Ξεχυθήκατε ή όχι ακόμα στις παραλίες οι παρακάτω συμβουλές θα γίνουν ένας χρήσιμος οδηγός.

Ο τελειος οδηγος για την παραλια Savoir Ville

Τα πάχη μου τα κάλλη μου

Η μεγαλύτερη παγίδα του καλοκαιριού είναι τα καλλίγραμμα σώματα. Ό,τι κρυβόταν έναν ολόκληρο χειμώνα μέσα σε καλσόν και φαρδιά φούτερ ξαφνικά αναδύεται στην επιφάνεια και δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί. Τι και αν έχετε στρωματάκι λίπους κάτω απ’τα οπίσθια ή η κοιλιά σας χρησιμεύει και σαν σαμπρέλα. Σκεφτείτε πως το χειμώνα απολαμβάνατε λιχουδιές και χτίζατε με κόπο τα γεμάτα ψαχνό μπουτάκια σας, ενώ οι υπόλοιποι πέθαιναν τρώγοντας τα μαρούλια του κουνελιού τους. Υποστηρίξτε το σώμα σας και ας μη προέρχεται από εντατικό πρόγραμμα «abs and hips». Βγάλτε την αυτοπεποίθηση του μοντέλου από μέσα σας και μη διανοηθείτε να κρυφτείτε κάτω απ’την ομπρέλα σκεπασμένοι με τη πετσέτα ως την ρίζα των μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ανησυχούν οι γύρω σας για το αν αναπνέετε από κάτω ή πεθάνατε από θερμοπληξία.

Η Τσίλα δεν είναι πια της μόδας

Το θυμάσαι εκείνο το Παρατράγουδο της Πάνια που τραγουδούσε «μαύρη μου έχεις κάνει τη ζωή μου»; Ε, δεν είναι πια της μόδας. Βάλτε λοιπόν όρια στο μαύρισμα σας. Ναι, είναι ελκυστικά τα μαυρισμένα ομοιόμορφα σώματα –και όχι αυτά με δέκα διαφορετικά σχέδια από μαγιό- αλλά δεν θέλουμε να γυρίσετε τέλη Αυγούστου και να είστε έτοιμοι για μετανάστευση στην Αφρική. Καλό θα ήταν να σας αναγνωρίζουν τα οικεία σας πρόσωπα και να μη τους παίρνει δευτερόλεπτα μέχρι να ξεστομίσουν το όνομα σας. Plus όσο και να προσπαθήσεις δεν θα αποκτήσεις την απόχρωση του Ησαΐα Ματιάμπα, deal with it.

Παιχνίδια χωρίς σύνορα

Ναι, χαίρεστε που είστε διακοπές. Ναι, θέλετε να ξαναγίνετε παιδιά. Ναι, θέλετε να παίζετε όλη μέρα ρακέτες. Ναι, αλλά να ξέρετε. Οι δοκιμές δεν είναι για την παραλία. Στην αρχή η μπάλα πέφτει στην ομπρέλα, ακούς ένα πρώτο συγγνώμη, μετά στα πόδια, ακούς δεύτερο, μετά στη κοιλιά τρίτο και καταλήγει στο μάτι που και συγγνώμη να ζητήσουν δεν θα βλέπουμε προς τα πού να μουντζώσουμε.

Τα εν οίκω μη εν δήμω

Είστε φουλ ερωτευμένοι, η λίμπιντο σας για κάποιο ανεξήγητο λόγο χτυπάει κόκκινο παρότι εμείς ιδρώνουμε μόνο με το πετάρισμα του ματιού, είστε με το ταίρι σας στη παραλία, παιχνιδάκια, ναζάκια, το καταλαβαίνουμε, αλλά ΕΩΣ ΕΚΕΙ. Τα υπόλοιπα καλό είναι να τα κρατήσετε για το κρεβάτι σας και όχι για την ξαπλώστρα εκτός αν θέλετε να χτυπάτε εισιτήριο προβολής. Πιο πολύ είναι αυτή η αγωνία που δημιουργείται και αγχώνεται ο κόσμος γιατί λέει «τώρα θα της βγάλει το μαγιό, α, όχι ακόμα».

Ο έχων σπίτι (και όχι σκηνή που μοιάζει με σπίτι) να το μοιράζετε

Έχουμε κρίση άρα δεν έχουμε λεφτά, άρα εξωτικές διακοπές κάτω από κοκοφοίνικες διαγράφονται απ’το πλάνο. Και αφού όλοι όσοι προσποιούνται τους δασκάλους των αξιών την περίοδο αυτή, θέλοντας να μας στρέψουν στην επένδυση των ανθρώπινων σχέσεων, ιδού η ώρα για εκμεταλλευτείτε τα λεγόμενα τους.  Φορτωθείτε σε κάθε πιθανό άτομο που για λόγους ευγένειας σας πρότεινε να έρθετε για ένα σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους. Μην τον λυπηθείτε. Όταν σας το πει μην αρχίσετε τις αερολογίες και τα ευχαριστώ, αλλά βγάλτε ατζέντα και κλείστε ημερομηνίες. Στη βράση κολλάει το σίδερο και πριν προλάβει να το καταλάβει θα έχετε κανονίσει διαμονή «φουλ πανσιόν» στο εξοχικό.