Το πόσο απαιτητική είναι η μέρα του γάμου για τη νύφη είναι κοινό μυστικό. Ειδικά το μακιγιάζ αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως ανησυχία. Δεν αρκεί να είναι όπως ακριβώς το φαντάζεται η γυναίκα που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Είναι αναγκαίο αφενός να έχει διάρκεια και αφετέρου να υπάρχει δυνατότητα ανανέωσής του. Η ζέστη της ημέρας σε συνδυασμό με τα «καθήκοντα» της νύφης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Ποια είναι τα προϊόντα εκείνα που θα δώσουν τη λύση, όταν τα μακιγιάζ αρχίζει να σε εγκαταλείπει; Τα Sephora δίνουν τη λύση, προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών που θα σώσουν την περίσταση.

Ας δούμε τι πρέπει να περιέχει το νυφικό beauty bag που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Shine free

Ένα από τα πρώτα «συμπτώματα» ενός μακιγιάζ που σε εγκαταλείπει είναι η έκκριση λιπαρότητας. Είτε τοπικά, είτε σε όλο το πρόσωπο, η λιπαρότητα λόγω ζέστης και της συνεχούς κίνησης πρέπει να αφαιρείται τακτικά. Το ρολό για αφαίρεσή της Invisimatte blotting paper της Fenty Beauty θα αφαιρέσει τη περιττή γυαλάδα, δίχως να επηρεάσει το μακιγιάζ. Η πρακτική συσκευασία του είναι ένα ακόμα plus, αφού χωράει στην οποιαδήποτε τσάντα.

Τοπική κάλυψη

Ένα από τα πιο κοινά «ατυχήματα» του νυφικού μακιγιάζ είναι να σε εγκαταλείψει το foundation στα μάγουλα, γύρω από τα χείλη, ακόμα και στη μύτη. Για τις περιπτώσεις αυτές, το concealer αποδεικνύεται ο σωτήρας σου. Το Αqua luminous perfecting concealer, της Becca, θα κάνει το απαραίτητο touch up στο μακιγιάζ σου. Παράλληλα, λόγω της εξαιρετικά λεπτής και ενυδατικής σύστασής του, δεν θα «βαρύνει» το makeup σου, απλά θα σου δώσει μια πιο ενυδατωμένη όψη.

Διάρκεια

Το μαγικό beauty bag που θα σώσει την τελετή πρέπει να περιέχει και κάποιο προϊόν που θα κλειδώσει στη θέση του το μακιγιάζ για ώρες. Το Peach mist setting spray από την Too Faced, με το κλασσικό peachy άρωμα φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό ρόλο. Μερικά sprits από το μαγικό αυτό μπουκαλάκι, θα δώσουν στο μακιγιάζ διάρκεια που θα αντέξει ώρες. Το mat effect που προσφέρει αποτελεί ένα ακόμα plus, αφού κρατά αποτελεσματικά μακριά τη λιπαρότητα και την ανεπιθύμητη γυαλάδα.

Χείλη για φίλημα

Το κραγιόν μπορεί να είναι από τα πρώτα κομμάτια του μακιγιάζ που θα σε εγκαταλείψουν. Οι sos λύσεις για την ανανέωσή του, δε γίνεται να μην περιέχουν ένα κραγιόν μεγάλης διάρκειας. Τα Liquid lipsticks της Anastasia Beverly Hills υπόσχονται την απόλυτη διάρκεια στο χρώμα των χειλιών σου. Με φόρμουλα που δεν ξηραίνει τα χείλη, μπορούν να εγγυηθούν maximum σταθερότητα, χωρίς να αφήνουν λεκέδες. Επίλεξε μια nude απόχρωση (aka naked) και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.


Featured image: Byrdie