Η Brie Larson μας απασχολεί πολύ τελευταία. Αλλά πριν καν αρχίσει να μας απασχολεί τόσο πολύ, έκανε και κάποιες δουλειές τις οποίες ίσως να μην είχες ακουστά. Για παράδειγμα, έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία κι εσύ δεν το ήξερες καν.

Η ταινία με το όνομα Unicorn Store κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017, αλλά δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστή. Για άλλη μια φορά, το Netflix – αυτή η μάστιγα – με το που ανακοίνωσε τον ερχομό της ταινίας στην πλατφόρμα, τους έβαλε όλους να ψάχνουν. Γιατί με το που το ψάξεις, το όνομα που θα βρεις είναι του Samuel L. Jackson. Larson και Jackson, ως συνδυασμός, μόνο καλός μπορεί να είναι.

H Larson πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία ως το νέο κορίτσι που ξαφνικά αποβάλλεται από την σχολή καλών τεχνών στην οποία φοιτά και πρέπει να μάθει με τον δύσκολο τρόπο την ενήλικη ζωή. Αφήνει πίσω της τα χρώματα, τα γκλίτερ και τους καμβάδες και την γενικά πολύχρωμη ζωή της για να επιστρέψει στους γονείς της και μια ζωή με ελάχιστους χρωματικούς τόνους. Κι όλα αυτά μέχρι που βρίσκεται στον δρόμο της ο Jackson, ο οποίος υποδύεται έναν καταστηματάρχη με ροζ κουστούμι. Και από εκεί ξεκινάει το καλό. Εκεί καταλαβαίνουμε και πού οφείλεται ο τίτλος.

Αυτό που θα σε κερδίσει στην νέα ταινία της Brie Larson είναι τα χρώματα
whats-on-netflix.com

Μπορεί η Larson στην ταινία να φεύγει τελικά μακριά από τη ζωγραφική και τις καλές τέχνες, τα χρώματα στην ταινία όμως παίζουν το βασικότερο ρόλο.

Τόσο στα κουστούμια των ηθοποιών όσο και στη γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει. Τα ρούχα της Larson στην ταινία – όταν δεν ψάχνει για κάποια “ενήλικη δουλειά” – είναι η απόδειξη ότι το χρώμα είναι συνυφασμένο με την προσωπικότητα της. Οι πλισέ φούστες, η  ολόσωμη φόρμα με τα κρόσια και τα πολύχρωμα μπλουζάκια. Γι’αυτό και το παιδικό της όνειρο ήταν να έχει έναν δικό της μονόκερο. Η παλέτα στα χρώματα του ουράνιου τόξου της υπενθυμίζει ότι η ζωή χωρίς χρώμα, πέρα από ενήλικη είναι και βαρετή.

Κι αν δεν σε ψήνει η ιδέα των χρωμάτων και του μονόκερου στην ταινία, μπορείς ακόμα να την δεις γιατί δείχνει όλη την μετάβαση στην ενήλικη ζωή. Την απογοήτευση, την απόρριψη αλλά και την προσπάθεια να βρεις έναν σκοπό. Παρακολούθησε τη γιατί η Larson, ως Kit, αντιπροσωπεύει εσένα που ακόμα ψάχνεις τι θες να κάνεις στην ζωή σου. Κι απλά έχεις ξεχάσει ότι η λύση ίσως βρίσκεται ακόμα στα παιδικά σου όνειρα.

Featured Image: pastemagazine.com