11042625_10203611380036374_1726523085_n  

Γνώρισα τον Γιάννη από την Τίνα και την Τίνα από την Ευαγγελία και είναι από τις γνωριμίες που λες ήταν για να γίνει. Ο Γιάννης είναι αυτός που όταν γίνω διάσημη θα επιμελείται το μακιγιάζ μου και τα μαλλιά μου, είναι εκείνος που μπορώ να εμπιστευτώ για πολλά πράγματα, εκείνος που θέλω να τα πάει καλά με ό,τι και αν καταπιαστεί γιατί το αξίζει. *Αν δεν γίνω διάσημη θα αναλάβει τον γάμο μου, τις βαφτίσεις των παιδιών μου και τον γάμο της κόρης μου και γενικά θα γίνει ο οικογενειακός μας makeupartistκομμωτής παύλα σαλόνι*

Γιατί επέλεξες την δουλειά σου;

Ίσως δεν την επέλεξα αλλά με επέλεξε! Ήταν η κλίση μου, η αντίληψη μου, πες το όπως θες.. εγώ αρνιόμουν, μέχρι που πείστηκα από τους γονείς μου να δοκιμάσω, αφού η επιστήμη των οικονομικών δεν κατάφερε να με κερδίσει!”

Τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με τα μαλλιά και το make up;

“Αντίληψη, αισθητική, φαντασία, γεωμετρία, κατανόηση, ψυχολογία! Βασικά το μεγαλύτερο “όπλο” είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι γύρω σου τι θέλει να σου πει ο πελάτης, τι ανάγκη έχει τη στιγμή που μπαίνει στο χώρο σου! Αυτό είναι ίσως και η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα.”

Ποια βήματα ακολούθησες;

“Με πας χρόνια πίσω αλλά μου αρέσει. Λοιπόν επέλεξα μια σχολή άρτιας εκπαίδευσης πέρα από τα ελληνικά δεδομένα. Μόλις αποφοίτησα δούλεψα πολύ και με ελάχιστες απολαβές στην αρχή γιατί με ενδιέφερε τόσο πολύ να μάθω. Αυτό δεν άργησε να διορθωθεί γιατί η γνώση έγινε δύναμη και η δύναμη έγινε καλές απολαβές! Έπειτα… πολλά πολλά πολλά σεμινάρια είτε για κούρεμα, για χρώμα, βραδινά χτενίσματα, make up, χρωματολογία, προσωπολογία και φυσικά ιστορία της μόδας! Κάπως έτσι κινούμαι μέχρι και τώρα που μιλάμε.”

10363229_704997989607445_5562214540237814511_n

Αν ξεκινούσες ξανά τι θα άλλαζες από την πορεία σου;

“Το συναίσθημα! Τι εννοώ λέγοντας με αυτό. Θα επέλεγα να με έκανα πιο σκληρό! Υπήρξαν κάποιες στιγμές της ζωής μου που υπερτίμησα καταστάσεις και πληγώθηκα για ασήμαντα πράγματα με αποτέλεσμα να χάσω την ομορφιά και την ουσία της δουλειάς μου! Κάτι ακόμα πολύ βασικό που ευτυχώς με δίδαξε πολλά.. το να “καβαλάς το καλάμι” νομίζοντας πως επειδή είχες την τύχη να κάνεις μεγάλα πράγματα σε μικρή ηλικία, σου στοιχίζει ακόμα και στέρηση της εργασίας σου για λίγους μήνες!για μένα από το 2004 που μου συνέβη αυτό, ήταν το ωραιότερο χαστούκι της ζωής μου γιατί από τότε δεν έχω μείνει ούτε μέρα χωρίς εργασία.”

Για κάποιον που ξεκινάει τώρα τι θα συμβούλευες;

“Βάσεις! Εμπειρία, ήθος, εξέλιξη! Εκπαίδευση από τους καλύτερους για να γίνεις και ΕΣΥ καλός! Συνεργασία και σεβασμό! Μόνος του κανένας δεν πήγε πουθενά! Ίσως αν ανοίγαμε τα μυαλά μας όλοι, να γινόντουσαν όμορφες συνεργασίες στο χώρο μας. Η πιθανή υποτίμηση από “επαγγελματίες” όταν είσαι νέος μπορεί να έρθει αλλά είναι καλό να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.”

Εσένα τι θα ήθελες να σε είχαν συμβουλεύσει;

“Να είχα φύγει κατευθείαν στο εξωτερικό για τη βασική εκπαίδευση! Και λέω βασική γιατί μετά μπορείς να εξελιχθείς ποιο γρήγορα! Απλά η τύχη για ακόμα μια φορά ήταν με το μέρος μου αφού είχα την ευκαιρία να διδαχθώ από έναν νεοφερμένο καθηγητή πάνω στο τομέα μας! Πρώτη χρονιά στην Ελλάδα και δίδασκε σε μας!”

10644926_704997262940851_6261243140639222207_n

Ποιο είναι το πιο ωραίο κομμάτι της δουλειάς σου;

“Το πριν και το μετά! Όλα έχουν τη γοητεία τους. Αλλά αυτό το χαμόγελο στα πρόσωπα τους δεν το αλλάζω με τίποτα! Εκείνη τη στιγμή νιώθω τόσο όμορφα, γιατί απλά με εμπιστεύτηκαν!”

Ποιο κομμάτι της δουλειάς σου θα ήθελες να αποφεύγεις;

“Αυτά τα οικονομικά βρε παιδί μου από μικρό με ταλαιπωρούσαν!”

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί όλο αυτό;

Προσπαθώ κάθε μέρα να δίνω το καλύτερο που μπορώ. Αντίστοιχα events όπως αυτό της Ολυμπιάδας που κανείς δεν με ήξερε παρά μόνο οι καθηγητές μου που με εμπιστεύτηκαν και αυτό το δακρυσμένο βλέμμα, είναι οργανώσεις που θα ήθελα να συμμετάσχω ξανά και ξανά!”

Κομμωτική ή make up προτιμάς;

“Πώς θα μπορούσα να τα ξεχωρίσω; Το ένα συμπληρώνει το άλλο! Θέλω να έχω άποψη και για τα δυο! Αν ρωτάς αυτό που με εξιτάρει περισσότερο ποιο είναι… ε ναι είμαι ο άνθρωπος σαλόνι! Έτσι και αλλιώς το make up ήρθε στη ζωή μου κατά λάθος, το υποτιμούσα, και όμως είναι αυτό που μου έχει φέρει καταξιώσεις και σημαντικές συνεργασίες στη ζωή μου.”

1511228_713986322041945_4465246930502330931_n

Ποια είναι η μέχρι τώρα πιο ωραία συνεργασία σου;

“Μέσα σε τρεις μήνες με εβδομαδιαίες φωτογραφήσεις στην ιστορία της μόδας, με καταξιωμένους φωτογράφους, που σε βγάζουν απ’ την καθημερινή ρουτίνα και σε ταξιδεύουν σε διάφορες χρονικές περιόδους, κατάφερα να ζήσω μια από τις πιο όμορφες συνεργασίες που είχα. Το Masterclass από το “Μake up lab” είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Και εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο, μέντορα και θα τολμήσω να πω φίλο πλέον, Γιάννη Μαρκετάκη!”

Τι ονειρεύεσαι να κάνεις στο μέλλον;

Ταξίδια πολλά! Τόσο σε μέρη, όσο και σε αυτό το κόσμο της μόδας, τον κόσμο μου όπως συνηθίζω να τον αποκαλώ!”

Ioannis-Michalelis