτα και την αγάπη. Κι εδώ είναι που πρέπει να δώσεις προσοχή. Μην αφήσεις τον ενθουσιασμό να σε παρασύρει και να πεις πράγματα που δεν τα εννοείς πραγματικά. Είναι κρίμα να δώσεις λάθος ελπίδες στον καλό σου πριν να ξέρεις εσύ η ίδια πώς είναι τα πράγματα. Όταν το πεις, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω!

5. Είμαι 100% ειλικρινής μαζί του;

Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη αποτελούν τις βάσεις μιας σχέσης. Σιγουρέψου ότι δεν υπάρχουν πράγματα που κρατάς μυστικά από το αγόρι σου. Το να είσαι ο εαυτός σου, με όλα σου τα λάθη, όλα σου τα ελαττώματα και όλη την ειλικρίνεια που σε διακατέχει, είναι ίσως το κλειδί που θα σου δώσει τη λύση για το αν πρέπει να του πεις τελικά το “σ’αγαπώ”.

first published: Μαρ 23, 2018