tumblr_inline_n2grrdbjbu1sa6i83

Μετά από πολύ καιρό, βρήκες επιτέλους το θάρρος να ζητήσεις από εκείνη την κοπέλα που σου αρέσει να βγείτε, κι εκείνη δέχτηκε. Kudos for you! You’re the man! Είμαι σχεδόν σίγουρος όμως, ότι ούτε εσύ καλά καλά δεν πίστευες ότι θα φτάνατε σ’ αυτό το σημείο και τώρα είσαι γεμάτος άγχος για το πρώτο σας ραντεβού. Μην αγχώνεσαι άλλο, εγώ είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σου την σοφία μου! ‘Εχοντας αρκετές φίλες, μπορώ να ισχυριστώ κάτι που λίγοι άντρες μπορούν: ότι είχα πολλές ευκαιρίες να παρατηρήσω από κοντά αυτό το μυστήριο είδος εξωγήινης ζωής aka γυναίκα, και να καταλήξω σε ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα.

Κατ’ αρχάς, είναι σίγουρα αλήθεια ότι η κάθε γυναίκα (ακριβώς όπως και ο κάθε άντρας), έχει ονειρευτεί το τέλειο ραντεβού, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα δείπνο σ’ ένα ακριβό εστιατόριο, κάτω απ’ το φως τον κεριών, με τον «βιολιστή στη στέγη» να σολάρει και μετά μια βόλτα στην παραλία και ένα παθιασμένο φιλί στα σκαλιά της πολυκατοικίας της! Ξέρω κοπέλες, που παίζει να σ’ ερωτευτούν παράφορα αν στο πρώτο σας ραντεβού, τις πας, πχ, σε μια rock συναυλία! Εν ολίγοις, μην παρασύρεσαι από πράγματα που νομίζεις ότι ξέρεις (ή που νομίζεις ότι σου έχει διδάξει το Hollywood και τα reality shows) για τις γυναίκες εν γένει. Παρασύρσου από μία γυναίκα, εν προκειμένω: αυτή την οποία συνοδεύεις! Λάβε υπ’ όψιν τα γούστα της και πράξε αναλόγως. Στην τελική, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην ψαρώνει έστω και λίγο όταν νιώθει ότι ο άλλος τον υπολογίζει και είναι διατεθειμένος ν’ ακούσει και να σεβαστεί τις επιθυμίες του! Γενικά πάντως, πριν αποφασίσεις πού θα την πας την κοπέλα, καλό είναι να καταλάβεις τι περιμένει, πάνω κάτω, από το ραντεβού σας. Στην πραγματικότητα, στο θέμα του dating οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι τόσο διαφορετικές απ’ τους περισσότερους άντρες καθιστώντας έτσι ευκολότερο το να τις ικανοποιήσεις.

 Το πρώτο, και κυριότερο, που θέλει είναι να σε γνωρίσει. Ναι, μην απορείς! Γι’ αυτό και δέχτηκε να βγει μαζί σου εξ’ αρχής! Άσχετα με το πώς θα καταλήξει η βραδιά, το σημαντικό είναι να νιώσετε άνετα ο ένας με το άλλον για να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει ότι θα την ακούσεις κι εσύ! Μην γελιόμαστε, σε όλους μας αρέσει να έχουμε κοινό και να νιώθουμε ότι κάποιος μας ακούει αλλά αν το μόνο που κάνεις σ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού σας είναι να μιλάς για τον εαυτό σου και τα διάφορα κατορθώματά σου προσπαθώντας να την εντυπωσιάσεις, το πιο πιθανό είναι να την κάνεις να βαρεθεί μέχρι θανάτου. Κατάλαβέ το, καμία κοπέλα δεν ενδιαφέρεται για το αν ήσουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ή λοχίας στο στρατό. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να νιώσει ότι την προσέχεις. Το οποίο μου θυμίζει… Δεν είναι κακό να πεις καμιά καλή κουβέντα για το άρωμά της, το χτένισμά της ή το ρούχο που μπορεί να πέρασε ώρες μέχρι να το διαλέξει (ένα απ’ όλα, όχι όλα μαζί). Γενικά, δώσε της να καταλάβει ότι σου αρέσει και ότι είναι ιδιαίτερη. Δεν είναι δύσκολο και μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό τα πράγματα να κυλήσουν. Και κάτι ακόμα, που ίσως να μην υποψιάζεσαι! Μπορεί μια κοπέλα να μην θέλει να βγείτε για φαγητό στο πρώτο σας ραντεβού αλλά κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ραντεβού, καλό θα ήταν να βάλετε και μια μπουκιά στο στόμα σας. Μπορείτε να φάτε ένα γλυκό μαζί με τον καφέ σας ή ένα burger μετά το ποτό σας. Γενικά, δεν θες να την αφήσεις με άδειο στομάχι όχι (μόνο) γιατί ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι αλλά (κυρίως) γιατί δεν θες να είσαι σε ραντεβού με μια κοπέλα που σκέφτεται το θεϊκό παστίτσιο που έχει στο σπίτι αντί να σε προσέχει!

Δεν μπορείς να πεις, τίποτα απ’ τα παραπάνω δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αν είσαι άνετος με την όλη φάση, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Να είσαι απλώς ο εαυτός σου. Στην τελική, σ’ αυτόν τον εαυτό είδε η κοπέλα κάτι που την έπεισε να βγει μαζί σου (ακόμα και αν εσύ δεν είσαι απολύτως σίγουρος για το τι ακριβώς)