Αυτές τις γιορτές μπορεί να σε δυσκολέψει η κίνηση, το budget, το δώρο του, τα ατελείωτα οικογενειακά τραπέζια, οι θερμίδες στα μελομακάρονα… αλλά το να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ στα μάτια θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να μάθεις τα SOS, με απλά βήματα, για άψογα μάτια που μαγνητίζουν τα βλέματα.

eye

Brow Bone/Highlight : Εάν θέλεις να αναδείξεις τα καλοσχηματισμένα φρύδια και να μεγαλώσεις τα μάτια σου, εφάρμοσε στην συγκεκριμένη περιοχή ματ σκιά σε αποχρώσεις του beige (προσοχή, όχι λευκό, όχι λάμψη!) και θα δεις στη στιγμή πόσο όμορφα θα φαίνονται τα φρύδια σου.

Lid: Σε αυτό το σημείο εφαρμόζουμε το βασικό μας χρώμα. Απλώνουμε με απαλές κινήσεις τη βασική μας σκιά ή το eyeliner, για ένα πιο dramatic look.

Crease: Ανάμεσα σε brow bone και lid, βρίσκεται η περιοχή crease. Σε αυτή την περιοχή μπορείς να εφαρμόσεις μια πιο σκούρα απόχρωση της σκιάς σου, για να προσθέσεις ένταση στο βλέμμα.

Outer V: Η κλασική γωνία, στην οποία εφαρμόζουμε τη σκούρα σκιά ή το eyeliner σε σχήμα V. Εάν θέλεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο τελείωμα, προτίμησε την εφαρμογή σε σχήμα C.

Upper Lashline:  Στη βάση των βλεφαρίδων μπορείς να εφαρμόσεις μολύβι για έντονο και γεμάτο βλέμμα, ή σκέτη μάσκαρα από τη βάση, για γεμάτες βλεφαρίδες.

Waterline: Είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή. Εάν θέλεις smoky look, εφάρμοσε σκούρο μολύβι. Εάν θέλεις να πετύχεις ανοιχτό και φρέσκο βλέμμα, χρησιμοποίησε μολύβι σε beige αποχρώσεις.

Lower Lashline: Εάν θέλεις να τονίσεις τα μάτια και το σχήμα τους, εφάρμοσε λίγη σκιά στο σημείο αυτό. Προσοχή, δεν ταιριάζει σε όλα τα σχήματα ματιών!

Tear Duct: Στην εσωτερική γωνία του ματιού μπορείς να εφαρμόσεις μόνο σκιά σε beige αποχρώσεις για ένα αποτέλεσμα που μεγαλώνει τα μάτια.