Η πρώτη μας ερώτηση ήταν “Γιατί διαλέξατε το Neiromai; Τι θέλετε να μεταδώσει το όνομα του brand στο κοινό;” και οι άνθρωποι πίσω από το brand ήταν ξεκάθαροι στην απάντησή τους: “To NEIROMAI σημαίνει ονειρεύομαι, λαχταρώ, ποθώ. Κάθε τι που λαχταρούμε ξεκινά σαν επιθυμία, όνειρο, ανάγκη, πόθος και έπειτα γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη υλοποίηση. Τα όνειρα είναι η ώθηση για να κάνουμε κάτι νέο.”

Οι πέντε σειρές του Neiromai με επιρροές από την Art Deco και το υπορεύμα της, τη Streamline Moderne, τα 80s και την αρχιτεκτονική συνδυάζουν χρυσό και ασήμι.

Πέντε διαφορετικές αλλά με κοινά στοιχεία σειρές. Art Deco, αρχαιοελληνικά στοιχεία, ρίγες, λιτές γραμμές και μία αίσθηση πολυτέλειας, εντοπίζει κανείς με την πρώτη ματιά. Μιλήστε μας για αυτές τις πέντε σειρές του brand, για τα κοινά τους και τις διαφορές τους.

Τα NEIROMAI έχουν ως αναφορά σε όλες τις σειρές, τις ρίγες, σε διάφορες εφαρμογές. Οι πέντε σειρές μας είναι η Minimalist, η minimal σειρά μας με κάθετες ρίγες με επιρροές από γρανάζια και κίονες, η Gaia Shell με ρίγες από κοχύλια και «ραφή» που θυμίζει το κλείσιμο ενός κοχυλιού, η Kite με σύμβολο τον χαρταετό, η Ribbon που είναι μια κορδέλα με ρίγες που κυλούν πάνω της σαν νερό και η Love Tubes που είναι δίχρωμη και την εμπνευστήκαμε από το πηνίο σαν ιδέα ενώ όλη η σειρά που βασίζεται σχεδιαστικά στα 8 είδη αγάπης στην Αρχαία Ελλάδα (Agape, Storgi, Eros, Mania, Philia, Ludus, Pragma, Philautia).

Όλες οι σειρές όποια επιρροή και να έχουν, προέρχονται από την αγάπη μας για την Art Deco και το υπορεύμα της, τη Streamline Moderne όπως και του ελληνικού κοσμήματος και αρχιτεκτονικής.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEIROMAI (@neiromai_jewelry)

Συχνά συνδυάζετε τον χρυσό με το ασήμι. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός “μίας κομψότητας που μας κάνει να νιώθουμε άνετα”. Ήταν κάτι τέτοιο στον στόχο του συνδυασμού;

Για πολλά χρόνια ήταν απαγορευτικό να μπλέκεις το ασήμι με το χρυσό, ένας κανόνας πολύ δεσμευτικός γενικά. Βέβαια τα τελευταία χρόνια θα δεις όχι μόνο τα δύο υλικά μαζί, αλλά και χάντρες. Αυτή τη στιγμή παίζουν όλα και υπάρχει μεγάλη έξαρση δημιουργικότητας.

Πολλές φίλες μας έλεγαν «Ωραίο αυτό το κόσμημα αλλά δεν φοράω χρυσό» και το αντίστροφο. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο φέραμε μαζί και τις δύο πλευρές, φορώντας κάτι που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.

Υπάρχει μία διαφορετικότητα στην αισθητική σας, από το υλικό που βλέπει κανείς στον λογαριασμό σας στο Instagram μέχρι τα ονόματα που επιλέγετε για τις δημιουργίες σας. Θα μπορούσε αυτό να είναι κομμάτι της φιλοσοφίας του brand, να προσεγγίσει δηλαδή τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο;

Έχει σημασία η ποιότητα των NEIROMAI να επικοινωνείται στο σχεδιασμό, στα υλικά, στη συσκευασία, στις λεπτομέρειες, στα social, σε όλη τη διαδρομή τους. Η προσέγγισή είναι editorial στις φωτογραφίες μας γιατί δεν ανεβάζουμε απλά μια φωτογραφία αφηγούμαστε μια αισθαντική ιστορία κοσμήματος.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEIROMAI (@neiromai_jewelry)

Υπάρχει ένα κομμάτι στη συλλογή σας, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια σε σχήμα ρόμβου. Μάθαμε στην πορεία ότι πρόκειται η έμπνευση ήταν ο χαρταετός, με πηγή την κινεζική παράδοση και κουλτούρα και με συγκεκριμένο συμβολισμό. Έχετε προσαρμόσει κι άλλα τέτοια στοιχεία από άλλες κουλτούρες στα σχέδια του brand;

O χαρταετός έχει πολύ μεγάλη ιστορία μέσα στους αιώνες από την Κίνα και την Ινδονησία μέχρι την Δύση και βέβαια την Καθαρά Δευτέρα που πετούσαμε τον χαρταετό όταν ήμασταν παιδιά, αλλά εκτός από χαρά είναι και πνευματική ανύψωση.

Ο συμβολισμός της απελευθέρωσης και την εξύψωσης μαζί με την παιδικότητα και τις μνήμες μας, έκαναν το χαρταετό κάτι πολύ αγαπημένο για το brand. Βέβαια επειδή αγαπάμε και τα ’80s δημιουργήσαμε και μια μεγάλη εκδοχή statement earring.

Λειτουργείτε με το ίδιο μοτίβο παραγωγής όπως η μόδα; Κάθε σεζόν μία νέα σειρά;

Το κόσμημα είναι παντοτινό. Όπως και το καλό ρούχο. Σχεδιάζουμε διαρκώς και προσθέτουμε νέα σχέδια στις υπάρχουσες σειρές ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε νέες. Όμως δεν είναι οι συλλογές μας για κάθε σεζόν και μετά τέλος, σκοπός μας είναι η να είναι σύγχρονα αλλά και διαχρονικά.

Κατασκευάζουμε αποκλειστικά σε Αθηναϊκά εργαστήρια από ασήμι 925 επιχρυσωμένο με 18k και επιπλατινωμένο και δίνουμε μεγάλη προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες από τα custom κουμπώματα ασφαλείας NEIROMAI μέχρι τα γραμμάρια των σκουλαρικιών για πιο άνετη εφαρμογή.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEIROMAI (@neiromai_jewelry)

Υπάρχει κάποια best seller δημιουργία;

Ναι ναι! Το Eros ring από τη σειρά Love Tubes, τα Kite earrings και τα Shell Hoops.

Τι επόμενο να περιμένουμε;

Σχεδιάζουμε μία νέα πολύ ωραία σειρά που μας δυσκολεύει στα προδείγματα, είμαστε στη διαδικασία να το λύσουμε αυτό γιατί οι ρίγες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στο ασήμι που σαν υλικό είναι μαλακό. Το χειροποίητο κόσμημα έχει τις δυσκολίες του.

Ανακάλυψε περισσότερα: Neiromai