AIFF 2016 Savoir Ville

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας μετράει πλέον αντίστροφα τον χρόνο έναρξης του και οι καρδιακοί παλμοί όλων των σινεφίλ σταδιακά ανεβαίνουν. Η φετινή διοργάνωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια που στο τιμόνι της βρίσκεται νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο οποίος και συντόνισε την ομάδα διοργάνωσης που ανανεώθηκε στο μεγαλύτερό της μέρος.

Εκτός από ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα, αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες όπως η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων που μειώνει αισθητά τον χρόνο αναμονής των θεατών στα διάφορα εκδοτήρια διευκολύνοντας παράλληλα, την διάθεση των εισιτηρίων στους χώρους διεξαγωγής του. Για πρώτη φορά, θα υπάρχει πρόβλεψη μετακίνησης των θεατών που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις 10 συνολικά μεταμεσονύχτιες προβολές με ταξί όπως και λεωφορείο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ. Αυτό που είχαμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια και λείπει πραγματικά από την φετινή διοργάνωση είναι η δυνατότητα παρακολούθησης πρωινών και μεσημεριανών προβολών, ειδικά κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου αυτό το σημείο θα επανεξεταστεί γιατί πραγματικά αποτελεί ένα πολύ δυνατό στοιχείο που κάνει αυτή τη μαγική κατά τα άλλα εμπειρία να ξεχωρίζει.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, θα διεξαχθούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια στους κινηματογράφους Δαναός 1 & 2, Odeon Όπερα 1 & 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος αλλά και στα Παλλάς και Gagarin που η επιλογή τους έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι τιμές των εισιτηρίων, κυμαίνονται από 5-6€ ανάλογα με την ζώνη προβολής κάθε ταινίας και φυσικά δεν λείπουν ούτε οι προσκλήσεις, ούτε οι δωρεάν προβολές αλλά ούτε και τα εισιτήρια ανέργων που εξακολουθούν όχι μόνο να υπάρχουν αλλά να είναι διαθέσιμα και μάλιστα σε αυξημένο αριθμό. Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάρτες διαρκείας των 5 και 10 προβολών έχουν ήδη εξαφανιστεί αλλά υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες οι κάρτες των 20 προβολών που μπορείτε να μοιραστείτε με την παρέα σας. Το νου σας μόνο γιατί οι αίθουσες μέρα με τη μέρα γεμίζουν, λιγοστεύοντας αισθητά πλέον τον αριθμό των διαθέσιμων εισιτηρίων.

AIFF 2016 Savoir Ville
Julieta

Δώδεκα νύχτες γεμάτες από σινεμά! Με ένα πλούσιο και πολυποίκιλο θεματικά σύνολο ταινιών που χωρίζεται σε δεκαπέντε συνολικά κατηγορίες, η ετήσια γιορτή του κινηματογράφου αναμένεται να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Ευτυχώς εισακούστηκαν οι εκκλήσεις προηγούμενων ετών για περισσότερες επαναλήψεις και τουλάχιστον σε όσες ταινίες ανήκουν στο διαγωνιστικό τμήμα, εφαρμόζεται το σύστημα αυτό σε ικανοποιητικό βαθμό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να τις παρακολουθήσουν. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των ταινιών μπορείτε να το ξεφυλλίσετε από εδώ.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, η Τελετή έναρξης του φεστιβάλ που θα χαιρετήσει η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών κ. Μαρία Μπόμπολα και το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ. Στα πλαίσια της τελετής αυτής θα γίνει η προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας “Julieta” του Πέδρο Αλμοδοβάρ (η ταινία αυτή θα προβληθεί για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1).