Mία ελαφριά σούπα που θα φτιάξεις μέσα σε 30 λεπτά.

Τι θα χρειαστείς: 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 μπαστουνάκια σέλινο, ψιλοκομμένο

2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

2 φύλλα δάφνης

3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

500 γρ πελτέ ντομάτας,

μαγειρική σάλτσα ντομάτας

2 κονσέρβες 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

300ml κρέμα

1 κουταλιά της σούπας κρέμα χρένου

Αλατοπίπερο

Πώς θα το φτιάξεις:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο, τα καρότα και τα φύλλα δάφνης σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια – περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύομαι, αφήνοντάς τον να ψηθεί για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις κονσέρβες. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε με βραστό νερό. Πρόσθετουμε τον κύβο ζωμού και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε το χρένο με την υπόλοιπη κρέμα και το προσθέτουμε σαν topping.