Κανέναν δεν κάνουν χαρούμενο τα καλούπια και τα πλαίσια. Σίγουρα όχι τις αδερφές πίσω από το brand Nafsika Skourti, γεμάτο sexy συλλογές, που δημιουργήθηκε στην Ιορδανία πριν πέντε χρόνια. Οι Ελληνο-Ιορδανικής καταγωγής Nafsika και Stephanie Skourti διοργάνωσαν το πρώτο τους fashion show στο Παρίσι για την Άνοιξη 2020. Γεμάτο items sexy και flirty, το brand δείχνει να κάνει δυναμικά πλέον βήματα.

surfacemag.com

“Sexy είναι η ενέργεια του να γιορτάζει κανείς τον εαυτό του, είπε η Nafsika στη Vogue. “Sexy σημαίνει με γιορτάζω – και ίσως να μην είσαι καλεσμένος”.

Με σπουδές στο Central Saint Martins, η Nafsika Skourti έθεσε το Ντουμπάι ως το επαγγελματικό της θέατρο επιχειρήσεων. Η τρίτη της συλλογή “Temporary Security”, η οποία είναι κατά πολύ εμπνευσμένη από τον αραβικό κόσμο, παρουσιάστηκε στην Fashion Forward Dubai SS16.

TYLER JOE

Έχοντας ταξιδέψει πολύ, η Nafsika πιάνει τον εαυτό της να επιστρέφει πάντα στην Ιορδανία. Σε ερώτηση της Vogue για όλες τις παρανοήσεις που περιβάλλουν τη γυναίκα της Μέσης Ανατολής, η αδερφή της, Stefanie (πρώην δικηγόρος) απάντησε:

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη γυναίκα της Μέσης Ανατολής”, απάντησε η Stefanie, αδερφή της Nafsika. “Σε ήπιο βαθμό κατηγορούμαστε ότι είμαστε ένα “sexy” brand και όχι τόσο συντηρητικό. Και αν είμαστε sexy; Και αν είμαστε συντηρητικό brand; Ξέχνα το ότι έχουμε τη βάση μας στη Μέση Ανατολή. Το πόσο δέρμα προβάλλουμε ή όχι είναι θέμα παντού και είναι μια καταστροφή. Συντηρητικό ή ανοιχτό, δε μας αφορά.”

Η επιτυχία του brand είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία

Τα κορίτσια φτιάχνουν ρούχα για τη σύγχρονη μητέρα, από ένα σημείο αυστηρού dress code. Πρόσφατα η ζακέτα “Jerusalem” μπήκε στο Victoria & Albert Museum γιατί είναι cool και έμφυτα πολιτική. Την ίδια στιγμή, το brand θεωρείται αμφιλεγόμενο στην Ιορδανία για τον ίδιο ακριβώς λόγο: είναι cool και έμφυτα πολιτικό.

Η Nafsika Skourti είναι μια σχεδιάστρια που ίσως θα έπρεπε να ξέρεις ήδη
surfacemag.com

Σε δηλώσεις τους στο Elle, οι δύο αδερφές κάνουν σαφές πως από εδώ και πέρα θα δημιουργούν για τη σύγχρονη γυναίκα, εκμεταλλευόμενες την κατάρριψη των συνόρων που έφερε το Internet. Εμείς τις ικετεύουμε να το κάνουν.

Instagram: Nafsika Skourti