Ο σκοτεινός πρίγκιπας Nick Cave έχει πολλά να μας πει για τη ζωή του. Μουσικός, στιχουργός, συγγραφέας και γενικότερα άνθρωπος με καλλιτεχνικό αίμα άφησε το στίγμα του στη λονδρέζικη μουσική σκηνή σε μια εποχή που η pop κυριαρχούσε παντού. Μαζί με την πιο «βίαιη» μπάντα της δεκαετίας του ’80, τους the Birthday Party, και μέσα από τη ροκ μουσική τους έθιξαν θέματα με λυρικές εμμονές στο θάνατο και την τρέλα, μέσα από μια διαφορετική οπτική που ανταγωνίστηκε επάξια την πλαστικότητα της pop.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως υποστήριξε το ρόλο του ροκ σταρ όπως έπρεπε, κυρίως με σεμνότητα, καθώς όσοι τον έχουν γνωρίσει παραδέχονται πως είναι ένα πηγαίο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Αρκετοί, από την άλλη, τον χαρακτηρίζουν “επηρμένο” και ωμό αλλά ας αναρωτηθούμε λίγο ποιος καλλιτέχνης και δη της ροκ μουσικής σκηνής, δεν έχει χάσει έστω και λίγο τον έλεγχο λόγω της αναγνωρισιμότητας. Ο Cave συνεχίζει δυναμικά και δημιουργεί το προσωπικό του συγκρότημα το 1984, τους The Bad Seeds, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία.

rollingstone.com
rollingstone.co

Γεννημένος στην Αυστραλία το 1957 μεγαλώνει εξαιρετικά ατίθασος. Στα δεκαεννιά του αποχωρίζεται τον πατέρα του και αυτό το γεγονός θα του δώσει την αφορμή για μια άλλου είδους έμπνευση, πιο σκοτεινή, πιο οικεία. Το κενό που δημιουργήθηκε στη ζωή του ήταν το έναυσμα για μεγάλα πράγματα, τα οποία φανερώθηκαν στα τόσα χρόνια δημιουργικότητας που ακολούθησαν. Είχε ξεκινήσει σπουδές ζωγραφικής τις οποίες εγκατέλειψε αφού αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική, τόλμησε και τα κατάφερε. Πλέον δημοφιλής και μεγάλος σε ηλικία ήρθε αντιμέτωπος με την αυτοκτονία του δεκαπεντάχρονου γιου του, μόλις το 2015. Ένα ακόμη καταστροφικό γεγονός που τον έκανε να να αλλάξει: «Αλλάζεις από το γνωστό άτομο σε ένα άλλο, άγνωστο. Έτσι ώστε όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, αναγνωρίζεις αυτό που ήσουν, αλλά το άτομο μέσα σου είναι ένα διαφορετικό άτομο»

www.youtube.com
www.youtube.com

Πλέον το κοινό έχει την ευκαιρία να δει στο μικροσκόπιο τη ζωή του -για την ακρίβεια στη μεγάλη οθόνη- μέσα από το ντοκιμαντέρ «20.000 μέρες στη Γη». Ο ρεαλισμός και το δράμα συνδυάζονται σε ένα 24ωρο από τη ζωή του, για την ακρίβεια ένα υποθετικό 24ωρο. Το φιλμ αυτό, απόλυτα ειλικρινές, παρουσιάζει πώς μια καλλιτεχνική ψυχή και ένας άνθρωπος μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Η ανασκόπηση της ζωής του μέσα από φωτογραφίες και βίντεο είναι και η αρχή του ντοκιμαντέρ και ολόκληρο το φιλμ θα σε ταξιδέψει παρέα με αυτό το αινιγματικό διεθνές icon. O Nick Cave δηλώνει “επιδεικτικός μπάσταρδος” και σου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για να γνωρίσεις τη ζωή του, η οποία είναι αλλόκοτη και σκοτεινή. Η ταινία σε βάζει βαθιά στο τι ακριβώς σημαίνει “Nick Cave” και σου δίνει τη λύση του μυστηρίου που τον περιβάλλει.

Παράλληλα οι εξαιρετικές συνθέσεις του από το album “Skeleton Tree” μαζί με κάποια άλλα βασικά κομμάτια από τη συναυλία στη Royal Arena της Κοπεγχάγης τον Οκτώβριο του 2017, θα προβληθούν αποκλειστικά στα Village Cinemas σε ταυτόχρονη παγκόσμια προβολή στις 12/04/2018 και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

Nick Cave & The Bad Seeds σε όλο τους το μεγαλείο, αποκλειστικά από τα Village Cinemas.

featured image: kafeinsiz.com