Στην Ηροδότου 7 στο Κολωνάκι θα βρεις την Ελένη και το Μάνο, δυο αδέρφια που ταιριάζουν αλλά δεν μοιάζουν, ένας τρομερός συνδυασμός. Ο Μάνος ασχολείται με τα κουρέματα, η Ελένη με το βαφείο. Συνεργάζονται και μπαίνει ο ένας στη δουλειά του άλλου, δουλεύουν άλλωστε μαζί 23 χρόνια και  μπορούν και αλληλοσυμπληρώνονται.

Ποιοι είστε/πότε ξεκινήσατε;

Το μαγαζί ήταν του μπαμπά μας, ο οποίος είχε έρθει από την Αίγυπτο, αρχικά δούλεψε στο Χίλτον και έπειτα θέλησε να ανοίξει μαγαζί στο Κολωνάκι, εξ ου και το Νotis, το μαγαζί είναι σε αυτή την τοποθεσία εδώ και 47 χρόνια. Εμείς συνεχίζουμε στα χνάρια του μπαμπά, το γκρεμίζουμε, το ξαναφτιάχνουμε, το αλλάζουμε (γέλια).

Πώς το εξελίξατε;

Mε πάρα πολλά σεμινάρια, στο εξωτερικό κυρίως. Και αγάπη για το επάγγελμα βέβαια, να το αγαπάς τόσο ώστε να ανυπομονείς κάθε πρωί.  Βάζουμε τη δικιά μας την πινελιά πάντα, έχουμε κρατήσει ένα συγκεκριμένο στυλ, λίγο ρετρό, λίγο βίντατζ, λίγο ποπ, ένα mix and match.

Τροφή για έμπνευση;

Ελένη: Η τέχνη! Τα μουσεία, η ζωγραφική, η φύση, τα χρώματα της φύσης – εγώ είμαι κολορίστας, ασχολούμαι με τα χρώματα. Μάνος: Για το κούρεμα, η γεωμετρία και οι γραμμές, ό,τι έχει σχέση με τον εξωτερικό κόσμο, πρέπει να ανοίγεις το μάτι σου και να βλέπεις. Και βέβαια να έρχεσαι σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, άλλες κουλτούρες, άλλους τρόπους ζωής, να βλέπεις τις επιρροές τους, Λονδίνο, Ιταλία, Παρίσι…

notiscoiffuresavoirville2

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς;

Ελένη: Όταν μου λένε κάνε ό,τι θες! Σημαίνει ότι ο πελάτης σου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και μετά η μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν ακούς “αυτό ακριβώς ήθελα”! Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό γιατί συνήθως δεν μπορούν να σου μεταφέρουν ακριβώς τι θέλουν, τι υπάρχει μες στο κεφάλι τους. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να συζητήσεις, να καταλάβεις ποια είναι η επιθυμία, πώς αισθάνεται τα μαλλιά του ο πελάτης. Μάνος: Να χει ο πελάτης χρόνο και διάθεση για αλλαγή.

Τολμούν οι Έλληνες;

Τα τελευταία δυο-τρία χρόνια πάρα πολύ, η γενιά μας έχει μπει σε πιο μοντέρνα μονοπάτια. Δεν ξέρουμε αν είναι η πίεση της καθημερινότητας που τους ωθεί να ξεσπούν στα μαλλιά τους. Παίζει και μεγάλο ρόλο το ότι βλέπουν κι άλλα πράγματα, θέλουν να αλλάξουν, να τολμήσουν. Αυτό που λείπει από τον κόσμο, και το ακούμε συχνά από πολλούς, είναι η συζήτηση. Δεν αφιερώνουν χρόνο στα κομμωτήρια να καταλάβουν τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο πελάτης. Εμείς το ‘χουμε πετύχει αυτό, ακούμε τον πελάτη μέχρι να καταλάβουμε την επιθυμία του στο έπακρο. Θέλουμε φροντίδα οι περισσότεροι, το λεγόμενο pampering. Έχουμε και καρέκλες με μασάζ στην πλάτη γι’ αυτό τον λόγο (γέλια). Πάντα σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να συμπεριφερόμαστε όπως θα θέλαμε να συμπεριφέρονται σ’ εμάς.

Τι νομίζετε ότι λείπει από την εμφάνισή τους;

Ελένη: Θέλοντας και μη, το μάτι μου πέφτει πάντα στα μαλλιά. Βλέπω εξαιρετικές εμφανίσεις σε ρούχα και κοσμήματα, αλλά το μαλλί αχτένιστο, ατημέλητο. Δεν λέω ότι όλες πρέπει να κυκλοφορούμε πάντα στην τρίχα, αλλά αφού έχεις αφιερώσει χρόνο στα ρούχα σου γιατί όχι και στο μαλλί σου; Απλά πράγματα, δεν έχεις προλάβει να λουστείς; Μία πολύ ενδιαφέρουσα κοτσίδα θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, ένα ωραίο αξεσουάρ κάνει όλη τη διαφορά. Μου λείπει μια μικρή λεπτομέρεια για να τελειοποιηθεί το σύνολο. Στους άντρες συμβαίνει το αντίθετο, έχουν αρχίσει και περιποιούνται πιο πολύ τους εαυτούς τους. Ακόμη κι εκείνοι με τα μακριά μαλλιά και τα μούσια, βάζουν λαδάκια, αρώματα, μάσκες. Είναι σε καλό δρόμο (γέλια).

Τι ζητάνε οι περισσότεροι;

Μάνος: Όσον αφορά τα κουρέματα, κάτι εκκεντρικό κάτι ασύμμετρο, να τραβάει το βλέμμα. Υπάρχουν και οι πιο διστακτικοί βέβαια που θέλουν κάτι πιο διακριτικό, να μη φαίνεται τόσο ας πούμε, υπάρχει λίγο το ταμπού τι θα πουν στη δουλειά. Ελένη: Στα χρώματα κάνουν αλλαγές, λίγο φούξια, λίγο πορτοκαλί με ροζ, λίγο μπλε. Λίγο να τους σπρώξεις εσύ, να τους ενθαρρύνεις, και τολμούν φουλ.

notiscoiffuresavoirville3

Τι ξεχωριστό μπορούμε να κάνουμε σε εσάς;

Μάνος: Έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό μεταξύ μας, μια τρομερή χημεία και εμπειρία πολλών χρόνων που οδηγεί σε πολύ ωραίες ιδέες και αποτέλεσμα εννοείται.  Ξεκινώντας με ένα κούρεμα από μένα, και μετά ένα χρώμα από την Ελένη.

Τάσεις για το 2016;

Από χρώματα κυριαρχούν τα πάντα, περνάμε περίοδο έντασης, κόκκινο, χάλκινο, πορτοκαλί. Υπάρχει και μια τάση στα ρούχα αντίστοιχη, βλέπουμε ένα γύρισμα στο ’80 αλλά πειραγμένο, βίντατζ και μοντέρνο μαζί. Τα γήινα all time classic, ταιριάζουν πολύ στις Ελληνίδες γιατί είμαστε σταρένιες ως επί το πλείστον, και είναι και λόγος να ξεφύγουμε λίγο από αυτό το ξανθό άσπρο που θέλουν όλες και το μαλλί τραβάει τρομερό ζόρι. Όσον αφορά τα χτενίσματα, βλέπουμε πολύ τα τεχνητά καρέ, μακρύ μαλλί που φοβάσαι να το κόψεις και το γυρίζεις προς τα μέσα ώστε να φαίνεται καρέ, πάντα η κοτσίδα ψηλά πιασμένη, το επιμελώς ατημέλητο. Στα κουρέματα παίζει πολύ το καρέ, σε διάφορα στάδια, μπομπ καρέ, τετράγωνο, και το κοντό, με φράντζα, και σε ίσιο αλλά και σε σγουρό.

Extras:

  • Για τους αναγνώστες του savoirville δίνουμε 10% έκπτωση στον τιμοκατάλογό μας. Επίσης δίνουμε συμβουλές. Έχουμε και ειδικά beauty tips στη σελίδα μας στο facebook, αναλύουμε τα πάντα, να μπείτε να μας διαβάσετε και να συμβουλευτείτε!
  • Έχουμε αμαξάκι για τα πιτσιρίκια μας!
  • Ειδικά διαμορφωμένο χώρο για καπνιστές! Για χαλάρωση και τσιγαράκι.
  • Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη έχουμε happy days! Προσφορές σε πακέτα και υπηρεσίες μας!
Info: Notis Coiffure, Ηροδότου 7, Κολωνάκι, 2107223864 www.notis-coiffure.gr facebook: NotisHaute Coiffure Φωτογραφίες: Νέστορας Τσακός