Ζουν στην Ελλάδα ή γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Είναι η νέα γενιά ταλαντούχων φωτογράφων που δημιουργεί, εμπνέει και εμπνέεται από τις κοινωνικές συνθήκες, την επικαιρότητα, τις εξελίξεις, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Giannis Papanikos

Έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με το φωτογραφικό ρεπορτάζ. Το 2012 οργάνωσε το Trisomy 21 δίνοντας την προσοχή που χρειάζεται στους ανθρώπους με σύνδρομο Down. Έχει συνεργαστεί με το Associated Press, όπως επίσης δουλειές του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες The Guardian, Le Figaro, Daily Mail, The Telegraph, Le Monde, Wall Street Journal και Washington Post.

Varanasi, Uttar Pradesh, India © Giannis Papanikos

Γεννήθηκε στο Παρίσι, βρέθηκε στο University of Fine Arts και επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει μαθήματα στην Leica Academy. Είναι γνωστή για τις δουλειές της που αφορούν κοινωνικές δομές, ενώ έχει εκθέσει υλικό της και στις δύο χώρες. Πρόσφατα είδαμε την έκθεση της στο Μουσείο Μπενάκη για το Athens Photo Festival 2016. Τελευταία της δουλειά το project Anthropo.

© Courtesy of Chloé Kritharas-Devienne

Γεννημένος το 1993, ζει και δουλεύει στην Αθήνα. Απόφοιτος του TEI Φωτογραφίας, παρακολούθησε μαθήματα και στο Faculty of Fine Arts at the Complutense University στη Μαδρίτη. Θα δεις περισσότερα για εκείνον στο instagram του ενώ η σειρά φωτογραφιών με τίτλο Home Again παρουσιάστηκε στο Athens Photo Festival.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1990 παρακολούθησε μαθήματα απο τους Anders Petersen, Chris Morris, Davide Monteleone, Stefano De Luigi, Παύλος Φυσάκης και Kamilo Nollas. Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά, το Vice Greece και την Καθημερινή.

Παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Focus School of Photography and New Technologies. Μετακόμισε στον Λονδίνο για το master της στη φωτογραφία από το University of Westminster. Συνεργάζεται με την εφημερίδα ‘Εθνος και συνεχίζει με τα προσωπικά της projects.

© Thalia Galanopoulou

Maria Mavropoulou

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσίασε τη δουλειά της στην 7η Biennale το 2014 και είναι μια από  τις πολλά υποσχόμενες φωτογράφους της νέας γενιάς.

Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα, μετακόμισε στο Λονδίνο για σπουδές πάνω στη Photojournalism and Documentary Photography στο University of the Arts London. Το project του Young Greeks Under the Economic Crisis παρουσιάστηκε στη National Portrait Gallery στο πλαίσιο των Taylor Wessing Portrait Photography Awards το 2014. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Athens Photo Inspiration με τη σειρά φωτογραφιών με τίτλο HIV. Lusaka/Zambia. Δώρισε τα έσοδα στο Mother of Mercy Hospice στη Lusaka, της Zambia, ένα ιατρικό κέντρο που ασχολείται με τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών σε τελικά στάδια του HIV.

© Konstantinos Kartelias