Αύγουστος στην Αθήνα. Κάτι σαν ασφυξία νιώθεις με τη σκέψη και μόνο ότι είσαι στην πόλη. Λες και σε είσαι παγιδευμένος να είσαι στο λάθος μέρος την λάθος εποχή. Εσύ θα έπρεπε να ήσουν σ’ ένα νησί να ζεις το καλοκαίρι όπως του αρμόζει… Ανέμελα, με αλάτι στα μαλλιά και άμμο στα πόδια. Όμως τα έξοδα και οι υποχρεώσεις από τη μια, η δουλειά από την άλλη, δεν λένε να σου κάνουν τη χάρη.

Μπορεί να βρίσκεσαι σε αναμονή για τις διακοπές σου, μπορεί από την άλλη να πήγες κιόλας διακοπές και να έχεις γυρίσει πίσω, έχοντας μπροστά σου όλο τον Αύγουστο να προσπαθείς να συλλάβεις τον τρόπο που θα τα καταφέρεις στην πρωτεύουσα. Το θέμα είναι όπως και να έχει ότι η βάση σου θα είναι εδώ και αυτό δεν μπορείς να τ’ αποφύγεις. Μόνο να κάνεις την διαμονή σου όσο πιο ευχάριστη γίνεται, μπορείς, φέρνοντας το καλοκαίρι σ’ εσένα.

Από αυλή σ’ αυλή κι από ταράτσα σε ταράτσα

Αμέτρητα μαγαζιά σε κάθε πλευρά της Αθήνας υπόσχονται να διατηρήσουν το καλοκαιρινό κλίμα. Άλλα με τις πιο παραδοσιακές αυλές τους, επιμελώς επιμελημένες να σου θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε επαρχία και νησί και άλλα με τις κοσμοπολίτικες ταράτσες τους για να μπορείς να απολαύσεις μαζί με το ποτό ή το φαΐ σου και τον ουρανό από πάνω σου. Επιλογές που θα δώσουν στις εξόδους σου αέρα διακοπών.

Θερινό σινεμά γιατί μας αρέσει

Καλή ταινία, καλή παρέα, ποπ κορν, αναψυκτικό για τη δροσιά και είσαι έτοιμος. Βούλιαγμα στις καρέκλες του σκηνοθέτη, τ’ αστέρια από πάνω σου και η μεγάλη οθόνη μπροστά σου. Τι καλύτερο για ένα χαλαρό βράδυ που θα καθόσουν σπίτι μπροστά από την τηλεόραση; Τόσα διασκορπισμένα θερινά σινεμά έχει η Αθήνα, κάποιο θα είναι κοντά σου. Δεν ξέρω για εσένα, εμένα τα θερινά σινεμά μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια και ανέμελα καλοκαίρια στο χωριό. Αξία ανεκτίμητη.

Στην όαση του Νιάρχος

unsplash.com|Yannis Papanastasopoulos

Σαν όαση μες στην Αθήνα πλέον στέκεται το ίδρυμα Νιάρχος στα νότια προάστια που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες μέσα στο πράσινο και τη λεβάντα, για να κάτσεις απλά στα πεζούλια κατά μήκος του καναλιού, σε καρέκλες που είναι κατά τόπους τοποθετημένες στο Πάρκο, κάτω στο γρασίδι ή σε κάποιο από τα καφέ του. Αν σ’ αρέσει να κάνεις ποδήλατο εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνεις ανενόχλητα, αφού έχει ποδηλατοδρόμο. Καθημερινά εκτός από τις δράσεις που μπορείς να συμμετέχεις όπως κολυμβητήριο, pilates, κανό και άλλα, διοργανώνονται ειδικά τώρα το καλοκαίρι πολλά events, ικανά να σε παρηγορήσουν αν έχεις ξεμείνεις στην θερμή πρωτεύουσα. Συναυλίες, χορευτικά events αλλά και υπαίθριο σινεμά!

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα

Επειδή είσαι στην Αθήνα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τα μπάνια σου ή τις βόλτες σου κοντά στην θάλασσα. Άλλωστε, όσο μένεις κοντά σ’ αυτήν βρίσκεσαι και κοντά στο καλοκαίρι. Τόσα όμορφα μέρη για ν’ αποδράσεις: Βάρκιζα, Σούνιο, Λαγονήσι, Πόρτο Ράφτη, Λούτσα είναι μονάχα λίγες επιλογές. Οι μικρές εκδρομές το Σαββατοκύριακο είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Να τιμάτε τα μπαλκόνια σας

unsplash.com|Artur Aleksanian

Καλό το κλιματιστικό όλη μέρα που σε κρατάει δροσερό στη δουλειά και το σπίτι και σε σώζει από την ανυπόφορα θερμή ατμόσφαιρα, αλλά όταν πέφτει η νύχτα, πέφτει και η θερμοκρασία. Τι καλύτερο από ένα μπολ δροσερό καρπούζι ή λίγο παγωτό για τους γλυκατζήδες της υπόθεσης στο μπαλκόνι; Ο,τι πρέπει για να πάρεις το αεράκι σου και να χαλαρώσεις ώστε ν’ αποβάλλεις το άγχος της ημέρας. Να τα τιμάτε τα μπαλκόνια σας, όσοι τα έχετε, να τα τιμάτε!

Δες ακόμαΟι καλύτερες ιδέες για ραντεβού στην Αθήνα
featured photo: unsplash.com|Nathan McBride