Πώς θα μετατρέψεις έναν απλό αδιάφορο τοίχο σε μαυροπίνακα; Ή, για να είμαι ακριβής, σε πίνακα, γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μαύρος.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν μεταμορφώσεις τον τοίχο σου:

Έλεγξε την υφή του τοίχου

Αν η υφή του τοίχου είναι λίγο πιο τραχιά τότε θα σου είναι λίγο πιο δύσκολο το βάψιμο με τη συγκεκριμένη μπογιά (ίσως και αμφίβολο το αποτέλεσμα). Καλό θα είναι η επιφάνεια του τοίχου να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται. Αν δεν είναι, θα μπορούσες να  χρησιμοποιήσεις ένα γυαλόχαρτο προκειμένου να λειάνεις τα προβληματικά σημεία.

Θα χρειαστεί «δυο χέρια» για καλό αποτέλεσμα

Όσο περισσότερες στρώσεις τόσο καλύτερο αποτέλεσμα και πιο ομαλή η επιφάνεια του τοίχου. Η ανάγκη σε περάσματα εξαρτάται από το προηγούμενο χρώμα του τοίχου, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τοίχος, αλλά και την ποιότητα της μπογιάς.

https://www.instagram.com/p/Bnv4de3D2mq/?utm_source=ig_embed

Θα χρειαστεί 3 μέρες για να στεγνώσει

3 ημέρες είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να μείνει η μπογιά στον τοίχο πριν χρησιμοποιηθεί. Αφού στεγνώσει, γράψε με κιμωλία σε όλη την βαμμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σβήσε με μια υγρή πετσέτα. Ο πίνακάς σου είναι έτοιμος.

Η μπογιά μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται  ο πίνακάς σου να είναι υποχρεωτικά μαυροπίνακας. Ειδικά αν πρόκειται για ένα δωμάτιο του σπιτιού που μπορεί να το υποστηρίξει, όπως η κουζίνα ή ένα παιδικό δωμάτιο.

https://www.instagram.com/p/BoX2XpIBBLj/?tagged=chalkboardwall

Μπορείς να μετατρέψεις τον τοίχο σου σε μαγνητικό πίνακα

Οι μπογιές τύπου magnetic primer είναι “μαγικές”, αφού μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε μαγνητική. Οπότε αν προσθέσεις μια τέτοια στην μπογιά του πίνακα θα μπορείς στο μέλλον να κρεμάσεις φωτογραφίες, μαγνητάκια ή ό,τι άλλο θες. Αλλά πρόσεξε: Και εδώ χρειάζονται τουλάχιστον τρία χέρια προκειμένου να έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/BlQT3ergNzj/?tagged=magneticwall

Δες ακόμα: 10 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες σύμφωνα με τη NASA

featured image: housebeautiful/ Medina Grillo